γυμναστική

15 λόγοι για να ξεκινήσετε γυμναστική από σήμερα κιόλας!

Η γυμναστική δεν είναι μόνον για απώλεια βάρους. Η γυμναστική είναι επιτακτική για πολλούς ακόμη λόγους που ενδεχομένως δεν γνωρίζετε.

1 Κοιμάστε καλύτερα

Το 2013, στο ετήσιο poll του Sleep In America που διεξάγεται από το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου, έγινε γνωστό ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται τακτικά ή και έντονα κοιμούνται καλύτερα από όσους δεν έχουν εισάγει την άθληση στη ζωή τους. Από τους ανθρώπους που γυμνάζονταν, μόνο το 17% απάντησε πως πάσχει από διαταραχές ύπνου, ενώ από τα άτομα που δε γυμνάζονται το ποσοστό έφτανε σχεδόν στο 50%!

2 Είστε πιο παραγωγικοί

Η τακτική άθληση και εκγύμναση, ενώ θεωρείς πως αντλεί πολύ από το χρόνο που θα αξιοποιούσες σε άλλες ασχολίες, έχει αποδειχθεί πως ενισχύει την παραγωγικότητά σου και πολλαπλασιάζει την ποσότητα έργων με τα οποία ασχολείσαι.

3 Έχετε καλύτερη μνήμη

Βραχυπρόθεσμα, η άσκηση ενισχύει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο ξυπνώντας σε και κρατώντας σε τονωμένη, συγκεντρωμένη και παραγωγική. Μακροπρόθεσμα, η άσκηση αποφέρει ακόμα περισσότερα αποτελέσματα, αφού ενισχύει την παραγωγή νέων κυττάρων στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου, τα οποία σχετίζονται με την εκμάθηση και τη μνήμη.

4 Μειώνετε την πιθανότητα του διαβήτη

Με μόλις 150 λεπτά άσκησης την εβδομάδα μειώνεται αισθητά ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Ακόμη και αν δεν προλαβαίνετε όμως να επισκεφθείτε το γυμναστήριο, κάντε περίπου 10.000 βήματα την ημέρα.

5 Ζείτε περισσότερο

Με μόλις 15 λεπτά άσκησης την ημέρα μπορείτε να προσθέσετε μέχρι και 3 χρόνια στο προσδόκιμο της ζωής σας!

6 Πέφτει η πίεση

Με την καθημερινή γυμναστική η καρδιά γίνεται πιο αποτελεσματική στην παροχή αίματος του σώματος, καθώς μεταφέρεται περισσότερο οξυγόνο. Έτσι, όταν το σώμα βρίσκεται σε ηρεμία, η πίεση του αίματος είναι μικρότερη και οι πιθανότητες εκδήλωσης σχετικών ασθενειών μειώνονται.

7 Κάνετε καλύτερο σεξ

Η γυμναστική καθώς βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, ενισχύει και τις αντοχές του οργανισμού, κάτι που φυσικά βοηθά στις επιδόσεις σας στο σεξ!

8 Προστατεύετε τα μάτια σας

Η γυμναστική είναι ο καλύτερος τρόπος να μειώσετε το ρίσκο του γλαυκώματος στα μάτια, συνεπώς και της απώλειας όρασης. Μάλιστα αν η γυμναστική είναι μακροχρόνια η πιθανότητα εκδήλωσης γλαυκώματος μειώνεται κατά 25%!

9 Μειώνετε τις ημικρανίες

Με συστηματική άσκηση μπορείτε να ανακουφιστείτε από τις ημικρανίες που σας ταλαιπωρούν καθώς αυτή σε χαλαρώνει και δρα σαν φάρμακο.

10 Ενισχύετε το ανοσοποιητικό σας

Αν αθλείστε συστηματικά ευνοείτε ιδιαίτερα το ανοσοποιητικό σας σύστημα και συνεπώς αρρωσταίνετε λιγότερο. Μη το παρακάνετε όμως, αφού η υπερβολική γυμναστική μπορεί να έχει και τα αντίστροφα αποτελέσματα.

11 Μειώνετε το ρίσκο για καρκίνο

Έρευνες έχουν αποδείξει πως όσοι άνθρωποι γυμνάζονται συστηματικά έχουν μικρότερες πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο του εντέρου και του μαστού.

12 Έχετε καλύτερη διάθεση 

Τα χημικά που παράγει ο οργανισμός μετά τη γυμναστική δρουν σαν αντικαταθλιπτικά φάρμακα και μειώνουν αισθητά το στρες.

13 Δεν παίρνετε κιλά

Αν καμία φορά το παρακάνετε με το φαγητό ή τρώτε μια «απαγορευμένη» τροφή, φροντίστε να γυμνάζεστε τακτικά ώστε να μη σας απασχολεί η πιθανότητα του να παχύνετε.

14 Ενδυναμώνετε τα οστά σας

Το τρέξιμο, το περπάτημα και τα βάρη μπορούν να γίνουν σύμμαχος για τα οστά σας και να σας προστατέψουν από ασθένειες όπως η οστεοπόρωση.

15 Μειώνετε το ρίσκο εγκεφαλικού επεισοδίου

Η μείωση της πίεσης και η απώλεια βάρους από τη γυμναστική είναι η καλύτερη πρόληψη από ένα εγκεφαλικό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ