neck2

Απαλλαγείτε από τον πόνο στον αυχένα

Ακόμη κι εγώ που ασκούμαι όταν δεν κάθομαι σωστά μπροστά στον υπολογιστή ή μετά από μεγάλα ταξίδια με το αεροπλάνο νιώθω έναν ελαφρύ πόνο στον αυχένα μου. Δείτε γιατί πονάτε και πως μπορείτε να τον αντιμετωπίσετε.

Πώς εμφανίζεται

Ο πόνος εντοπίζεται στην πίσω περιοχή του αυχένα. Πολλές φορές περιλαμβάνει τον ώμο, το κεφάλι, τον βραχίονα, το αντιβράχιο, ολόκληρο το χέρι. Υπάρχει συχνά περιορισμός των κινήσεων του αυχένα, ενώ μπορεί να εμφανίσετε μούδιασμα τοπικά.

Γιατί πονάτε;

Αυτές είναι οι πέντε βασικές αιτίες πόνου στον αυχένα.
1 Λόγω κακής θέσης ή στάσης ή ψύξης: Η κακή στάση του σώματος, η καθιστική ζωή, η πολύωρη παραμονή μπροστά στο computer, η ψύξη, προκαλεί πόνο στον αυχένα. Επαγγελματικές δραστηριότητες, που προκαλούν αυξημένη δόνηση (π.χ. χειρισμός κομπρεσέρ), γυμναστικές ασκήσεις που δεν γίνονται σωστά, η παχυσαρκία, το άγχος, έχουν συνδεθεί με αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης πόνων στη σπονδυλική στήλη.
2 Υπάρχει κάκωση στον αυχένα ή μυϊκή διάταση: Προέρχονται από κακώσεις στον αυχένα ή απότομη υπερέκταση κάμψη του αυχένα. Ο πόνος συνοδεύεται από μυϊκό σπασμό και σχετική ακαμψία.
3 Έχετε αυχενικό σύνδρομο: Είναι ένα σύνολο εκφυλιστικών αλλαγών στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης που περιλαμβάνουν εκφύλιση των δίσκων της αυχενικής μοίρας και προοδευτική ανάπτυξη οστεοφύτων. H ηλικία, η κακή κληρονομικότητα, η παχυσαρκία, η χρόνια καταπόνηση της σπονδυλικής στήλης συγκαταλέγονται στους παράγοντες που εμπλέκονται στην εμφάνισή του.
4 Έχετε κήλη δίσκου: Προκαλεί πόνο, που συχνά επιδεινώνεται με το βήχα, το φτάρνισμα, ορισμένες κινήσεις, ενώ υπάρχουν, αρκετές φορές και τοπικά νευρολογικά συμπτώματα.
5 Ταλαιπωρείστε από στρες: Tο στρες δημιουργεί ένταση και η ένταση μας κάνει να σφιγγόμαστε και να μην αφήνουμε το σώμα μας να χαλαρώσει, με αποτέλεσμα να πιάνεται ο αυχένας.

Πώς να τον αντιμετωπίσετε

Με μικρές αλλαγές

Αν πάσχετε από αυχενικό σύνδρομο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι παρουσιάζει έξαρση κάθε φορά που αλλάζει το κλίμα (π.χ. στην αρχή του καλοκαιριού ή όταν χειμωνιάζει). Αποφύγετε να εκθέτετε τον αυχένα σας σε ρεύματα.
Αλλάξτε το ύψος της οθόνης του υπολογιστή σας, βάζοντας από κάτω κάποια βιβλία.
Η χρήση του αυχενικού κολάρου (μαλακού ή ημίσκληρου), όπως, επίσης και μυοχαλαρωτικών και αντιφλεγμονωδών ουσιών μπορούν ν’ αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά ενδεχόμενη κρίση του αυχενικού συνδρόμου.
Όταν ανακουφιστείτε από τα έντονα συμπτώματα, κάντε φυσικοθεραπείες και ασκήσεις ενίσχυσης των μυών του αυχένα.
Kινείτε σε τακτά διαστήματα το λαιμό, τα χέρια και τους ώμους σας. Kάντε κάποιες απλές ασκήσεις καθισμένοι στην καρέκλα σας: Σκύβετε το κεφάλι μπροστά, χωρίς να το ζορίζετε, και μετά προς τα πίσω. Στη συνέχεια, γύρτε το στο πλάι από τη μία πλευρά και ύστερα από την άλλη. Kατόπιν, κάντε στροφή, γυρίστε το προς τα δεξιά και μετά προς τα αριστερά μέχρι εκεί που πάει. Eπαναλάβετε τη διαδικασία τρεις φορές.
Όταν οδηγείτε, να κάθεστε ίσια, με χαλαρωμένους τους ώμους και τον αυχένα.
Όταν παρακολουθείτε τηλεόραση, φροντίστε να κάθεστε ίσια προς τη συσκευή, χωρίς να χρειάζεται να σκύβετε τον αυχένα και την πλάτη. Tο ζητούμενο στα καθίσματα ανάπαυσης (καναπέδες, πολυθρόνες) είναι η ξεκούραση και η χαλάρωση. Γι’ αυτό και η πλάτη τους πρέπει να έχει ελαφρά κλίση προς τα πίσω (να σχηματίζει γωνία 100-105 μοιρών), ώστε να διευκολύνονται η παρακολούθηση τηλεόρασης, η συζήτηση ή το διάβασμα.
Mη σηκώνετε βάρη. Mην κρεμάτε βαριές τσάντες στον ώμο. Για τα ψώνια σας χρησιμοποιείτε καροτσάκι με ρόδες.

Με τη μέθοδο McKenzie

Ασκούνται ειδικές τεχνικές με την ενεργή συμμετοχή σας. Έτσι, μπορείτε να αυτοθεραπεύεστε, όταν πάρετε τις αναγκαίες για την περίπτωσή σας γνώσεις και εφόδια (εκπαίδευση, ασκήσεις). Μάθετε περισσότερα και στο www.mckenziehellas.gr, του Ελληνικού Ινστιτούτου Mckenzie.

Με γυμναστική

Η καλύτερη άσκηση για αυχενικό σύνδρομο είναι η κολύμβηση (μόνο ύπτιο και ελεύθερο) αφού το σωματικό βάρος αντισταθμίζεται από την άνωση του νερού. Έτσι οι αρθρώσεις δέχονται σαφώς μικρότερη φόρτιση. Αποφύγετε τα αγωνίσματα που η μεταβολή της στάσης του σώματος και του κέντρου βάρους αυτού μετατοπίζονται (πχ. τένις). Αποφύγετε τις κλασικές ασκήσεις κοιλιακών, αντικαθιστώντας τις με ασκήσεις μικρότερης δυναμικής αλλά και εύρους (μεγέθους) κίνησης.

Με μουσική

Νέα έρευνα έδειξε πως η μουσική μπορεί να σας ανακουφίσει.
Βάλτε τα ακουστικά σας για να απολαύσετε την αγαπημένη σας μουσική. Οι ειδικοί προτείνουν να ακολουθήσετε τον κανόνα 60-60: μην αυξάνετε την ένταση πάνω από το 60% του ανώτατου ορίου στο μηχάνημα και αποφύγετε να ακούτε μουσική χρησιμοποιώντας ακουστικά για περισσότερο από 60 συνεχόμενα λεπτά. Μ’ αυτό τον τρόπο θα επωφεληθείτε από τις αναλγητικές ιδιότητες της μουσικής, χωρίς να βλάψετε και την ακοή σας!

Το μυστικό

Όταν πονάτε φορέστε κάτι ζεστό, π.χ. ζιβάγκο ή κασκόλ στο λαιμό. Μπορείτε ακόμη να τοποθετήσετε στον αυχένα μία θερμοφόρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

 • zoe

  viku mou na se rwthsw..otan eisai piasmenos eite ston auxena,eite stous koiliakous,eite stous tetrakefalous apo thn gumnastikh einai kalo na kaneis xana thn epomenh mera gumnastikh k as ponas h na perimeneis na sou perasei to piasimo k meta na xanarxiseis??

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου

   Καλό είναι να αφήνεις διαστήματα ξεκούρασης. Αν πονάς πολύ πάρε μαγνήσιο.

 • Pingback: Απαλλαγείτε από τον πόνο στον αυχένα | ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ()

 • Pingback: Απαλλαγείτε από τον πόνο στον αυχένα | ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ()

 • anastasia

  Και για τον πόνο στα πέλματα από τα τακούνια(όταν δεν γίνεται να τα αποφύγουμε),μπορούμε να κάνουμε μία προετοιμασία πριν τα βάλουμε;

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου

   Χρειάζεται να κάνεις διατάσεις στα πέλματά σου.

 • anastasia

  Επίσης τα χέρια μου κοκκινίζουν εύκολα!Βάζω κρέμα κ φοράω δερμάτινα γάντια.

 • anastasia

  Μήπως γνωρίζετε πού μπορεί να οφείλεται το κοκκίνισμα των χεριών;

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου

   Πώς θα μπορούσα να το γνωρίζω Αναστασία μου από μακριά και ηλεκτρονικά. Ο δερματολόγος σου τι σου ειπε;

 • anastasia

  Οι συμβουλές του δερματολόγου μου δεν με κάλυψαν!Απλά έχω ευαίσθητο-λεπτό δέρμα κ όχι κάποιο άλλο πρόβλημα.Γι’αυτό κ σας ρώτησα,μήπως κ μάθω κάτι άλλο που να ισχύει γενικά.Ευχαριστώ πολύ πάντως για την απάντησή σας!

 • Eleni Sp

  Καλησπέρα.Είμαι 20 χρονών και έχω συνέχεια πόνο στον αυχένα. Γενικά είμαι πολύ αγχώδης και “σφίγγομαι” συνέχεια ειδικά όταν τραγουδάω (κάνω κλασικό τραγούδι) εκεί είναι που πιέζω εκείνη τη περιοχή (ενώ δεν πρέπει). Μπορώ να κάνω κάτι για να απαλλαγώ από τους πόνους;

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου

   Τεχνικές χαλάρωσης

 • παρασκευη

  vikh mou h mama mou anakalupse oti pasxei apo kufosh einai 65 xronon ean kai deixnei 50ara kai polu koketa kai meta apo auto epese polu psuxologika vevaia 8a to psaxoume me giatrous alla h8ela na se rothso ean ksereis kamia askhsh gia na tis meio8ei kai oi ponoi kai na anevei h psuxologia ths ligak

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου

   Είναι προτιμότερο να απευθυνθείτε σε έναν φυσικοθεραπευτή.

 • Αντρη

  i pethera mou ehei problima me to disko mallon mias kai ehei paei se giatrous kai giatrous kai anakoufizete me masaz kai thermofora… alla den ponaei panta kata epohes isos den gnorizw apla mpori gia mines kai meta apo mines pali… mudiazane akomi kai ta dahtila tis kai olo to heri..kamia idea?:)

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου

   Εφόσον γνωρίζει που οφείλεται η θεραπεία είναι συντηρητική με αντιφλεγμονώδη και φυσικοθεραπείες ή μασάζ.

 • anastasia

  Η συνήθεια να τρίζουμε λαιμό-αγκώνες-δάχτυλα-γόνατα για ν’ανακουφιστούμε, προκαλεί τριβή στα κόκκαλα;Κ πώς κόβεται κάτι τέτοιο;

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου

   Όταν τα κρακ στις αρθρώσεις δεν συνοδεύονται από πόνο, δεν προκαλούν ανησυχίες. Αν όμως αισθάνεστε και πόνο, τότε καλύτερα να συζητήσετε με ορθοπεδικό.

 • flora

  EIMAI 35 XRONON KAI EXO PARATIRISEI OTI EXO AREOSI MALLION .MPOREI NA OFILETE SE ELIPSI SIDIROU?EPISIS KANO 4 FORES THN EVDOMADA GYM KAI NIOTHO ATONIES.DEN PERNO KAPIO SYBLIPOMA DIATROFIS.TI ME SIMVOULEUETE

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου

   Να κάνεις μία εξέταση για το σίδηρό σου. Πήγαινε στον παθολόγο σου.

 • akhs

  kalimera antimetopizo provlima me ton ayxena
  basika zalizomai kai pono epishs athloumai me barakia
  apo pou proerxete h zali prepei na energopoiitho mhpos exo kati pio sovaro apo oti nomizo.eyxaristo

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου

   Το πιθανότερο είναι να προέρχεται από τον αυχένα, αλλά για να αποκλείσεις άλλα αίτια θα πρέπει να απευθυνθείς σε γιατρό και να κάνεις εξετάσεις, έτσι ώστε να σου υποδείξει τι πρέπει να κάνεις.

 • vanesa

  geia sou viky..simera ksypnisa me tromero pono ston afxena..mallon psiksi prepei na einai… kata tixi simera exw kleisei rantevu gia masaz sto gimnastirio..8a mou kanei kalo i den epidra to masaz stin psiksi??

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου

   Φρόντισε το μασάζ να είναι χαλαρωτικό με κάποιο θερμαντικό λάδι.

 • ευτυχια

  kalhmera!gia polu megalo xroniko diasthma exw enoxlhsh ston auxena.pono kapsimo moudiasma k gia na me anakoufhsei kanw spasmous(krak)sunexeia kata th diarkeia ths hmeras.(kanw athlhtismo)exw episkefthei 2 orthopedikous k exw kanei 10 fusiotherapeies alla dn exw dei kamia veltiwsh.ti giatro prepei na episkeftw?

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου

   Οι ορθοπεδικοί τι σου διέγνωσαν;

 • ευτυχια

  oti einai apo agxos!!entaksei mporei kata ena megalo pososto na ofeiletai sto agxos kathws susswreuetai ston auxena alla dn einai fusiologiko 2 xronia na me talaipwrei apla apo to agxos!entaksei eimai agxwdhs tupos allla oxi k se tetoio shmeio!sas euxaristw pou mou apanthsate!

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου

   Αν είναι από άγχος πιθανόν να τρίζεις και τα δόντια σου στον ύπνο. Αν το κάνεις αυτό επιβαρύνεις τον αυχένα. Πήγαινε και σε οδοντιάτρο να σου δώσει μασελάκι για να μειώσεις τον τριγμό που και αυτός με τη σειρά του προκαλεί πόνο στο κεφάλι.

 • Μαρίκα

  Καλημέρα
  Ίσως η ερώτηση μου να είναι λίγο χαζή, αλλά έχω παρατηρήσει ότι ο πόνος στον αυχένα, με πιάνει πριν από την περίοδο. Μπορεί να οφείλεται εκεί (όπως ο πόνος στην μέση) ή είναι τυχαίο
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου

   Μάλλον είναι τυχαίο…

 • Μαρίκα

  Ευχαριστώ για την απάντηση και συγχαρητήρια για το site σας!
  Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον και μπράβο για τις άμεσες απαντήσεις σας…
  Θα το ψάξω για τους πόνους στον αυχένα. Απλά επειδή ξεκινάει απότομα και το ίδιο απότομα περνάει… Γιαυτό το σύνδεσα έτσι.
  Καλή συνέχεια!

 • Ιωσηφιδης Κυρος

  εχω πονο στον αυχενα,κατοπιν εξετασεις εδειξαν οτι υπαρχουν αλατα.προκαλουνται επισης και ημικρανιες αφορητες,τι πρεπει να κανω,ευχαριστω!

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου

   Να επισκεφτείτε ένα φυσικοθεραπευτή. θα σας δώσει σίγουρες λύσεις.

 • afroditi

  Εμβοές στα αυτιά. Μαγνητική δεν έδειξε πρόβλημα στ’ αυτιά.Σε στιγμές ψυχικής έντασης ξεκινά βουητό και μετά από λίγο υποχωρεί. Κακή στάση σώματος στη δουλειά:κομπιούτερ.Υπάρχει ευθειασμός. Μόνο ψυχολογικές οι εμβοές ή μόνο οφείλεται και στον τρόπο εργασίας;

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου

   Οι εμβοές είναι ένα συχνό σύμπτωμα πολλών προβλημάτων, είτε σωματικών είτε ψυχολογικών. Πολύ συχνά όμως η αιτία των εμβοών παραμένει ένα μυστήριο.

 • Ageliki

  Fisima sto aristero auti ofilete sto auhena? Pos antimetopizete!

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου

   Αγγελική μου δεν μπορώ να το ξέρω αυτό, το φύσημα στο αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες. ΕΠισκέψου έναν γιατρο.

 • ΕΙΡΗΝΗ

  κατά πόσο βοηθάει στο αυχενικό σύνδρομο εκτός απο τις φυσιοθεραπείες και η γυμναστική και με τι ασκήσεις.

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου

   Θα σε καλύψω σε επόμενα άρθρα μου Ειρήνη

 • marina

  sas efakaristume poli

 • Βασιλης

  καλησπερα,
  οταν ξυπναω το πρωι νιωθω τον αυχενα μου ευαισθητο κ μετα απο λιγο με μια κινηση η ενα βηξιμο ακουω ενα κλακ και πιανομαι πονος σαν να εχω παθει ψυξη. αυτο το παθαινω 4 εως 7 φορες το χρονο. δεν ξερω πως να το χειριστω.ουτε τι φταιει,

  ευχαριστω.

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου

   Βασίλη μπορεί να φταίει το στρώμα ή το μαξιλάρι, να είναι απλώς άλατα συσσωρευμένα στον αυχένα, να έχεις κακή στάση στο σώμα σου, πολλές αιτίες. Πήγαινε σε έναν ορθοπαιδικο.

 • Ξενοφων

  Καλησπερα,

  τις τελευταιες 2 εβδομαδες, εχω πονο στον αυχενα, οταν στρεφω το κεφαλι δεξια-αριστερα, οταν ξαπλωνω το ιδιο, μου εφερνε πονοκεφαλο και ζαλη αλλα μου περασε εκεινο το ζορι, τωρα εχω πονοκεφαλο των 30″ το πολυ, αντε του λεπτου και στιγμιαιο τρεμουλο του αριστερου ματιου, υπαρχουν εμβοες αλλα οχι συχνες, πονο στην κατω γναθο καποιες φορες και γενικοτερα πονο εκει που ενωνει το κεφαλι με τον λαιμο ακριβως πισω απο την κατω γναθο. ( να αποκλεισω για την κατω γναθο παρακαλω καρδιολογικα και βρουξισμο). να προσθεσω ομως οτι τελευταια εχω πολυ στρες αλλα οπως και να εχει αυτο το πραγμα δεν εξηγειται, επεισης οταν ακουμπαω στα πλαγια του λαιμου παρατηρω ευαισθησια. τι μπορει να ειναι? καποιου ειδους ψυξη και οποτε να βαλω θερμαντικη η να παρω κανενα μυοχαλαρωτικο μηπως?

  Η ευαισθησια στα αυτια, οι εμβοες και ο πονοκεφαλος ειναι αντανακλαση του πονου που ερχεται απο τον αυχενα?

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου

   Ξενοφών δεν μπορώ να σου κάνω ηλεκτρονικη διάγνωση! Πήγαινε σε έναν παθολόγο άμεσα!

 • eleana

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΕ ΠΟΝΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ,ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΥΧΕΝΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΠΙΑΝΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΙΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟ Η ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ? ΤΕΛΟΣ,ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΨΩ ΑΥΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!!!

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου

   Μάλλον κάτι κάνεις λάθος γιατί δεν θα έπρεπε μετά τους κοιλιακούς να σε πονά ο αυχένας. Πες στο γυμναστή του γυμναστηρίου να σου δείξει τον σωστό τρόπο.

 • ΡΕΝΑ

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ …..ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΠΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ …ΗΔΗ ΕΧΩ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΕΙ !!! ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΨΗΛΩΣΕ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΟΥ …. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΩΡΑ !!!!!.. :) ~~~

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου

   Μπράβο!

 • κατερινα

  μπορει ο πονος στον αυχενα να δημιουργησει πονο σε νευρο πισω απο το ματι και κατι σαν ημικρανιες??

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου

   βεβαίως και μπορεί! Κάνε μία αξονικη αφού συμβουλευτείς το γιατρό σου. Πήγαινε σε ορθοπαιδικό.

 • mixalis koumis

  poli kalo

 • Ανδριάνα

  Γεια σας
  θέλω κι εγώ να μιλήσω για αυτό που μου συνέβηκε πριν ένα περίπου μήνα. Ξύπνησα ξαφνικά μια μέρα με πόνο στη πλάτη και αστάθεια καθώς και φοβερή κόπωση. Πήγα σε 2 παθολόγους γιατί το θεώρησα κάτι σαν ψύξη μια και είχα το κλιματιστικό σε λειτουργία το βράδυ στο δωμάτιο μου. Με φαρμακευτική αγωγή όπως αντιφλεγμωνόδη και κρέμα για το πιάσιμο μου είπαν θα περάσει. Η κόπωση έχει περιοριστεί ως ένα βαθμό δυστυχώς όμως το πρόβλημα παραμένει και η αστάθεια που νιώθω μου περιορίζει τις κινήσεις μου στη καθημερινότητα μου σε πολύ μεγάλο βαθμό. Να σημειώσω ότι δεν γυμνάζομαι σχεδόν καθόλου. Μου σύστησαν ένα ορδοπαιδικό ο οποίος μου είπε ότι μάλλον πρόκειται για αυχενικό σύνδρομο (εφόσον έχω κάνει γενικές αναλύσεις και βγήκαν φυσιολογικές). Μου είπε να αποφύγω τη μαγνητική τομογραφία γιατί ίσως δε δείξει να έχω και τίποτα και μου συνέστησε νευρολόγο. Μου είπε να πάρω μυοχαλαρωτικά…

 • αγγελακοπουλου σταυρουλα

  Καλησπερα,οι λυσεις για τον πονο στη μεση δεν ειναι παντα ο ορθοπεδικος ο ο χειρουργος κ ο φυσικοθεραπευτης.Πολλες απο τις παθησεις κ τους πονους της μεσης θεραπευονται με μαλαξη.για ψαξτε το βικυ κ κοινο της βικυς,..

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου

   Σταυρούλα μου δεν προτείνω μόνο γιατρούς αλλά και φυσικές λύσεις αν διάβασες το άρθρο.

 • Τάκης

  Έχω πιασιμο στον αυχένα στο αριστερό μέρος και ταυτόχρονα πιασιμο στο αριστερό μέρος του στήθους,κοιμάμαι μπρουμητα πιστεύετε ότι παίζει κάποιο ρόλο τ πρόβλημα τ έχω πάνω από 20 ημέρες

  • Βίκυ Χατζηβασιλείου

   Τάκη μου δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό. Πήγαινε σε έναν ειδικό.

 • sofia

 • ελενη μπουρου

  με πολλα φιλακια κοριτσακι μου η μαμι …….τωρα βρεχει και εδω παρα πολυ και μ αρεσει …..