Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε το τεστ για HPV σπίτι σας!

Μπορεί το τεστ Παπανικολάου να έφερε επανάσταση στον τομέα της Υγείας αλλά νέους δρόμους στην πρόληψη του καρκίνου τραχήλου μήτρας φέρνει η κυκλοφορία του Evekit, ενός νέου DNA τεστ, που θα ανιχνεύει τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) και επιπλέον τα Χλαμύδια και τη Γονόρροια.

Έτσι πλέον θα έχετε τη δυνατότητα να παίρνετε οι ίδιες από τον εαυτό σας το κολπικό επίχρισμα για το HPV DNA τεστ από την άνεση του σπιτιού σας και στη συνέχεια, καλώντας τον κούριερ της εταιρείας να το στέλνετε στο εργαστήριο. Λίγες ημέρες μετά παραλαμβάνετε τα αποτελέσματα των εξετάσεων στο mail σας, και, αν χρειαστεί, θα λάβετε βοήθεια με την κατάλληλη παρακολούθηση.

EveKit

Γιατί αμελούμε την εξέταση για HPV;
Στην Ελλάδα ως και στο 50% των τεστ Παπ υποδηλώνεται η παρουσία του ιού. Οι περισσότερες λοιμώξεις (90%) θα υποστρέψουν, ενώ στο υπόλοιπο 10% ο ιός θα παραμείνει με αυξημένο κίνδυνο να προκληθεί σοβαρή κλινική νόσος.
Οι αιτίες που καθιστούν το ετήσιο ραντεβού για την αξιολόγηση της σεξουαλικής μας υγείας μια εκκρεμότητα είναι:

  • Έλειψη ελεύθερου χρόνου
  • Πολύ απαιτητικό ωράριο εργασίας
  • Πολύπλοκες οικογενειακές υποχρεώσεις
  • Απουσία οικογενειακού γιατρού λόγω ειδικών συνθηκών
  • Αισθανόμαστε δυσάρεστα κατά την εξέταση
  • Ζούμε πολύ μακρυά ή δεν έχουμε εύκολη πρόσβαση σε διαπιστευμένο σημείο εξέτασης

EveKit

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την υγεία μας, να μην αφήνουμε όλους τους παραπάνω λόγους να καθυστερούν την έγκαιρη και ασφαλή εξέταση της σεξουαλικής μας υγείας. Με το Evekit η τακτική φροντίδα και αυτοεξέταση πραγματοποιείται με ασφάλεια και διακριτικότητα, στην άνεση του δικού σας χώρου.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται εμπιστευτικά και ασφαλή. Το δείγμα σας αναλύθεται σε διαπιστευμένο εργαστήριο, χρησιμοποιώντας τις ίδιες δοκιμές που χρησιμοποιούνται όταν συλλέγεται ένα δείγμα σε κλινική. Όλα τα συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα είναι πιστοποιημένα εργαστήρια.

Αυτό σημαίνει ότι το εργαστήριο χρησιμοποιεί επικυρωμένα μοριακά διαγνωστικά τεστ για να εντοπίσει μια λοίμωξη. Πιο συγκεκριμένα σημαίνει ότι εξετάζουν για το DNA του ιού ή των βακτηρίων που στοχεύουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ