Ποιο είναι το μυστικό αυτών που δεν αρρωσταίνουν ποτέ;

Ιώσεις: Xτυπoύν συνήθως τον χειμώνα και στέλνουν τον κόσμο σπίτι με πυρετό, καταρροή και τρομερό βήχα. Είναι όμως και κάποιοι που δεν αρρωσταίνουν ποτέ. Ποιο είναι το μυστικό τους;

Κατά μέσο όρο κάθε άνθρωπος θα αρρωστήσει από κάποιο κρυολόγημα περίπου 200 φορές σε όλη του τη ζωή. Αν και κάποιοι υποφέρουν πιο συχνά από άλλους, δεν υπάρχει απόδειξη ή έρευνα που να εξηγεί το γιατί. Και ενώ γιατροί και ανοσολόγοι θεωρούν ότι δεν έχει αποδειχθεί ή στη χειρότερη αποτελεί μύθο το ότι κάποιοι απλά δεν αρρωσταίνουν ποτέ, συμφωνούν στο πόσο διαφέρει το ανοσοποιητικό σύστημα από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κάποιοι κληρονομούμε ένα σύνολο γονιδίων του ανοσοποιητικού συστήματος που είναι εξαιρετικά καλά στο να αντιμετωπίζουν συγκεκριμένους ιούς. Δεν μπορεί να πει κάποιος ότι εσύ ή εγώ έχω καλύτερο ανοσοποιητικό, απλά σημαίνει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα έναν ιό γρίπης.

Πώς να μην αρρωσταίνετε

Πλένετε συχνά τα χέρια σας, οι μολύνσεις διαδίδονται μέσω της επαφής.

Γυμναστείτε τακτικά αλλά ήπια και φροντίστε να ξεκουράζεστε. Υπάρχει απόδειξη ότι η τακτική άσκηση, που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό.

Αντιμετωπίστε το στρες. Το χρόνιο στρες παράγει κορτιζόλη, η οποία αδρανοποιεί τα ανοσοκύτταρα.

Ακολουθήστε μια υγιεινή και πλούσια διατροφή, χωρίς να το παρακάνετε.

Κοιμηθείτε καλά. Ο ύπνος έχει μεγάλη επίδραση στο ανοσοποιητικό μας σύστημα γιατί είναι υπό τον έλεγχο των κιρκαδικών ρυθμών και η διατάραξή τους μπορεί να βλάψει το ανοσοποιητικό.

Μην καπνίζετε και μην καταναλώνετε πολύ αλκοόλ.

Το μυστικό

Κοινωνικοποιηθείτε. Αν υπάρχει ένα πράγμα που είναι εχθρός της καλής υγείας είναι η μοναξιά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ