Πώς αντιμετώπισα το πρόβλημα υγείας μου με τα μάτια μου

Έχω δηλώσει κατά καιρούς ότι πιστεύω… στο μάτι αλλά ειλικρινά δεν περίμενα ποτέ ότι -κυριολεκτικά- θα πάθαινα κάτι τόσο ενοχλητικό και άκρως μεταδοτικό. Γι΄ αυτό σας ενημερώνω πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον αδενοιό, μία νέα σοβαρή ασθένεια που προσβάλει τα μάτια και τα συμπτώματά της δεν διαφέρουν από αυτά της απλής αλλεργίας ή της μόλυνσης.

Ποια είναι τα συμπτώματα του αδενοϊού και πώς αντιμετωπίζονται;
Ξεκινά με έντονο ερεθισμό του ματιού, πρήξιμο στα μάτια που φτάνει μέχρι και τα ζυγωματικά, και, δυστυχώς, επειδή μοιάζει πολύ με μόλυνση ματιού, πολλές φορές αρχίζει μια θεραπεία, η οποία μπορεί να μην είναι και η σωστή. Για τον αδενοϊό δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία, απλώς χορηγούνται διάφορα φάρμακα, κολλύρια ή αντιβιοτικά, ακόμη και φάρμακα που περιέχουν κορτιζόνη, για να μειώσουν τον ερεθισμό και να περιορίσουν τη μόλυνση. Μπορεί να διαρκέσει από δύο εβδομάδες μέχρι και ενάμιση μήνα, μέχρι να ολοκληρώσει τον κύκλο του ο ιός. Σε αρκετές περιπτώσεις, άτομα που δεν λαμβάνουν συγκεκριμένη θεραπεία, μπορεί να δημιουργηθεί μια σοβαρή επιπλοκή, που είναι τα στίγματα στον κερατοειδή, η οποία μειώνει την όρασή σου (νιώθεις διαρκώς ξένο σώμα στο μάτι).
Ο αδενοϊός είναι κολλητικός!
Μάλιστα, από τις πρώτες κιόλας μέρες. Μεταδίδεται με τα χέρια. Ή από τo μαξιλάρι ή την πετσέτα. Γι’ αυτό:

Τηρείτε αυστηρή υγιεινή. Στο σπίτι απολύμαινα όλες τις επιφάνειες καθημερινά κάθε φορά που ακουμπούσα κάπου π.χ. πάγκο κουζίνας, πόμολα, τραπέζια, καρέκλες κ.λπ., χρησιμοποιούσα αποκλειστικά δικές μου πετσέτες τις οποία και έπλενα σε υψηλές θερμοκρασίες, όπως τα σεντόνια κ.λπ. Και φυσικά δεν ακουμπούσα κανέναν!

Έχετε υπομονή. Για τη θεραπεία του αδεονοϊού χρειάζεται υπομονή, διότι μπορεί να διαρκέσει μέχρι και ενάμιση μήνα, και συχνές εξετάσεις μία φορά τη βδομάδα τουλάχιστον, για παρακολούθηση και θεραπεία.

 

Το μυστικό

Αν νιώθετε ενόχληση στα μάτια σας μην την αμελείτε. Απευθυνθείτε στον οφθαλμίατρο, ώστε να γίνει σωστή διάγνωση και θεραπεία.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ