viky

DIY: Σπιτικό τσάι για γρίπη

Φτιάξτε μόνοι σας εύκολα το πιο αρωματικό σπιτικό τσάι με μήλο και κανέλα που έχει αντιοξειδωτικές και μικροβιοκτόνες ιδιότητες!

Τι υπάρχει σε ένα φλυτζάνι τσάι

1. Κατεχίνες: Περισσότερο από το μισό περιεχόμενο σε κατεχίνες είναι η επιγαλλοκατεχίνη, επίσης γνωστή ως EGCG. Είναι 20 φορές πιο ισχυρή ως αντιοξειδωτικό από τη βιταμίνη C.
2. Θεαρουμπιγίνες: Ένα σύνθετο φλαβονοειδές, το οποίο αναπτύσσεται όταν ζυμώνονται τα φύλλα του τσαγιού και γίνονται μαύρα.
3. Θεαφλαβίνες: Επίσης παραγόμενες κατά τη ζύμωση των φύλλων.
4. Καφεΐνη: Ήπιο διεγερτικό που βρίσκεται στο τσάι. Ένα φλιτζάνι τσαγιού 200ml περιέχει κατά μέσο όρο 40mg καφεΐνης.
5. Ταννίνη: Ένας τύπος φλαβονοειδούς, το οποίο πέρα από τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, προσθέτει άρωμα, δριμύτητα και πικρίλα στο τσάι.

Δείτε πώς να φτιάξετε μόνοι σας σπιτικό τσάι για τη γρίπη

Τα αποδεδειγμένα οφέλη του τσαγιού

Συμβάλλει στη μείωση εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων όπως καρδιοπάθειες, καρκίνου, διαβήτη κτλ.

Βοηθά κατά της οστεοπόρωσης και στην υγεία των ματιών.

Πολλά από τα προτεινόμενα οφέλη έχουν αποδοθεί στην παρουσία συγκεκριμένων πολυφαινολών, καλούμενων ως φλαβονοειδή, τα οποία έχουν ευεργετική επίδραση στα αιμοφόρα αγγεία, λόγω των αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων τους, αλλά η καφεΐνη και το φθόριο έχουν επίσης προταθεί ως σημαντικά συστατικά.

Η κατανάλωση μαύρου και πράσινου τσαγιού σχετίζεται με σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα LDL-χοληστερόλης, αρτηριακής πίεσης και κινδύνου για εγκεφαλικό.

Τα φλαβονοειδή του τσαγιού μπορεί να δρουν προστατευτικά έναντι της τερηδόνας, με προτεινόμενους μηχανισμούς που περιλαμβάνουν αντιιικές και αντιμικροβιακές επιδράσεις. Επιπλέον, το τσάι παρέχει φθόριο, το οποίο σύμφωνα με έρευνα του European Food Safety Agency (EFSA) προάγει την υγεία των δοντιών, καθώς βελτιώνει την αντίσταση στην τερηδόνα. Ωστόσο, η καλή υγιεινή των δοντιών είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την υγεία των δοντιών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ