Τι σημαίνει «υγιεινό» μαγείρεμα;

Τώρα, η υγιεινή διατροφή δεν χρειάζεται να είναι μια ακόμη περιστασιακή δίαιτα- μπορεί και πρέπει να είναι καθημερινή!

Boiled_Pasta_ID35191_steps-1_TM5.tif
Μπορεί τρόφιμα όπως το κέικ σοκολάτας, η μαγιονέζα ή το λευκό ψωμί του τοστ να είναι υγιεινά; Μπορεί να ακούγεται εξωπραγματικό αλλά ο καιρός να αλλάξετε γνώμη και -κυρίως- μαγειρικές συνήθειες, έφτασε.
Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που φτιάχνουν τα τρόφιμά τους από το μηδέν; Ή ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που αναγκάζονται να ξοδεύουν περιουσίες για λίγο καλύτερη ποιότητα φαγητού; Θέλετε απλώς να χάσετε βάρος ή να υιοθετήσετε έναν τρόπο ζωής όπου η υγιεινή διατροφή θα αποτελεί για πάντα προτεραιότητα;
Σήμερα, η λύση στα παραπάνω διλήμματα λέγεται Thermomix® TM5. Μια καινοτόμα συσκευή που κάνει το έργο 12 συσκευών και με την πρώτη ματιά καταλαβαίνει κανείς ότι το υγιεινό μαγείρεμα γίνεται εύκολο, δημιουργικό, γρήγορο και φυσικά πολύ οικονομικό. Σπιτική nutella, βάσεις πίτσας, ψωμί, κέικ, σάλτσες, χυμοί, μαρμελάδες, παγωτά από τα χέρια σας και ο κατάλογος είναι ατελείωτος.

CheeseCrackers_ID63292_portrait-hpr
Τι σημαίνει «υγιεινό» μαγείρεμα;
Η καλύτερη λύση για να μην στερούμαστε την απόλαυση και να διατηρούμε το βάρος μας φυσιολογικό, είναι να μαγειρεύουμε με «υγιεινό» τρόπο όλα τα φαγητά τα οποία τελικά θα μας προσθέσουν μόνο γεύση και όχι θερμίδες.
Τι εννοούμε όμως με τον όρο «υγιεινό»; Μετά την επιλογή των πρώτων υλών, το μαγείρεμα της τροφής μας είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο, γιατί καθορίζει την ασφάλεια και την υγεία μας, αφού η θερμική επεξεργασία καταστρέφει τους μικροοργανισμούς. Από την άλλη πλευρά όμως καταστρέφει και τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες του φαγητού μας και το χειρότερο; όταν οι τροφές μας μαγειρεύονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να ευνοηθεί η ανάπτυξη καρκινογόνων για τον άνθρωπο ουσιών. Σε αυτό το σημείο, το Thermomix® TM5 γίνεται για μια ακόμη φορά ο πολύτιμος σύμμαχός σας με την καινοτόμο λειτουργία ατμού – Varoma πολλαπλών στρωμάτων, που κλειδώνει όχι μόνο τη γεύση αλλά και τα θρεπτικά συστατικά, μαγειρεύοντας ήπια τα τρόφιμα.

BC_4level_cooking_TM-hpr
TA ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ THERMOMIX TM5
• Η θερμοκρασία την ώρα του μαγειρέματος με το Thermomix®, των περισσοτέρων φαγητών, αγγίζει τους 90°c με 100°c για να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι θρεπτικές ουσίες και ποτέ δεν ξεπερνά τους 120°c.
• Το σοτάρισμα γίνεται στους 120°c για νοστιμιά και μέγιστη ασφάλεια. Διότι ας μην ξεχνάμε ότι στο σημείο βρασμού του λαδιού αρχίζουν να προκαλούνται μεγάλες ζημιές στα λιπίδια που περιέχει και να δημιουργούνται χημικές ενώσεις – αντιδράσεις με τα μόρια που υπάρχουν στις τροφές – οι οποίες είναι δυνητικά τοξικές.
• Μπορείτε να ρυθμίσετε τόσο τη ζάχαρη όσο και το αλάτι στο φαγητό σας, σε αντίθεση με τα συσκευασμένα ή προπαρασκευασμένα τρόφιμα τα οποία ως γνωστόν περιέχουν μεγάλες ποσότητες συντηρητικών, χρωστικών, αλατιού, ζάχαρης, κ.ά.
• Το Thermomix® μαγειρεύει με λίγο ή καθόλου λάδι αφού η νοστιμιά του φαγητού θεωρείται δεδομένη.
• Ένα έξυπνο τσιπ συνταγών με ψηφιακές συνταγές, σας παρέχει όλες τις διατροφικές πληροφορίες για όλα τα γεύματα που αποφασίζετε να μαγειρέψετε.
• Το Thermomix® TM5 είναι ένας επεξεργαστής τροφίμων που έχει τη δυνατότητα να μαγειρεύει πλήρη γεύματα για εσάς. Ως αποτέλεσμα, ξέρετε ακριβώς ποια συστατικά υπάρχουν σε κάθε πιάτο σας.
Τέλος, ο προκαθορισμένος χρόνος, η θερμοκρασία και η ταχύτητα με την καινοτόμο καθοδηγούμενη λειτουργία μαγειρέματος σημαίνει ότι οι αποτυχημένες συνταγές- και κατ΄ επέκταση οι άνοστες -ανήκουν στο παρελθόν.

Σκεφτείτε λίγο…
Όταν το φαγητό έχει καλύτερη γεύση, υπάρχει λόγος να μην αισθάνεστε ικανοποιημένοι και πλήρεις;

BC_visual_of_temperature-hpr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ