Δώσε τέλος στο αδιέξοδο: Τέσσερις δρόμοι για τη βελτίωση της ζωής μας

Η “Όμορφη Ζωή” και η “Expansion Method” διοργανώνουν τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016, στον πολιτιστικό χώρο ΙΑΝΟΣ, 17:00 με 20:00 το απόγευμα, την πρώτη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα “Δώσε τέλος στο αδιέξοδο: 4 δρόμοι για τη βελτίωση της ζωής μας”. Μία πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα δημόσια συζήτηση, που συντονίζει, με το δικό της ξεχωριστό τρόπο, η δημοσιογράφος, νομικός και παρουσιάστρια της δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής “Πάμε Πακέτο”, Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Οι επιστήμες της ψυχολογίας, της ιατρικής και της διατροφολογίας, το life coaching και οι συμπληρωματικές – εναλλακτικές θεραπείες “κάθονται” στο ίδιο τραπέζι και παρουσιάζουν τη δική τους προσέγγιση, σχετικά με το πώς ένας σύγχρονος άνθρωπος μπορεί να αναβαθμίσει και να εξελίξει τη ζωή του. Να πάψει να αισθάνεται εγκλωβισμένος, -ειδικά σήμερα που όλα μοιάζουν αδιέξοδα και χωρίς προοπτική-, να αρχίζει να ζει πιο ήρεμα, αισιόδοξα και ευτυχισμένα.

Μία εμπνευσμένα αποκαλυπτική εκδήλωση, με καταξιωμένους και με άποψη ζωής ομιλητές:
– Ιουλία Πιτσούλη, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Συγγραφέας
– Ευφροσύνη Μάρδα – Στραβελάκη, Ιδρύτρια Κέντρου Έρευνας και Ρεφλεξολογίας (Κ.Ε.ΡΕ.), τ. Πρόεδρο Συλλόγου Ρεφλεξολόγων
– Ιωσήφ Νικολαΐδης, Ιατρός – Παθολόγος, Διατροφολόγος, Ειδικός σε θέματα Παχυσαρκίας και Αθλητικής Ιατρικής
– Βένια Αβορίτη, Life Coach, Κοινωνική Λειτουργός, Σύμβουλος Expansion Method

Μία σειρά διαδραστικών και βιωματικών εμπειριών, που φιλοδοξούν να γίνουν θεσμός και να παρουσιάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα, συγκεντρωμένες όλες τις μεθόδους και τις τεχνικές για την ουσιαστική βελτίωση της ζωής των Ελλήνων. Να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και αφορμή κινητοποίησης για όλους εκείνους που θα τις παρακολουθήσουν δωρεάν, είτε διαδικτυακά, είτε από κοντά στον ΙΑΝΟ. Μία προσπάθειά και ένα από τα πληρέστερα online δρώμενα της Ελλάδας, που αποσκοπεί στο να γίνουμε όλοι μαζί ένας φάρος θετικής πληροφορίας και πολιτισμού, θυμίζοντας σε όλους, ότι σε κάθε πρόβλημα υπάρχει διέξοδος.

Τα Round Table Discussions τώρα και στην Ελλάδα!

Ευαισθητοποίηση, σφαιρική ενημέρωση, κοινωνική και προσωπική ενδυνάμωση, αλλά κυρίως παροχή αποτελεσματικών λύσεων, έτσι ώστε να ανταπεξέλθουμε στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και να αρχίσουμε να χτίζουμε ένα πιο ελπιδοφόρο και ευτυχισμένο “αύριο”. Αυτοί είναι οι στόχοι, των Round Table Discussions, που διοργανώνουν η “Όμορφη Ζωή” και η “Expansion Method” στον ΙΑΝΟ.

Μίας σειράς δημόσιων συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης, με καταξιωμένους ομιλητές, από τον ακαδημαϊκό, επιστημονικό και εναλλακτικό χώρο, που αποσκοπούν στην στοχευμένη παρουσίαση όλων των προσφερόμενων οδών, έτσι ώστε το κοινό τους να οδηγηθεί στην επίτευξη του πολυπόθητου ευ ζην.

Διαδοχικών, ενημερωτικών και σε φιλική ατμόσφαιρα συζητήσεων, μεταξύ επιστημόνων και θεραπευτών, οι οποίοι γύρω από ένα τραπέζι παραθέτουν απόψεις, προτάσεις, τεχνικές, συμβουλές και λύσεις άμεσα εφαρμόσιμες, σχετικά με τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

Τα Round Table Discussions της “Όμορφης Ζωής” και της “Expansion Method”, θα πραγματοποιούνται κάθε δύο μήνες, σε επιλεγμένες ημερομηνίες, με διαφορετικούς ομιλητές και με ποικίλα θέματα:

Θεματολογία επόμενων Round Table Discussions

Γιατί αρρωσταίνουμε; 4 δρόμοι για τη βελτίωση της υγείας μας
Δώστε τέλος στο άγχος: 4 μυστικά για την άμεση αντιμετώπιση του
Τα 3 + 1 μονοπάτια που οδηγούν στην ευτυχία
Ελπίδα: Πλάνη ή ανάγκη; 4 απόψεις για να αποφασίσουμε
4 τρόποι για να νιώθουμε όμορφοι/ες κάθε στιγμή
Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει δωρεάν κάθε Round Table Discussion σε δύο φάσεις:

Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του στον πολιτιστικό χώρο του ΙΑΝΟΥ – χωρητικότητας 200 ατόμων- και στο πλαίσιο μίας δημόσιας συζήτησης, που θα κινηματογραφείται.
Μετά την ολοκλήρωσή του, online και για πάντα, μέσω videos που θα αναρτηθούν στο κανάλι της “Όμορφης Ζωής” στο Youtube, όπου θα δημιουργηθεί μία playlist, που θα περιλαμβάνει ένα video με ολόκληρη την εκάστοτε συζήτηση και επιμέρους θεματικά βίντεο των 5 λεπτών.
Πηγή έμπνευσης τα διεθνή Round Table Discussions

Τα Round Tables Discussions διέπονται από συγκεκριμένους διεθνείς κανόνες και αποτελούν έναν πιο εκδημοκρατισμένο, διαδραστικό και επικοινωνιακά αποτελεσματικό τρόπο διεξαγωγής συζήτησης. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο εξωτερικό και ο συντονιστής τους είναι συνήθως ένας έγκριτος δημοσιογράφος, που έχει ενεργό ρόλο καθόλη τη διάρκειά τους.

Για την ανάπτυξη κάθε προτεινόμενου θέματος, προσκαλούνται επιστήμονες και ειδήμονες από διαφορετικά γνωστικά και εμπειρικά πεδία, οι οποίοι κάθονται γύρω από ένα τραπέζι και ακολουθεί: 15 λεπτά παρουσίαση από το συντονιστή, 45 λεπτά συζήτηση μεταξύ των ομιλητών, 45 λεπτά συζήτηση με το κοινό και ανατροφοδότηση

Η δημόσια αυτή συζήτηση, βασίζεται στη φιλοσοφία της στρογγυλής τραπέζης, όπου η άποψή όλων λαμβάνεται ισότιμα υπόψη και έχει ένα βασικό κανόνα: Δεν υπάρχει σχολιασμός πάνω στις απόψεις των άλλων. Λειτουργεί και αποδίδει συνδυάζοντας και όχι απορρίπτοντας απόψεις, προτείνοντας λύσεις και τεχνικές, έτσι ώστε ομιλητές και κοινό, να καταφέρουν να αλληλεπιδράσουν δημιουργικά και αποτελεσματικά.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Η “Όμορφη Ζωή” είναι μια infomercial ενημερωτική ιστοσελίδα, με ανθρωποκεντρική φιλοσοφία και περιεχόμενο αποκλειστικά αφιερωμένο στην αυτοβελτίωση, στην υγεία, σε θέματα κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Πρωταρχικό της στόχο αποτελεί η δημιουργία μιας Όμορφης καθημερινότητας και για την επίτευξή του προσφέρει: Άρθρα και Νέα για μεθόδους, τάσεις και τεχνικές αυτοβελτίωσης, ένα εύχρηστο Ημερολόγιο εκδηλώσεων, δράσεων, σεμιναρίων, ομιλιών κ.ά., καθώς και ένα συνεχώς εμπλουτιζόμενο Ευρετήριο, που φιλοξενεί επαγγελματίες, φορείς και κοινωνικές ομάδες.

Περισσότερες πληροφορίες: http://omorfizoi.gr – facebook.com/OmorfiZoi – https://twitter.com/OmorfiZoi
H “Expansion Method” είναι μια ψυχολογική επαναστατική μέθοδος άμεσης συναισθηματικής ενδυνάμωσης και ελληνικής έμπνευσης.

Καταφέρνει μέσα σε μόλις τρεις εφαρμογές να βελτιώσει όλους τους τομείς της ζωής (σχέσεις, καριέρα, οικονομικά), απελευθερώνοντας τα τοξικά συναισθήματα που μας απομακρύνουν από την επίτευξη του ευ ζην.

Δημιουργήθηκε γύρω από ένα Round Table, αξιοποιώντας τα πιο εύχρηστα και αποτελεσματικά εργαλεία της Ψυχολογίας, της Ψυχοθεραπείας, της Κβαντικής μηχανικής, της Σύγχρονης επιστήμης, του Life Coaching και των Εναλλακτικών – Συμπληρωματικών θεραπειών.

Περισσότερες πληροφορίες: http://expansionmethod.com – www.facebook.com/ReTakeYourPower – https://twitter.com/expansionmethod

Σας περιμένουμε στο 1ο Round Table Discussion για να ανταλλάξουμε απόψεις, να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας, να ενημερωθούμε σφαιρικά και υπεύθυνα, να αρχίσουμε να χτίζουμε μια νέα, όμορφη ζωή!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ