«Ανεβάστε» τη διάθεσή σας με έξυπνα τρικ

Το άγχος για τα οικονομικά, την εξασφάλιση μιας θέσης εργασίας, η πίεση της δουλειάς και των υποχρεώσεων, ο θυμός για την κατάσταση και την αδικία που επικρατεί στη χώρα μας, είμαι σίγουρη πως δεν σας βρίσκουν να χαμογελάτε συχνά.

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ τα τελευταία χρόνια, έβλεπα τη διάθεσή μου περισσότερο να «πέφτει» παρά να είναι καλή, επηρεαζόμενη και από δικά μου προβλήματα και από τους ανθρώπους γύρω μου. Γι’ αυτό και άρχισα να βρίσκω τρόπους που θα με βοηθούσαν να αισθάνομαι καλύτερα και να μεταφέρω εγώ καλή διάθεση στους άλλους, αντί να μου μεταφέρουν αυτοί τη μιζέρια τους. Αυτούς τους τρόπους, θέλω να μοιραστώ μαζί σας σήμερα και περιμένω τα αποτελέσματα!

Ασκηθείτε Οι περισσότερες έρευνες υποστηρίζουν ότι η άσκηση και η σωματική δραστηριότητα επιδρά στον οργανισμό όπως τα αντικαταθλιπτικά και η αλήθεια είναι ότι το νιώθω κι εγώ έντονα. Λίγο γρήγορο περπάτημα ή τρέξιμο, τις ημέρες που δεν είμαι καλά, με εκτονώνει και μου βελτιώνει τη διάθεση, ενώ όταν ανοίγει ο καιρός, η μεγάλη μου αγάπη που είναι το beach volley, με κάνει και ξεχνάω όλους τους προβληματισμούς μου και αισθάνομαι απαλλαγμένη από κάθε αρνητική ενέργεια. Δοκιμάστε κι εσείς τη μορφή άσκησης που σας αρέσει, κάθε φορά που αισθάνεστε πιεσμένη ή πεσμένη.

Βάλτε μικρούς, ρεαλιστικούς στόχους Όταν οι μεγάλοι στόχοι μας μοιράζονται σε άλλους μικρότερους, μπορούμε να τους κατακτήσουμε ευκολότερα και με κάθε κατάκτηση αισθανόμαστε ευτυχισμένοι. Το αντίθετο συμβαίνει όταν οι στόχοι μας είναι μεγάλοι και μακρινοί. Η ταλαιπωρία, ο κόπος και οι ενδιάμεσες αποτυχίες μέχρι να τους φτάσουμε μας «ρίχνουν» και καταλήγουμε με άσχημη διάθεση σε μόνιμη βάση.

Κρατήστε ημερολόγιο Δεν χρειάζεται να περιγράφετε όλη σας την ημέρα, όπως όταν ήσασταν μικρές. Αρκεί να αποτυπώνετε στο χαρτί κάποιες σκέψεις σας, προβλήματα και τις πιθανές λύσεις τους. Και μόνο το ότι τα εντοπίζετε και τα καταγράφετε είναι σαν να τα βγάζετε από μέσα σας κι αυτό βοηθάει.

Ξεσπάστε Αν θελήσετε να κλάψετε, κάντε το. Είναι πολύ καλύτερο από το να καταπιέζετε τη στενοχώρια σας. Μόλις ξεσπάσετε και ηρεμήσετε θα τα βλέπετε όλα λίγο πιο «ελαφριά». Σαν να βγήκε το ουράνιο τόξο μετά από μια… καταιγίδα.

Ανταποδώστε μια παλιά χάρη Αν κάποιος φίλος, συνάδελφος, γείτονας έκανε για εσάς κάτι παλιότερα, δεν είναι αργά να ανταποδώσετε. Φτιάξτε ένα κέικ που μπορείτε να πάτε στο γραφείο ή πάρτε μια γλάστρα στο γείτονά σας. Όταν δείτε η ευχαρίστηση των άλλων να οφείλεται σε εσάς, νιώθετε αυτόματα καλύτερα.

Βρείτε ένα χόμπι Σας άρεσε πάντα ο χορός; Η μαγειρική; Οι ξένες γλώσσες; Σε περιόδους που η διάθεσή μας είναι πεσμένη, το να ξεκινήσουμε μια καινούργια δραστηριότητα, έστω μια φορά την εβδομάδα, όχι μόνο θα μας φτιάξει το κέφι και θα μας κάνει να ξεχάσουμε τα προβλήματά μας, αλλά το πιθανότερο είναι να δώσουμε περισσότερη ενέργεια στο νέο μας χόμπι και γιατί όχι, να γίνουμε πολύ καλές σε αυτό.

Συγχωρέστε τον εαυτό σας Αν σας ταλαιπωρεί κάτι που κάνατε και έχετε μετανιώσει, γράψτε το σε ένα φύλλο χαρτί, σκεφτείτε τους λόγους για τους οποίους το κάνατε, δώστε στον εαυτό σας άφεση αμαρτιών σκίζοντας το χαρτί και υποσχεθείτε πως δεν θα το κάνετε ποτέ ξανά. Αυτή η υπόσχεση και μόνο θα σας ανακουφίσει.

Το μυστικό

Τηλεφωνήστε σε έναν καλό φίλο. Μην επιλέξετε το email, τα sms ή το chat του facebook. Το άκουσμα της φωνής ενός φίλου που αγαπάτε και σας αγαπάει θα σας αναζωογονήσει και θα σας δημιουργήσει ευχάριστα συναισθήματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ