Οι σχέσεις δεν είναι σαν το σινεμά! Ποια ρομαντικά σενάρια δεν πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας

Κι όμως οι σχέσεις δεν είναι σαν το σινεμά. Διαρκούν περισσότερο, έχουν δυσκολίες, οι ανάγκες αλλάζουν.

Αν είστε φαν των ρομαντικών κομεντί μην τις παίρνετε τοις μετρητοίς, αφού συνήθως προβάλλουν μη ρεαλιστικές εικόνες και καταστάσεις της αγάπης και του έρωτα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα – όσο κι αν θα θέλατε. Να μερικά ρομαντικά σενάρια που δεν πρέπει να παίρνειτε και πολύ στα σοβαρά:

Η μοίρα προορίζει για σένα μια αδελφή ψυχή

Πραγματικότητα: Οι άνθρωποι που πιστεύουν τυφλά στη μοίρα έχουν την τάση να παραιτούνται νωρίτερα από τις σχέσεις τους.
Μυστικό: Επικεντρωθείτε στο να βελτιώσετε τη σχέση σας με τον σύντροφό σας κι όχι στο να ψάχνετε τον τέλειο άντρα. Ούτως ή άλλως δεν έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει!

Η απάτη συγχωρείται εύκολα

Πραγματικότητα: Όταν συμβεί κάτι τέτοιο η απογοήτευση και η στενοχώρια είναι τόσο μεγάλη και δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί, είτε αφορά την ανάμειξη τρίτου προσώπου, είτε συνεχή ψέματα στη σχέση.

Μυστικό: Συζητήστε μαζί για το πώς βλέπετε και η δύο την ειλικρίνεια και πόσο σημαντική είναι για εσάς. Μπορεί να έχετε εντελώς διαφορετικές απόψεις. Επίσης, ένας ψυχολόγος ή σύμβουλος γάμου μπορεί να σας βοηθήσει.

Ο γάμος φέρνει πλήξη και δυστυχία

Πραγματικότητα: Τα ζευγάρια που επιλέγουν την μακροπρόθεσμη δέσμευση αυτού του είδους αναπόφευκτα θα περάσουν και κακές στιγμές, αλλά και πολλές στιγμές ευτυχίας.

Μυστικό: Δεχτείτε τις προκλήσεις και τις δυσκολίες σαν μέρος της διαδικασίας, αντί σαν το «κακό» που ήρθε να σας χαλάσει το γάμο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ