Ποιο είναι το μυστικό των έξυπνων ανθρώπων;

Αν και δεν μπορούμε όλοι να μετατραπούμε σε ιδιοφυΐα υπάρχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά των εύστροφων ανθρώπων που το BBC εντόπισε και παρουσιάζει.

1  Αναζητούν εναλλακτικές

Μην ακολουθείτε τυφλά το κυρίαρχο παράδειγμα, ψάξτε για εναλλακτικές ακόμη και κόντρα στην αρχική κριτική, προτείνετε νέους δρόμους. Η καινοτομία είναι δείγμα ευφυίας.

2 Μην φοβάστε να πείτε την αλήθεια

Η παγκόσμια οικονομία και ανάπτυξη βασίζονται εν πολλοίς στο διεθνές εμπόριο μέσω θαλάσσης με τεράστια πλοία να μεταφέρουν κάργκο εμπορεύματα από την μια άκρη του πλανήτη στην άλλη. Ο θόρυβος που παράγεται από αυτή την διαδικασία είναι καταστροφικός για την ζωή μέσα στην θάλασσα. Αυτήν την ενοχλητική αλήθεια μοιράστηκε με την κοινή γνώμη ο Μισέλ Αντρέ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Καταλονίας όταν ανακάλυψε το πτώμα μιας φάλαινας η οποία λόγω των αποπροσανατολιστικών για τα θαλάσσια θηλαστικά ήχων, συγκρούστηκε με ένα τάνκερ. Μπορεί να ενόχλησε αρκετούς με αυτήν του την αποκάλυψη, αλλά ο ίδιος αναδείχθηκε σε επιστημονική ιδιοφυΐα.

3 Επιμορφωθείτε

Οι άνθρωποι με εξαιρετική ευφυΐα ΄λατρεύουν να μαθαίνουν νέα πράγματα και ακόμη πιο συγκεκριμένα προτιμούν να τα ανακαλύπτουν μόνοι τους. Οι αυτοδίδακτοι άνθρωποι είναι συνήθως και οι πιο ευφυείς. Μην καθυστερείτε λοιπόν και αρχίστε την αυτό-κατάρτιση.

4 Γεφυρώστε κενά, ανθρώπους και ιδέες

Η εξειδίκευση σίγουρα μπορεί να σας αναδείξει σε αυθεντία στον τομέα σας. Οι πραγματικά ιδιοφυείς όμως άνθρωποι είναι αυτοί που ενώνουν διαφορετικές επιστήμες, σχολές και απόψεις. Είναι η ικανότητα σύνθεσης που ξεχωρίζει τους πραγματικά έξυπνους ανθρώπους από τους υπόλοιπους.

5 Σκεφτείτε μακροπρόθεσμα

Ένα βασικό χαρακτηριστικό των εύστροφων ανθρώπων είναι ότι δεν είναι κοντόφθαλμοι. Κάποιοι θα τους χαρακτήριζαν οραματιστές, η πραγματικότητα όμως είναι ότι άπλα μπορούν και «βλέπουν πέρα του ορίζοντα».  Ξεχάστε λοιπόν το παρόν για λίγο και ταξιδέψτε στο μέλλον!

6 Παρατηρείτε το άμεσο περιβάλλον σας

Η προσπάθειά μας να βρούμε τον εναλλακτικό δρόμο ή την καινούργια ιδέα, μας κάνει να παραβλέπουμε την αλήθεια η οποία πολλές φορές βρίσκεται «κάτω από την μύτη μας». Αυτή η δυνατότητα συνήθως συνοδεύει τους πολύ έξυπνους ανθρώπους και η οποία είναι η πολλή απλή διαδικασία της παρατήρησης του άμεσου περιβάλλοντος μας. Ανοίξτε λοιπόν τα μάτια σας, παρατηρήστε το περιβάλλον σας και σύντομα θα αναφωνήσετε «Εύρηκα».

Το μυστικό

Προτιμάτε να μένετε ξύπνιοι ως αργά τη νύχτα από το να ξυπνάτε νωρίς; Όσοι ξενυχτούν είναι πιο έξυπνοι από αυτούς που πηγαίνουν νωρίς για ύπνο σύμφωνα με έρευνες.

Πηγή: www.iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ