Το μυστικό για να μη βαριέστε στη δουλειά σας!

Το μόνο μυστικό να μη βαριέστε τη δουλειά σας είναι να τη δείτε σαν χόμπι, σαν παιχνίδι.

Σκεφτείτε για λίγο ποιες είναι οι απαιτήσεις ενός παιχνιδιού. Η έμπνευση, η φαντασία και ο καλός σχεδιασμός. Ε, λοιπόν τα ίδια ακριβώς μπορούμε να εφαρμόσουμε και στη δουλειά μας αυξάνοντας τον επαγγελματισμό και την επάρκεια μας.

Η τακτική αυτή θα μας βοηθήσει να δούμε τη δουλειά με μια πιο ανάλαφρη και ευχάριστη ματιά και να γίνουμε καλύτεροι επαγγελματίες αναπτύσσοντας τις παραπάνω δεξιότητες. Ακολουθήστε αυτήν την τακτική με προβλήματα που πρέπει να επιλύσετε στη δουλειά σας.

Αν δείτε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζετε εκεί σαν ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να βγείτε νικητές, τότε ίσως έχετε περισσότερες πιθανότητες να το επιλύσετε με επιτυχία. Γιατί; Επειδή το παιχνίδι απαιτεί στρατηγική, μέθοδο και υπομονή, όπως ακριβώς και η επίλυση ενός σύνθετου προβλήματος.

Όταν, για παράδειγμα, παίζετε μία παρτίδα σκάκι πρέπει να έχετε συνδυαστική σκέψη, διορατικότητα και να είστε συγκεντρωμένοι στο στόχο σας για να κερδίσετε. Κάπως έτσι θα πρέπει να αντιδράτε και στη δουλειά σας.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα κληθείτε να φέρετε σε πέρας μια σημαντική εργασία που σας έχει αναθέσει το αφεντικό σας, θυμηθείτε ότι θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα βάζοντας τον εαυτό σας στη λογική ενός παιχνιδιού που πρέπει να κερδίσετε.

Σημαντικό: Σταματήστε να ασχολείστε με πράγματα που δεν σας ενδιαφέρουν: Εκείνο το βιβλίο που προσπαθείτε με το ζόρι να τελειώσετε το τελευταίο εξάμηνο; Παρατήστε το. Εκείνη την συνάντηση με ένα γνωστό τον οποίο βαριέστε αφόρητα σήμερα το βράδυ μετά τη δουλειά; Ακυρώστε τη. Μην φορτώνετε την ημέρα σας με υποχρεώσεις που δεν έχουν τίποτα να σας προσφέρουν πέρα από περισσότερο άγχος και λιγότερο χρόνο για τον εαυτό σας. Προσπαθήστε, όσο το δυνατόν περισσότερο, φεύγοντας από την δουλειά να κάνετε μόνο πράγματα που σας κάνουν χαρούμενους. Έτσι θα έχετε ένα επιπλέον κίνητρο να τελειώνετε μια ώρα αρχύτερα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ