Χάσατε την όρεξή σας για δουλειά;

Δεν έχετε όρεξη πια στη δουλειά; Νιώθετε… καμένοι; Μην τα ρίχνετε όλα στην κρίση και τις περικοπές. Μήπως κι εσείς έχετε αφήσει τα πράγματα να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο; Το μυστικό γι’ αυτό έχει ένα όνομα: αλλαγή. Ο,τι κι αν κάνετε πρέπει να αλλάξει, να κάνετε κάτι διαφορετικό. Αυτά είναι τα 3 σημάδια που σας προειδοποιούν ότι η θέση σας κινδυνεύει από εσάς τους ίδιους.

Δεν αναλαμβάνετε καμία νέα ευθύνη
Όσο περισσότερες ευθύνες αναλάβετε τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να κυλήσει ξανά εργασιακή αδρεναλίνη στις φλέβες σας. Προσπαθήστε να πείσετε το διευθυντή σας ότι αξίζετε νέες προκλήσεις στη δουλειά. Επίσης, ανανεώστε τη διάθεσή σας στο εργασιακό σας περιβάλλον. Βρείτε μόνοι σας νέες προκλήσεις, συνεργασίες και κάντε παρέες με τους συναδέλφους σας. Έτσι θα ξαναβρείτε την όρεξή σας για δουλειά.

Γκρινιάζετε συνεχώς
Αυτό είναι ένα σημάδι απόλυτης ψυχικής εξουθένωσης στη δουλειά. Αλλάξτε λίγο την καθημερινότητά σας. Ξεκινήστε με το να δίνετε σημασία σε ανθρώπους που δεν μιλούσατε καν. Πείτε ευχαριστώ όταν σας δίνουν τον καφέ σας. Ζητήστε συγγνώμη σε αυτόν που του κλείσατε το δρόμο στο ασανσέρ. Πείτε καλημέρα σε κάποιον που δεν γνωρίζετε το όνομά του. Η ανταπόδοση αυτής της συμπεριφοράς είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε για να σταματήστε να γκρινιάζετε.

Δεν σηκώνεστε από το γραφείο σας
Παραμένετε στην ίδια θέση από τις εννιά το πρωί. Προτιμάτε να φάτε μπροστά στην οθόνη συνεχίζοντας να χαζεύετε στο διαδίκτυο και στο inbox σας. Καιρός να δραστηροποιηθείτε! Σηκωθείτε, βγείτε έξω για λίγο, βρείτε κάποιους συναδέλφους και πιάστε τη κουβέντα. Μην καίτε την ενέργειά σας με το να μην κάνετε τίποτα αποδοτικό.

Το μυστικό

Εκπλήσσεστε από πράγματα που θα έπρεπε να γνωρίζετε; Αυτό αποτελεί σημαντική ένδειξη επαγγελματικής κόπωσης. Αν δεν ξέρετε κάτι, είναι δικό σας λάθος. Σημαίνει ότι πάψατε να ενδιαφέρεστε για τη δουλειά σας. Όμως, για να αλλάξουν τα πράγματα στην εργασία σας πρέπει να αλλάξετε εσείς πρώτα. Γιατί δεν ξεκινάτε αμέσως τώρα;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ