PostAd071

Τα μυστικά της κουζίνας

5 συμβουλές για πετυχημένο κέικ!
Μου αρέσουν πολύ τα σπιτικά γλυκά γι’ αυτό και πολλές φορές δοκιμάζω να κάνω νέες συνταγές στην κουζίνα μου. Μοιράζομαι μαζί σας τα πετυχημένα μυστικά για έχετε ένα αφράτο και νόστιμο κέικ.

  • Για να γίνει το κέικ αφράτο, πρέπει τα υλικά της συνταγής να είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα ανακατέψετε.
  • Αν το ψήσετε στο κάτω μέρος του φούρνου, χωρίς όμως να ακουμπά στην κάτω του πλευρά αλλά στη σχάρα, θα γίνει ακόμη πιο αφράτο.
  • Για να γίνει πιο μαλακό, αντικαταστήστε το γάλα με ξινόγαλα και προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικεν πάουντερ για κάθε φλιτζάνι γάλακτος.
  • Τα “βαριά” υλικά (ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα) καλύτερα να τα αλευρώνετε πριν τα ρίξετε στη ζύμη. Στη συνέχεια ανακατέψτε όλα τα υλικά για να μην “καθίσουν” στο κάτω μέρος του κέικ.
  • Όταν ψηθεί, τυλίξτε τη φόρμα με μία βρεγμένη πετσέτα για να το ξεφορμάρετε πιο εύκολα.

Το μυστικό!

Για να μη “στεγνώσει” βάλτε εκεί που το διατηρείτε μισό μήλο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  • axxxx pethainww g glukaaa… <3..!!! pio mikrh dn t etrwga…oso megalwnw omwws :(….k eidika tn sokolataaa <3………!!!!!!!!! eytyxws parolh tn agaph st glukaa krataw t kila m s stathero epipeedoo… :D :D…..!!!! exw omws mia aporia…..gt oi gunaikes otn eimaste adiathetes theloume epigontws sokolataaaaa..?????? :p

  • Θελω να ρωτησω αν τις μερες που μια γυναικα ειναι αδιαθετη ο μεταβολισμος της παραμενει στασιμος?Υπαρχουν πολλοι μυθοι για αυτο το θεμα και 8α ηθελα να να μαθω.Να ξερω να τρωω ενα γλυκο αφοβα.
    Ευχαριστω

    • Βίκυ Χατζηβασιλείου // 30 November 2010 at 09:22

      Τις ημέρες της περιόδου δεν μένει στάσιμος ο μεταβολισμός απλώς λόγω των ορμονών αυξάνεται η όρεξή μας. Αν ασκείσαι κανονικά μπορείς να φας ένα γλυκό τις ημέρες της περιόδου. Το χρειάζεσαι γιατί πέφτουν και τα επίπεδα γλυκόζης εκείνες τις ημέρες!

  • ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΒΙΚΗ,
    ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΧΑΙΝΩ..
    ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΕΣ?

    • Βίκυ Χατζηβασιλείου // 1 December 2010 at 08:40

      Βεβαίως! Σε επόμενα άρθρα θα σας δώσω!

  • tis perimenoume pws kai pws!!!

  • ΧΡΥΣΟΥΛΑ // 15 December 2010 at 16:18

    KYRIA BIKY.τρωω υπερβολικα γλυκα καθε μερα με τη μπορω να τα αντικαταστησω?το να τρωω καθε μερα γλυκα μηπως κανω κακο τον οργανισμο μου?

    • Βίκυ Χατζηβασιλείου // 16 December 2010 at 09:20

      Δεν κάνεις μόνο κακό στην υγεία σου αλλά και στη σιλουέτα σου! Αν θες να τρως κάτι γλυκό προτείνω λίγα αποξηραμένα δαμάσκηνα, γιαούρτι με μέλι, σοκολάτα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (1 κομμάτι όμως)

  • ΧΡΥΣΟΥΛΑ // 16 December 2010 at 13:18

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΥΡΙΑ ΒΙΚΥ.ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΑΥΡΗ ΓΙΑ ΠΑΡΔΕΙΓΜΑ ΝΑΤΡΩΩ?ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΩ ΑΥΤΑ ΗΠΟΙΟ ΣΠΑΝΙΑ?

    • Βίκυ Χατζηβασιλείου // 16 December 2010 at 15:45

      Σοκολάτα μαύρη να τρως! Αρκεί να περιορίζεσαι σε ένα – δυο κομματάκια την ημέρα.

  • ΧΡΥΣΟΥΛΑ // 16 December 2010 at 17:30

    ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΚΥΡΙΑ ΒΙΚΥ. Η ΖΑΧΑΡΗ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΟΥΝ Η ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΜΗ?

    • Βίκυ Χατζηβασιλείου // 17 December 2010 at 09:00

      Οι ειδικοί πιστεύουν πως κάποια προιόντα με κεκορεσμένα λιπαρά που περιέχονται στα γλυκά, μπισκότα κ.λπ μπορεί να την επιδεινώσουν αλλά δεν οφείλεται ΄κυρίως σε αυτό. Ορμονικες αλλαγές ή διαταραχές, κακός καθαρισμός ή ελλειπής ενυδάτωση την αυξάνουν.

  • φωτεινη // 26 January 2011 at 15:47

    καλησπερα Βικυ!εχω μια συμβουλη να
    μοιραστω μαζι σας!για να διατηρειται το κεικ αφρατο και να μην στεγνωνει,μολις το βγαζω απο το φουρνο το βαζω κατευθειαν σε κλειστο ταπερ η το σκεπαζω αμεσως με μεβρανη.με αυτον τον τροπο διατηρει την υγρασια του και παραμενει ετσι αφρατο για πολλες μερες!

  • φωτεινη // 26 January 2011 at 15:50

    Εχω και μια απορια!η μαυρη σοκολατα με αμυγδαλα ειναι καλυτερη απο την σκετη?ρωταω γιατι εχω διαβασει και το αρθρο για τους ξηρους καρπους και σκεφτομουν μηπως ο συνδιασμος αυτων των δυο (σοκολατα-αμυγδαλα),ειναι καλυτερος.ευχαριστω!

    • Βίκυ Χατζηβασιλείου // 26 January 2011 at 23:09

      καλός συνδυασμός αλλά όχι σοκολάτα γάλακτος.

  • Αγαπημενη Βίκυ,εχω την εξης απορια.ειμαι τριανταοκτω ετων και τα τελευταια 7-8 χρονια ,μολις τελειωσω το μεσημεριανο μου φαγητο ,στα επομενα 5 λεπτα νοιωθω ακατανικητη επιθυμια για γλυκο! μου χρειαζεται ενα τετραγωνακι σοκολατα υγειας για να ειμαι οκ η ενα κουταλακι γλυκο του κουταλιου,γιατι αραγε συμβαινει αυτο?

    • Βίκυ Χατζηβασιλείου // 31 January 2011 at 13:47

      Μπορεί η σύσταση των γευμάτων σου να είναι κακή. Οι απλοί υδατάνθρακες (λευκό ψωμί, ζάχαρη, χυμοί, αναψυκτικά κτλ) ανεβάζουν το σάκχαρο στο αίμα γρήγορα, και το ίδιο γρηγορα φεύγουν από το αίμα προκαλώντας την αίσθηση “υπογλυκαιμίας” ή πείνας. Μπορεί να μηνκοιμάσαι καλά, να είσαι ψυχολογικά πεσμένη. Οι αιτίες είναι διάφορες. Ωστόσο 1 τετραγώνάκι σοκολάτας υγείας ή 1 κουταλάκι χωρίς πολύ σιρόπι του γλυκού είναι οκ. Αλλά μην το τρως μετά το φαγητο. Κράτα το για απογευματινό.

  • Kyria Chatzivasileiou, sugxarhthria gia to site sas! Mou aresoun polu ta keik kai panta apolambanw ena kommati me ton kafe mou to prwi, oxi parapanw. Yparxei kapoio keik me ligoteres 8ermides? Skeftomoun ta nhstisima, dioti den exoun avga kai bouthro, alla den eimai sigourh. Ti apopsh exete?

    • Βίκυ Χατζηβασιλείου // 23 February 2011 at 11:25

      Τα νηστήσιμα είναι μια καλή επιλογή.

  • ΛΑΜΠΡΙΝΗ // 23 February 2011 at 10:29

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΚΟΛΟ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΕΙΚ?
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • viki mou gia tora to kalokeri tha mas mathis na ftiaxnume nostima pagota xoris poles thermides? seuxaristo

  • το ξινογαλα εχει περισσοτερες η λιγοτερες θερμιδεσ απο γαλα 1,5%?

    • Βίκυ Χατζηβασιλείου // 23 June 2011 at 11:22

      Περίπου ίδιες είναι οι θερμίδες με απόκλιση 20 θερμίδες πάνω κάτω

  • uperexei se kati to ksinogala? mipos exei megaluteri diatrofiki aksia?

    • Βίκυ Χατζηβασιλείου // 23 June 2011 at 22:19

      Η πρωτεϊνη που βρίσκεται στο ξινόγαλα είναι υψηλοτάτης βιολογικής αξίας. Επίσης, έχει αντιμικροβιακή δράση για ένα μεγάλο αριθμό βακτηρίων, ιδιαίτερα αυτών που προκαλούν εντερικές λοιμώξεις. Ενισχύει αποτελεσματικά την κινητικότητα του εντέρου και βοηθά στην αναγέννηση της φυσικής μικροχλωρίδας του εντέρου. Σε παρακαλώ μη χρησιμοποιείς greeklish.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ

 χαρακτήρες όριο