Τα μυστικά μιας πετυχημένης δίαιτας

Δεν χρειάζεται να δοκιμάσετε όλες τις δίαιτες για να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά. Αυτά τα μυστικά θα σας βοηθήσουν να χάσετε μια για πάντα τα κιλά σας.

 

Καταργήστε όλα τα αναψυκτικά

Με περίπου 225 θερμίδες το καθένα, ένα αναψυκτικό του μισού λίτρου περιέχει τις ίδιες θερμίδες με μια σοκολάτα. Και μη νομίζετε ότι τα αναψυκτικά ότι τα αναψυκτικά διαίτης είναι οπωσδήποτε καλύτερα. Για κάθε κουτάκι που απολαμβάνετε οι πιθανότητες να γίνετε υπέρβαροι αυξάνονται κατά 37% σύμφωνα με έρευνες. Αυτό γιατί η συχνή κατανάλωση γλυκαντικών ουσιών απορυθμίζει την ικανότητα του οργανισμού να μετράει τις θερμίδες που προσλαμβάνει και καίει με αποτέλεσμα να τρώμε περισσότερο από όσο χρειαζόμαστε.

Θα χάσετε: Μέχρι 4 κιλά τον χρόνο!
Περιορίστε τα delivery και τα εστιατόρια

Επιστήμονες διατροφολόγοι έχουν υπολογίσει ότι τα φαγητά των εστιατορίων έχουν συνήθως 50% περισσότερες θερμίδες, λιπαρά και αλάτι από τα αντίστοιχα που μαγειρεύουμε στο σπίτι. Ακόμη και επιλογές που φαινομενικά είναι είναι υγιεινές, όπως το ψητό ψάρι, μπορεί να έχουν κρυμμένες θερμίδες ανάλογα με το πώς έχουν μαγειρευτεί. Η μεγαλύτερη παγίδα είναι η ποικιλία των πιάτων που μπορεί με ευκολία να βρεθεί στο τραπέζι μας, με αποτέλεσμα, όπως λένε και οι ειδικοί, οι άνθρωποι να τείνουμε να τρώμε περισσότερα είδη φαγητών σε ένα γεύμα σε εστιατόριο (4,5 ανά γεύμα) από όσο στο σπίτι (3,1 ανά γεύμα).

Θα χάσετε: Μέχρι 5.5 κιλά τον χρόνο.
Φάτε πρωινό, ακόμη κι αν δεν πεινάτε.

Στην πλειοψηφία τους οι ειδικοί συμφωνούν ότι πρόκειται για το καθοριστικό γεύμα της ημέρας. Και η πραγματικότητα τους επιβεβαιώνει: όσοι τρώνε πρωινό, σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Αρχείου Ελέγχου Βάρους των Η.Π.Α., καταφέρνουν να αδυνατίσουν και να χάσουν αρκετά κιλά. Μάλιστα με το να τρώτε πρωινό έχετε λιγότερες πιθανότήτες να το παρακάνετε στα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας.

Θα χάσετε: Από 1,5 κιλό μέχρι και 4 κιλά.
Εξαφανίστε τους πειρασμούς από το σπίτι

Οι ξαφνικές κρίσεις βουλιμίας έρχονται και φεύγουν. Αν λοιπόν χρειάζεται να αγοράσετε μία σοκολάτα και να βγείτε από το σπίτι πιθανόν να μη το κάνετε. Όλες οι έρευνες καταλήγουν πως ό,τι είναι εκτός θέας είναι συνήθως και εκτός πιάτου.

Θα χάσετε: Μέχρι 5 κιλά!
Ξεκινήστε το γεύμα με σούπα, σαλάτα ή ένα φρούτο.

Αυτές οι τροφές είναι γεμάτες από νερό και φυτικές ίνες που σας χορταίνουν. Φανείτε γενναιόδωρη στην ποσότητα του πρώτου πιάτου (γύρω στις 100 θερμίδες) και κατά πάσα πιθανότητα θα μειώσετε το συνολικό αριθμό θερμίδων κάθε ημέρας.

Θα χάσετε: Μισό με ένα κιλό.

 

Το μυστικό

 

Όσο μικρότερο πιάτο χρησιμοποιείτε τόσο μικρότερη μερίδα θα βάλετε. Αυτό το αξίωμα διαπίστωσαν ερευνητές του πανεπιστημίου Cornell στη Νέα Υόρκη.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ