Γιατί να γυμναστείτε με λάστιχο αντίστασης;

Το λάστιχο αντίστασης ή resistance band, είναι ένα απλό αξεσουάρ προπόνησης αλλά με τη δύναμη της αντίστασης αυξάνει τα αποτελέσματα της κάθε άσκησης. Γιατί να το προτιμήσετε;

Το απλό λάστιχο αντίστασης δεν έχει κανένα μειονέκτημα. Τα περισσότερα κοστίζουν ελάχιστα χρήματα, ζυγίζουν μερικά γραμμάρια, διπλώνουν σε μέγεθος ενός smartphone και, αυτήν την εποχή, μπορείτε να τα βρείτε πιο εύκολα από ότι τα βάρη. Είναι επίσης απίστευτα αποτελεσματικά. Μάλιστα, σύμφωνα με μια έκθεση μελετών του 2019, η προπόνηση με λάστιχα αντίστασης μπορεί να οδηγήσει σε παρόμοια αποτελέσματα ενδυνάμωσης όπως και η προπόνηση με συμβατικό εξοπλισμό αντίστασης, όπως είναι τα ελεύθερα βάρη ή τα μηχανήματα.

Είναι εύκολο για τις αρθρώσεις
Οι ασκήσεις με λάστιχο αντίστασης μοιάζουν πολύ με τις παραδοσιακές ασκήσεις με βάρη αλλά η ομαλή και σταθερή ένταση που παρέχουν είναι πολύ καλύτερη για τις αρθρώσεις σας και βοηθά ακόμη και στην ενίσχυση των αρθρώσεων, όσο περισσότερο τις χρησιμοποιείτε.

Αυξάνει την αντοχή ομοιόμορφα
Εάν θέλετε να διασφαλίσετε μια συμμετρική προπόνηση, το λάστιχο αντίστασης είναι η απόλυτη λύση. Αυξάνει τη δύναμη ομοιόμορφα, τόσο ομόκεντρα όσο και εκκεντρικά και έτσι οι μύες σας γίνονται ισχυρότεροι, πιο εύκαμπτοι και λιγότερο επιρρεπείς σε τραυματισμούς.

Χτίζει μυς
Το λάστιχο αντίστασης μπορεί να φαίνονται αδύναμο, αλλά μην ξεγελιέστε. Μπορεί να σας βοηθήσουν να χτίσετε τους μυς σας ειδικά στην περιοχή των γλουτών αλλά και των χεριών.

«Ταξιδεύει» εύκολα
Μπορεί τα ταξίδια να έχουν μπει σε μια παύση αλλά όταν επανέλθουν, το λάστιχο αντίστασης θα αποτελεί το ιδανικό tool που θα παίρνετε παντού μαζί σας καθώς πιάνει ελάχιστο χώρο.

Το μυστικό

Για να δημιουργήσετε ένταση, η οποία είναι παρόμοια με αυτήν που δημιουργούν τα βάρη, απλώς τεντώστε το λάστιχο αντίστασης. Όσο πιο πολύ το τεντώνετε, τόσο πιο πολλή ένταση δημιουργείτε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ