Τι ακριβώς είναι το eyebrow tinting;

Αν θέλετε να γεμίσετε τα φρύδια σας και να παραμείνει η απόχρωση πιο μόνιμη η επιλογή είναι το eyebrow tinting.

Τι ακριβώς είναι αυτή η μέθοδος
Το eyebrow tinting είναι η διαδικασία εφαρμογής ημι-μόνιμης βαφής για ενίσχυση, σχήμα και καθορισμό των φρυδιών σας. Η βαφή επιτρέπει σε έναν επαγγελματία να αλλάξει την περιοχή του φρυδιού σκουραίνοντας τις λεπτές τρίχες που περιβάλλουν την περίμετρο του φρυδιού για να αυξήσει το πλάτος. Επιτρέπει επίσης στον ειδικό να σκουραίνει τις λεπτές τρίχες στον εσωτερικό πυρήνα του φρυδιού που βρίσκονται σε λιγότερο πυκνές περιοχές. Αυτό δημιουργεί μια μεγαλύτερη γραμμή φρυδιών (ουρά φρυδιών) ή πληρέστερη πρόσοψη και ένα πιο ιδανικό σχήμα. Επιπλέον εξηγεί ότι η απόχρωση είναι κατασκευασμένη από ημι-μόνιμη βαφή λαχανικών ή χέννα που αναμιγνύεται για να ταιριάζει με την υπάρχουσα σκιά σας. Αυτό μπορεί να γίνει σε ένα εξειδικευμένο κέντρο ή με kit στο σπίτι. Δίνει την εμφάνιση παχύτερων, πιο νεανικών φρυδιών καθώς δεν προσπαθεί να αλλάξει τη βάση τους αλλά να την ενισχύσει.

Πώς εφαρμόζεται
Μια μέση συνεδρία, μπορεί να διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Αρχικά, θα συμβουλευτείτε έναν ειδικό για να συζητήσετε πόσο γεμάτα και φυσικά θέλετε να φαίνονται τα φρύδια σας. Στη συνέχεια, ο ειδικός θα προετοιμάσει την περιοχή, θα καθαρίσει τα φρύδια και θα εφαρμόσει ένα λεπτό στρώμα από βαζελίνη γύρω από αυτά για να αποφευχθεί τυχόν επιπλέον χρώση του δέρματος. Στη συνέχεια, η βαφή αναμιγνύεται και εφαρμόζεται προσεκτικά, πρώτα προς την κατεύθυνση του τρόπου με τον οποίο μεγαλώνουν οι τρίχες των φρυδιών και στη συνέχεια εφαρμόζεται μια δεύτερη στρώση προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η χρωστική αφήνεται για λίγα λεπτά για να επιτευχθεί το βέλτιστο χρώμα και, στη συνέχεια, η περίσσεια αφαιρείται με μια υγρή χαρτοπετσέτα. Μην ανησυχήσετε αν δείτε βαφή στο δέρμα κάτω από τα φρύδια σας. Αυτή θα ξεπλυθεί μετά από μια ή δύο ημέρες.

Το eyebrow tinting λειτουργεί σε όλους τους τύπους δέρματος, τόνους δέρματος και χρώματα μαλλιών. Παρόλα αυτά αν προσπαθείτε να βάψετε γκρίζες ή άσπρες τις τρίχες σας τότε η διαδικασία είναι λίγο πιο δύσκολη. Βεβαιωθείτε ότι πηγαίνετε σε κάποιον που ξέρει πώς να χρωματίζει καλά τα φρύδια και το κάνει συχνά αυτό καθώς τα γκρίζα μαλλιά είναι πιο ανθεκτικά και τείνουν να είναι πιο δύσκολα στη διαχείριση.

Τα αποτελέσματα
Είναι σημαντικό να αποφύγετε να βρέξετε τα φρύδια σας για 12 ώρες μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας και να καθαρίσετε την περιοχή με καθαριστικά με τζελ ή κρέμα. Τα φρύδια σας θα ξεχωρίζουν και θα φαίνονται πυκνότερα με αποτέλεσμα να μειώσετε τα πολλαπλά προϊόντα φρυδιών στη ρουτίνα ομορφιάς σας. Η απόχρωση διαρκεί από τρεις έως έξι εβδομάδες. Έτσι, αν θέλετε να διατηρήσετε την τέλεια απόχρωση είναι σημαντικό να το επαναλαμβάνετε κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες για επαφές. Επίσης είναι σημαντικό να αποφύγετε την απολέπιση ή τη χρήση οποιωνδήποτε προϊόντων με βάση το λάδι σε αυτήν την περιοχή, καθώς θα προκαλέσει αποχρωματισμό. Ακόμη πείτε “όχι” στα προϊόντα με ρετινόλη καθώς ενδέχεται να ερεθίσουν το δέρμα.

Το μυστικό

Λάβετε υπόψη ότι οι βαφές χρωματισμού των φρυδιών δεν είναι εγκεκριμένες από το FDA. Έτσι, οι κύριοι κίνδυνοι με το χρωματισμό των φρυδιών είναι οι αλλεργικές αντιδράσεις και οι λοιμώξεις καθώς το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτό σε σύγκριση με το δέρμα στο υπόλοιπο σώμα και πιο ευαίσθητο σε αντιδράσεις και ερεθισμούς. Είναι σημαντικό να προσέξετε αυτό που θα επιλέξετε να μην περιέχει το χημικό αλλεργιογόνο που ονομάζεται παρα-φαινυλενοδιαμίνη (PPD).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ