Να γιατί πρέπει πάντα να τρώμε πρωινό

Είναι το πρώτο γεύμα της ημέρας και σύμφωνα με έρευνες τα πιθανά οφέλη του πρωινού είναι τα εξής.

1. ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΗ

Η παράλειψη του πρωινού μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για διαβήτη στις γυναίκες, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition. Οι γυναίκες που έτρωγαν πρωινό κατά μέσο όρο μηδέν έως έξι φορές την εβδομάδα, ήταν σε υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 συγκριτικά με τις γυναίκες που έτρωγαν πρωινό κάθε μέρα.

2. ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ

Η κατανάλωση πρωινού γεύματος συσχετίστηκε με χαμηλότερη επίπτωση καρδιακής νόσου σε άνδρες μεταξύ των ηλικιών 45 και 82, σύμφωνα με μια μελέτη στο περιοδικό Circulation. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η παράλειψη πρωινού σχετίζεται με την υπέρταση, αντίσταση στην ινσουλίνη και αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

3. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

Μια επισκόπηση του 2005 από την Εφημερίδα αναθεώρησης της Αμερικανικής Διαιτητικής Εταιρείας με 47 μελέτες που σχετίζονται με το πρωινό, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση πρωινού είναι πιθανό να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία που σχετίζεται με τη μνήμη και την απόδοσή μας σε διαγωνίσματα. Μετάφραση; Τρώτε πρωινό, είναι μια έξυπνη κίνηση!

4. ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ

Σε μια πρόσφατη μελέτη, οι άνθρωποι που έτρωγαν πρωινό ως το μεγαλύτερο γεύμα τους έχασαν κατά μέσο όρο 17,8 κιλά πάνω από τρεις μήνες. Οι άλλοι συμμετέχοντες κατανάλωναν τον ίδιο αριθμό των συνολικών θερμίδων ανά ημέρα, αλλά έτρωγαν περισσότερες από τις θερμίδες τους σε βραδινό δείπνο, σύμφωνα με μελέτη στο περιοδικό Obesity. Η ομάδα του «δείπνου» είχε χάσει μόνο έναν μέσο όρο 7,3 κιλά /άτομο κατά την ίδια χρονική περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ