Βιογραφικό σημείωμα

Πέρασε με υποτροφία (στις 10 πρώτες) στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα.

Πήρε το μάστερ της στο Ποινικό Δίκαιο με άριστα. Στις μεταπτυχιακές της σπουδές φοίτησε για δύο χρόνια στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε με άριστα.

Από το 1987, φοιτήτρια ακόμη, μπήκε στο χώρο της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (ραδιόφωνο και τηλεόραση).

Υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης καθώς και της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης, της πρώτης ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, όπου παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και είχε την αρχισυνταξία και παρουσίαση δημοσιογραφικού magazino.

Από το 1991 και για 9 χρόνια εργάστηκε στον Antenna TV, παρουσιάζοντας θέματα και καλεσμένους στην πιο δημοφιλή εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, το «Καλημέρα Ελλάδα» που μέσω δορυφόρου μεταδίδονταν σε Αμερική, Καναδά και Αυστραλία.

Το 2000 δέχτηκε την πρόταση της ΕΤ3 για αρχισυνταξία και παρουσίαση της καθημερινής δημοσιογραφικής εκπομπής «πρωϊνό ΔΡΟΜΟ-λόγιο» και της εβδομαδιαίας «Ε’ Viva» αποκλειστικά με θέματα υγείας, πρόληψης και διατροφής.

Από το 2001 έως το 2004 είχε την αρχισυνταξία και παρουσίαση εκπομπών ιατρικού περιεχομένου στην τηλεόραση του ALPHA (με την καθημερινή αρχικά και αργότερα εβδομαδιαία εκπομπή) «Λόγω . . . ζωής» καθώς και με την συμπαρουσίαση με τον Νίκο Χατζηνικολάου του κεντρικού δελτίου ειδήσεων παρουσιάζοντας τα νέα από τη Θεσσαλονίκη.

Για ένατη τηλεοπτική χρονιά έχει την επιμέλεια και την παρουσίαση της πολύ επιτυχημένης εκπομπής «ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ» στον ALPHA.

Το Νοέμβριο του 2004 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο που έγινε best seller με τίτλο «ΝΙΑΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ: τα 15 μυστικά της παντοτινής νεότητας». Στον πρώτο μήνα της κυκλοφορίας του το βιβλίο εξαντλήθηκε και ήδη βρίσκεται στην 14η χιλιάδα.

Από το 2009 κυκλοφορεί το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο «ΟΜΟΡΦΑ ΜΥΣΤΙΚΑ», που έγινε best seller από το δεύτερο μήνα κυκλοφορίας του.

Αρθρογραφεί σε περιοδικά Θεσσαλονίκης και Αθήνας.

Υπήρξε επί δύο χρόνια Διευθύντρια του περιοδικού υγείας «PREVENTION» από την ημέρα κυκλοφορίας του στην Ελλάδα έως το 2007.

Έχει διδάξει δημοσιογραφία στη σχολή του Δήμου Θεσ/νικης.

Διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Θεσ/νικης από το 1998-2002 όπου εξελέγη πρώτη σε σταυρούς. Διετέλεσε επί διετία Γενική Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσ/νικης. Τα τελευταία δύο χρόνια κατείχε τη θέση της Αντιπροέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης, ΤV100.

Εξελέγη επί δύο θητείες στο κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Η ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ».

Συμμετέχει στο πρόγραμμα «Πολίτης του Κόσμου» της ACTION AID, Διεθνούς Αναπτυξιακού Οργανισμού.

Είναι μέλος της GREENPEACE Ελλάδος.

Έχει κληθεί ως κεντρική ομιλήτρια για κοινωνικά αλλά και ειδικά θέματα, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της Θεσ/νικης, και από τα ιδρυτικά στελέχη της θεατρικής ομάδας του συλλόγου.

Ανήκει στη σκοπευτική ομάδα του ΩΡΙΩΝΑ Θεσ/νικης.

Ήταν αθλήτρια του βόλευ στην ομάδα ΑΝΑΤΟΛΙΑ (Α1 Εθνική κατηγορία) της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια παίζει συστηματικά beach volley.

Παντρεμένη με τον Γιάννη Ακκά και μητέρα του Χρίστου και του Ορφέα.