Νικήστε την γήρανση

Ποιο είναι το μυστικό για να νικήσετε τη γήρανση;

Διαβάζοντας τελευταία διάφορες ιατρικές μελέτες καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ακόμα και οι χαμηλές δόσεις βιταμίνης C μπορούν να επιμηκύνουν τη ζωή μας, να μας χαρίσουν υπέροχο και λαμπερό δέρμα και να νικήσουν τη γήρανση.

Τι είναι η βιταμίνη C;
Πρόκειται για ένα ισχυρό υδατοδιαλυτό αντιοξειδωτικό που μειώνει τη βλαβερή δράση των ελεύθερων ριζών στο υδαρές μέρος των ιστών.

Τι κάνει;

  • Καταπολεμά τη γήρανση λόγω της ισχυρής αντιοξειδωτικής της δράσης.
  • Είναι απαραίτητη για τη σύνθεση κολλαγόνου.
  • Προστατεύει την επιδερμίδα από την υπεριώδη ακτινοβολία που ευθύνεται για τη πρόωρη γήρανση.
  • Έχει επανορθωτικές ιδιότητες: λειαίνει τις ρυτίδες, ενισχύει την ελαστικότητα και χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα.
  • Προσφέρει πλήρη προστασία στις αρτηρίες, αφού συμβάλλει στο να διατηρούνται σε καλή κατάσταση εμποδίζοντας τη μετατροπή της LDL χοληστερίνης του αίματος σε μια τοξική μορφή που επικάθεται στα τοιχώματα των αρτηριών.
  • Αυξάνει την παραγωγή των λεμφοκυττάρων, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό.
  • Αναγεννά την γλουταθειόνη ενώ ενεργοποιεί τα ένζυμα που αναζητούν και καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες.

Φροντίστε να:

  • Καταναλώνετε πέντε μερίδες ημερησίως φρούτων και λαχανικών, πλούσιων σε βιταμίνη C, τα οποία περιέχουν πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες που είναι σημαντικές στην επιβράδυνση της γήρανσης. Πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών περιέχουν 200 έως 300 mg βιταμίνης C, ποσότητα αρκετή για να καταπολεμήσετε τη γήρανση και τις νόσους που σχετίζονται με αυτή.
  • Παίρνετε, για μεγαλύτερη προστασία, ένα συμπλήρωμα βιταμινών επιπρόσθετα και όχι ως υποκατάστατο των φρούτων και λαχανικών.

Που θα την βρείτε
Στις κόκκινες πιπεριές, στις φράουλες, στα λαχανάκια Βρυξελλών, στα εσπεριδοειδή, στο ακτινίδιο, στο μπρόκολο, στις ντομάτες.

Το μυστικό!

Μην ξεχνάτε όμως ότι το σώμα μας δεν μπορεί να αποθηκεύσει τη βιταμίνη C, επειδή είναι υδατοδιαλυτή. Γι’ αυτό καταναλώνετέ την τακτικά και από φρέσκες τροφές, προκειμένου να τροφοδοτείτε τα κύτταρά σας με αυτήν. Ακόμη, επειδή είναι ιδιαίτερα ευπαθής, καταστρέφεται όταν έρθει σε επαφή με το νερό και το βράσιμο ενώ χάνει τη δύναμή της στην ψύξη. Οι απώλειες σε κομμένα λαχανικά που συντηρούνται στο ψυγείο για ένα 24ωρο φτάνουν το 45%!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ