Συνταγή για νιάτα διαρκείας!

Σάλτσα με ψητές ντομάτες
Αυτή η συνταγή είναι αντιοξειδωτική και άκρως νόστιμη! Τη χρησιμοποιώ σε πιάτα με ζυμαρικά ή με ψητό κρέας ή ψάρι.

Κόψτε σε φέτες 10 μέτριες ντομάτες, αφαιρέστε τους σπόρους και στρώστε με τη σειρά σε ένα ρηχό ταψί. Πασπαλίστε τες με αλάτι, 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη και από 1 κ.σ. θυμάρι και βασιλικό. Περιχύστε με 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο και ψήστε τες στους 200οC για 30 λεπτά. Όταν ψηθούν, και αφού κρυώσουν, πολτοποιήστε τες στο μπλέντερ με 2 σκελίδες σκόρδο, 1 κ.σ. ξερό βασιλικό ή μία χούφτα φρέσκο, 4 κ.σ. κουκουνάρι και ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο. Η σάλτσα διατηρείται στο ψυγείο μέχρι ένα μήνα.

Το μυστικό!

Οι καλύτερες ποικιλίες ντομάτας είναι τα πομοντόρι γιατί περιέχουν λιγότερο νερό από τις άλλες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ