χέρια λαιμός

Αντιγήρανση: Τα δύο σημεία του σώματος μας που ξεχνάμε να φροντίσουμε

Αυτές οι δύο περιοχές εκτίθενται χρόνια στον ήλιο, έτσι οτιδήποτε κάνετε για το πρόσωπό σας θα πρέπει να το κάνετε και για τα χέρια και το λαιμό.

Χέρια

hands

Τα χέρια εκτίθενται όσο λίγα μέρη του σώματος στις καιρικές συνθήκες και τη μόλυνση του περιβάλλοντος, ως εκ τούτου απαιτούν ιδιαίτερη ενυδάτωση.

Πλύνετέ τα με ζεστό νερό, και τρίψτε τα με βαμβακερή πετσέτα. Όσο το δέρμα είναι ακόμα νωπό, απλώστε στα χέρια σας μείγμα με μία κουταλιά μέλι και μία κουταλιά ελαιόλαδο. Για καλύτερα αποτελέσματα, καλύψτε τα χέρια σας με σελοφάν, για μισή ώρα.

Αν έχετε ξηρότητα, υπάρχει ακόμη πιο αποτελεσματικός τρόπος να δείτε τα άκρα σας μαλακά και περιποιημένα. Απλώστε βαζελίνη, φορέστε ένα ζευγάρι γάντια, κατά προτίμηση βαμβακερά, και απλώς, κοιμηθείτε!

Στο εμπόριο, κυκλοφορούν εξάλλου πλείστα όσα προϊόντα ενυδάτωσης, για κάθε τσέπη ή τύπο προβλήματος. Μία έρευνα αγοράς θα πείσει και τους πλέον απαιτητικούς καταναλωτές, ιδίως όσους αντιπαθούν τη λιπαρή αίσθηση που αφήνουν οι κρέμες.

Κομπρέσες με χαμομήλι και πράσινο τσάι ηρεμούν από κοκκινίλες και κνησμό, επαναφέροντας την ελαστικότητα του δέρματος.

Μην ξεχνάτε τα γάντια όταν πλένετε στο χέρι. Αν τα αντιπαθείτε, προσθέστε μία κουταλιά αμυγδαλέλαιο στη σαπουνάδα.

Λαιμός

neck

Ο λαιμός φανερώνει την ηλικία μας, πολύ πιο νωρίς από το πρόσωπό μας. Στο λαιμό, δεν υπάρχει οστεώδης επιφάνεια, συνεπώς δεν υπάρχει τρόπος να στηριχθεί το δέρμα μας όπως αυτό του προσώπου, με αποτέλεσμα να χάνει τη σφριγηλότητά του και να εξαρτάται μόνο από τους μυς που βρίσκονται σε εκείνη την περιοχή. Στην περιοχή υπάρχουν αγγεία σε μικρότερο αριθμό από ότι στο υπόλοιπο σώμα, οπότε το δέρμα εκεί δεν τρέφεται καλά και μειώνεται η ελαστικότητά του

Αν θέλετε ο λαιμός σας να διατηρηθεί πολλά χρόνια χωρίς ρυτίδες και χαλάρωση, θα πρέπει να εντάξετε την περιποίησή του στο καθημερινό σας πρόγραμμα και να μην αμελείτε τη φροντίδα του, δείχνοντας την ίδια επιμέλεια που δείχνετε και στο πρόσωπό σας.

Οταν καθαρίζετε καθημερινά το πρόσωπό σας, καθαρίστε και το λαιμό σας με τον ίδιο τρόπο και σκουπίστε τον μετά με ένα ζεστό σφουγγαράκι ή καθαρό πανάκι. Απλώστε την υδατική κρέμα προσώπου και στο λαιμό, εκτός εάν έχετε ειδική κρέμα ενυδάτωσης λαιμού, κάτι ακόμα καλύτερο.

Οταν χρησιμοποιείτε αντιηλιακή κρέμα για το πρόσωπο, ποτέ μη ξεχνάτε να την απλώνετε και στο λαιμό σας, ιδιαίτερα το καλοκαίρι και κατά την ηλιοθεραπεία.

Μην ξεχνάτε το πίσω μέρος της περιοχής του λαιμού σας, τον αυχένα σας όταν τοποθετείτε την κρέμα, για αυτό επεκτείνετε τις κινήσεις σας μέχρι τον αυχένα.

Στην περιοχή του λαιμού αποφύγετε τα αρώματα όταν κάνετε ηλιοθεραπεία και κατά τους ζεστούς μήνες του έτους, γιατί ο ήλιος σε συνδυασμό με το άρωμα, μπορεί να προκαλέσει φωτοαλλεργικές αντιδράσεις και να δημιουργηθούν μόνιμα στίγματα στην επιδερμίδα σας.

Προσέξτε το μαξιλάρι σας. Δεν πρέπει να είναι πολύ ψηλό.

άν συνηθίζετε να καμπουριάζετε, προσπαθείτε να το διορθώσετε, καθώς όταν το κεφάλι γέρνει μπροστά, χαλαρώνει του μυς του λαιμού.

Οταν διαβάζετε, ή κοιτάτε το κινητό σας ή το τάμπλετ και τον υπολογιστή, καθίστε σε σωστό ύψος και μη σκύβετε πολλή ώρα το κεφάλι.

Τέλος, εάν έχετε χαλάρωση λαιμού και διπλοσάγονο, μπορείτε να τοποθετείτε θερμές κομπρέσες για μερικά λεπτά κάτω από το σαγόνι σας εναλλάξ με κρύες, ώστε να προκαλέσετε σύσφιξη του επιδερμικού ιστού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ