8 τρόποι για να κρατήσετε τις ρυτίδες μακριά

Ποιο είναι το μυστικό μου για νεανικό πρόσωπο χωρίς επεμβάσεις;

Κάθε βράδυ κάνω αυτό το αντιγηραντικό μασάζ, ένα τελετουργικό που δεν αμελώ, και το πρωί το πρόσωπό μου είναι λαμπερό, φρέσκο και ανανεωμένο!

ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΩ

Στο μέτωπο και στους κροτάφους
Απλώνω λίγη ενυδατική κρέμα ή λάδι για μασάζ με τα δάχτυλα. Βάζω τον παράμεσο και τον μέσο ανάμεσα στα φρύδια μου και με απαλές κινήσεις σπρώχνω προς τα πάνω και προς τα έξω, σαν να «στρώνω» τις ρυτίδες και τις γραμμές. Ασκώ ελαφρώς πίεση στους κροτάφους. Με βοηθά να χαλαρώσω και θα διώξω όλη την ένταση, ακόμα και από τα μάτια.

Στα μάτια
Κάνω μαλακές κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλα, ξεκινώντας από το εσωτερικό μέρος των φρυδιών. Πιέζω λίγο στα σημεία κάτω από τις βλεφαρίδες και στην εξωτερική γωνία τους προχωρώντας προς το κέντρο. Έτσι, αυξάνεται η ροή του αίματος και ενισχύεται το λεμφικό σύστημα της περιοχής.

Στα μάγουλα
Κάνω μασάζ με τα δάχτυλα και με κυκλικές κινήσεις προς τα έξω ξεκινώντας από το σαγόνι και με κατεύθυνση προς το λοβό του αφτιού. Συνεχίζω από τις άκρες του στόματος προς τα αυτιά και μετά από κάθε ρουθούνι προς τα πάνω.

Στο στόμα
Ξεκινώ από το κέντρο του σαγονιού, κάνω μασάζ γύρω από το στόμα δουλεύοντας κυρίως τις γραμμές έκφρασης και τις ρυτίδες.

Στο σαγόνι
Ξεκινώ από τις άκρες του σαγονιού και χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα και το δείκτη τσιμπώ ελαφρώς το δέρμα. Προχωρώ προς το κέντρο. Πιέζω με την παλάμη μου το σαγόνι, από αριστερά προς τα δεξιά, και με την άλλη παλάμη, από δεξιά προς τα αριστερά. Αυτό βοηθάει στην τόνωση και τη μείωση της χαλάρωση του σαγονιού.

Στο τέλος χτυπώ ελαφρώς όλο το πρόσωπο με τις παλάμες για 30΄΄.  Ξεπλένω με χλιαρό νερό για να φύγει η κρέμα ή το λάδι και στη συνέχεια επαναλαμβάνω, αυτή τη φορά με κρύο νερό, ώστε να σφίξουν οι πόροι.

Το μυστικό

Να θυμάστε η επιδερμίδα του προσώπου είναι πιο ευαίσθητη από ό,τι εκείνη του υπόλοιπου σώματος, επομένως οι κινήσεις σας πρέπει να είναι πολύ απαλές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ