Πρόωρη γήρανση: Τι προκαλεί ρυτίδες εκτός από τον χρόνο;

Εκτός από τον χρόνο, υπάρχουν και αρκετοί εξωτερικοί παράγοντες που προκαλούν ρυτίδες, κάνοντας τη γήρανση να εμφανίζεται νωρίτερα.

Αν και δεν μπορούμε να εξαφανίσουμε τις ρυτίδες, ούτε να αποφύγουμε τη γήρανση, μπορούμε ωστόσο να κάνουμε τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές λιγότερο έντονες ή και να καθυστερήσουμε την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης.

Οι καιρικές συνθήκες
Η προστασία από τον ήλιο είναι σημαντική και απαραίτητη, προκειμένου να αποφύγετε όχι μόνο σοβαρές δερματικές παθήσεις, αλλά και την πρόωρη γήρανση και την εμφάνιση των ρυτίδων.

Η φωτογήρανση και οι ρυτίδες που τη συνοδεύουν, ωστόσο, μπορούν να αποφευχθούν με την πιστή εφαρμογή αντηλιακού χειμώνα-καλοκαίρι, ακόμα και όταν έχει συννεφιά, αλλά και όταν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο. Οι υπεριώδεις ακτινοβολίες μπορούν να διαπεράσουν τα σύννεφα και το τζάμι προκαλώντας ρυτίδες και πανάδες.

Επίσης, η γήρανση του δέρματος και η εμφάνιση ρυτίδων λόγω της παρατεταμένης έκθεσης σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες είναι από τα πιο συχνά φαινόμενα, οπότε η συχνή ενυδάτωση και θρέψη της επιδερμίδας είναι απαραίτητη. Το κρύο αφυδατώνει το δέρμα και το κάνει πιο τραχύ, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ρυτίδων και τη γήρανση της επιδερμίδας.

Η κακή διατροφή
Για να αποφύγετε τις ρυτίδες και τα υπόλοιπα σημάδια γήρανσης, πρέπει να προσέξετε και όσα βάζετε στο πιάτο σας. Για να καθυστερήσετε τη γήρανση του δέρματος και τις ρυτίδες πρέπει να ακολουθείτε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, το οποίο να μην περιλαμβάνει πολλή ζάχαρη, επεξεργασμένες τροφές, λιπαρά και αλκοόλ.

Aυτά προκαλούν φλεγμονές, οι οποίες με τη σειρά τους συμβάλλουν στην πιο γρήγορη εμφάνιση των ρυτίδων. Τα σημάδια γήρανσης αποφεύγονται και με την ενυδάτωση της επιδερμίδας, οπότε η επαρκής κατανάλωση νερού, φρούτων και λαχανικών είναι S.O.S.

Τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου που καθυστερεί τις ρυτίδες και τα σημάδια γήρανσης.

Επίσης, τρόφιμα πλούσια σε ω-3 λιπαρά, όπως ο σολομός και το αβοκάντο, καταπολεμούν τις φλεγμονές, οπότε προλαμβάνουν και την άφιξη ανεπιθύμητων ρυτίδων.

Κάποιες κακές συνήθειες
Δεν κοιμάστε αρκετά; Καπνίζετε; Δε γυμνάζεστε; Ε λοιπόν, ετοιμαστείτε γιατί οι ρυτίδες θα σας χτυπήσουν την πόρτα. Η επιδερμίδα αναπλάθεται κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου, οπότε αν δεν κοιμάστε αρκετά δεν της δίνετε τον απαραίτητο χρόνο να επιδιορθώσει τυχόν φθορές, που με τη σειρά τους προκαλούν ρυτίδες.
Το κάπνισμα καταστρέφει το κολλαγόνο, με αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας και την εμφάνιση ρυτίδων. Επίσης, είναι σημαντικό να καταπολεμάτε το στρες, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει την αναστολή παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ρυτίδων και τη γήρανση του προσώπου. Η γυμναστική θα σας βοηθήσει να το καταπολεμήσετε!

Η ελλειπής ρουτίνα ομορφιάς
Πλένετε ευλαβικά το πρόσωπο πρωί-βράδυ. Έτσι απομακρύνετε υπολείμματα μακιγιάζ και τους αστικούς ρύπους, που αν συσσωρευτούν βλάπτουν την ποιότητα της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ρυτίδων και άλλων σημαδιών γήρανσης. Φυσικά, να θυμάστε ότι πρέπει να αγαπάτε τις ρυτίδες σας και τον χρόνο που περνάει! Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μην κάνετε ό,τι περνάει από χέρι σας για να καθυστερήσετε τα σημάδια γήρανσης και να έχετε πάντα λαμπερό δέρμα.

Το μυστικό

Το μυστικό σας όπλο για ένα έξτρα boost νεότητας; Κάντε μασάζ στο πρόσωπο. Αφιερώνετε 1 λεπτό κάθε βράδυ για να κάνετε μασάζ στο πρόσωπό σας με τα προϊόντα ομορφιάς σας, ώστε να ανορθώσετε τους μυς του προσώπου σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ