ντεκολτέ

5 μυστικά για να καθυστερήσετε τις ρυτίδες στο ντεκολτέ!

Το ντεκολτέ είναι μια από τις πιο ευάλωτες ζώνες στα σημάδια του χρόνου που πολύ πριν σημάνει το βιολογικό μας ρολόι εμφανίζονται ρυτίδες. Δείτε με ποια μυστικά μπορείτε να καθυστερήσετε τις ρυτίδες στο ντεκολτέ!

1 Αντηλιακό σε όλα τα εκτεθιμένα σημεία!
Η καθημερινή αντηλιακή προστασία της περιοχής είναι η πρώτη κίνηση για τη σωτηρία… του ντεκολτέ. Δεν ξεχνάμε ποτέ πως η UVA ακτινοβολία παραμένει το ίδιο ισχυρή, άρα και απειλητική για την υγεία της επιδερμίδας, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμη και τις μέρες με συννεφιά.

2 Καθαρισμός το Α και το Ω
Ο βραδινός καθαρισμός ξεκινάει πάντα από χαμηλά. Απλώνετε το γαλάκτωμα ή το τζελ καθαρισμού με ανοδικές κυκλικές κινήσεις στο ντεκολτέ και αφαιρείτε, αντίστοιχα, με δίσκο ντεμακιγιάζ ή άφθονο χλιαρό νερό.

3 Ενυδατώνετε
Στο ίδιο μήκος κύματος και η καθημερινή ενυδάτωση. Είναι γνωστό ότι η ξηρότητα συμβάλλει στο να διαγράφονται εντονότερα οι ρυτίδες. Μετά το ντους και όσο η επιδερμίδα είναι ακόμη νωπή απλώνουμε μια πλούσια κρέμα σώματος- ιδανικά να συνδυάζει ενυδατικούς παράγοντες με ρετινόλη, πεπτίδια ή άλφα υδροξυοξέα- ή ένα θρεπτικό, ξηρό λάδι. Οι κινήσεις παραμένουν απαλές- το επιβάλλει η λεπτή φύση της επιδερμίδας στην περιοχή- με ανοδική πάντα κατεύθυνση.

4 Κάντε απολέπιση
Η απολέπιση παραμένει ο πιο σίγουρος τρόπος για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα, το λόγο που η επιδερμίδα στο ντεκολτέ δείχνει και είναι τραχιά, θαμπή και ξηρή. Επιλέγουμε,κατά προτίμηση, συνθέσεις με ήπιους απολεπιστικούς παράγοντες που δεν τραυματίζουν τη λεπτή εκ φύσεως επιδερμίδα.

5 Μην κοιμάστε στο πλάι!
Ο ήλιος όμως δεν είναι ο μοναδικός ένοχος για την πρόωρη όμως εμφάνιση των ρυτίδων στο ντεκολτέ. Η πίεση που ασκείται, όταν κοιμόμαστε στο πλάι, ευνοεί το σχηματισμό ρυτίδων. Φήμες λένε ότι «ξοδεύουμε» 2.500 ώρες το χρόνο – αν υπολογίσουμε ότι συμπληρώνουμε καθημερινά ένα οκτάωρο ύπνου- για να ανατρέψουμε όσα οφέλη προσφέρει η καλλυντική περιποίηση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ