Το μυστικό της αντιγήρανσης κρύβεται στο κρεβάτι σας!

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησαν  αμερικανοί επιστήμονες το δέρμα των γυναικών που κοιμούνται επαρκώς, παρουσιάζει πολύ λιγότερα σημάδια γήρανσης.

Από την άλλη πλευρά, η έλλειψη ύπνου επιδεινώνει τα σημάδια της γήρανσης, σύμφωνα με τους αμερικανούς ειδικούς, ενώ αποτρέπει την επούλωση του δέρματος μετά από ηλιακό έγκαυμα.

Οι ερευνητές αφού εξέτασαν το δέρμα 60 προεμμηνοπαυσιακών εθελοντριών, διαπίστωσαν πως όσες κοιμόντουσαν λίγες ώρες ή έκαναν κακής ποιότητας ύπνο, είχαν πολύ πιο γερασμένο δέρμα σε σχέση με εκείνες που κοιμόντουσαν επαρκώς.

«Οι γυναίκες που δεν κοιμούνται καλά, παρουσιάζουν σημάδια πρόωρης γήρανσης του δέρματος και μειωμένης ικανότητας ανάρρωσης μετά από την έκθεση στον ήλιο», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Dr. Elma Baron  και καθηγήτρια Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve, στο Κλήβελαντ.

Η Dr. Baron και οι συνεργάτες της υπέβαλλαν τις εθελόντριες σε διάφορα τεστ για το δέρμα τους,  όπως έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία για έλεγχο της απώλειας υγρασίας, ώστε να δουν πως ανταποκρίνεται σε διάφορες καταστάσεις. Από τα αποτελέσματα των τεστ οι ερευνητές βρήκαν σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων. Η ομάδα με έλλειψη ύπνου σημείωσε διπλάσια βαθμολογία σε ένα σύστημα βαθμολόγησης των ειδικών, όπου η υψηλότερη βαθμολογία σήμαινε πιο έντονη γήρανση του δέρματος.

Οι γυναίκες με ανεπαρκή ύπνο έδειξαν αυξημένη παρουσία των σημαδιών της γήρανσης, όπως οι λεπτές γραμμές και σαφώς μειωμένη ελαστικότητα.

Το μυστικό

Ο ύπνος και το σεξ θα πρέπει να είναι τα μόνα που επιτρέπονται στο υπνοδωμάτιο. Μην κάνετε λογαριασμούς, μη μιλάτε στο τηλέφωνο και μη βλέπετε τηλεόραση. Οτιδήποτε σχετικό με το υπνοδωμάτιο θα πρέπει να σχετίζεται με ξεκούραση και χαλάρωση.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ