Αγάπη: Η τέλεια αντιγήρανση!

Μπορεί τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές η λέξη αγάπη να πρωταγωνιστεί. Ωστόσο, ακόμη κι όταν σβήσουν τα φώτα των εορτών να θυμάστε πως η αγάπη μας κάνει καλύτερους, πιο δυνατούς, με οφέλη που ξεκινούν από την ταχύτερη ανάρρωση μιας ίωσης μέχρι τη μακροζωία.

Μερικά πράγματα που κάνει η αγάπη
Bοηθά στη μακροζωία: Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Pittsburgh έδειξε ότι ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων σε γυναίκες που είναι ευτυχισμένες στη σχέση ή το γάμο τους είναι πολύ λιγότερες απ ό,τι σε εκείνες που βιώνουν μια κακή σχέση.

Μειώνει την πίεση: Οι συχνές αγκαλιές με το σύντροφό σας κατεβάζουν την πίεση περίπου μία μονάδα και απελευθερώνουν την οκυτοκίνη, μια ορμόνη η οποία λειτουργεί χαλαρωτικά και εκλύεται επίσης κατά τον οργασμό, το θηλασμό και λίγο πριν από τη γέννα.

Συμβάλει στην υγεία: Το δέσιμο του δεσμά, αυτή η αίσθηση, ότι γινόμαστε ένα και ενωμένοι αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες, αποκαλείται «συνεκτικότητα». Έρευνά αποδεικνύει ότι αυτή η «συνεκτικότητα» κάνει πολύ καλό στην υγεία μας.

Μας κάνει ευτυχισμένους: Νέα βρετανική έρευνα ανακάλυψε ότι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας που αναφέρουν ότι αισθάνονται ευτυχισμένοι επειδή αγαπούν και αγαπιούνται είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους και ζουν περισσότερα χρόνια από τους άλλους.

 

Το μυστικό

Αγαπιέστε; Μην αναβάλετε τον γάμο σας! Πολλοί αναφέρουν ότι ο ευτυχισμένος γάμος είναι το «κλειδί» της μακροβιότητας.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ