Ποιος είναι ο εχθρός της αντιγήρανσης;

Οι ειδικοί κρίνουν ένοχη την ατμοσφαιρική ρύπανση! Οι τοξίνες στον αέρα όχι μόνο βλάπτουν την υγεία μας, αλλά προκαλούν γήρανση στην επιδερμίδα μας.

Η χρόνια έκθεση στην αστική ρύπανση προκαλεί πρόωρη γήρανση στην επιδερμίδα
Σύμφωνα με δερματολόγους η ρύπανση που επηρεάζει την επιδερμίδα μας είναι ένας συνδυασμός καπνού και σωματιδίων. Αυτοί οι ρύποι προέρχονται από τα καυσαέρια μέχρι το κάπνισμα, τα βιομηχανικά αέρια και την σκόνη, τα οποία απελευθερώνουν επιβλαβείς χημικές ουσίες στο περιβάλλον μέρος των οποίων απορροφάται από το δέρμα σας. Το μέγεθος της σωματιδιακή τους ύλης είναι πολύ μικρότερο από το μέγεθος των πόρων μας επομένως μπορούν πολύ εύκολα να εισχωρήσουν σε αυτούς δημιουργώντας βλάβες στην επιδερμίδα. Οι επιπτώσεις της αστικής ρύπανσης εμφανίζονται με πολύ περισσότερες ρυτίδες και με υψηλότερα επίπεδα υπερμελάγχρωσης. Μεταξύ των γνωστών ρύπων, τέσσερις έχουν επιδεδειγμένη επίδραση στην επιδερμίδα:
1 τα μικροσωματίδια PM10 και PM2.5 από την αιθάλη, καυσαέρια, τη βιομηχανία,
2 το Διοξείδιο του Θείου (SO2) από την καύση ορυκτών καυσίμων,
3 το Όζον (Ο3) από το όζον χαμηλού υψομέτρου και,
4 το Διοξείδιο του Αζώτου (NO2) από τα καυσαέρια και το αέριο.

Όλοι αυτοί οι ρύποι έχουν την ικανότητα να δημιουργούν ελεύθερες ρίζες, τα ασταθή μόρια για τα οποία ακούμε συχνά να γίνεται λόγος.

Ο κακής ποιότητας αέρας μπορεί να δημιουργήσει τόσες ελεύθερες ρίζες, που οι φυσικοί αντιοξειδωτικοί μηχανισμοί του σώματος αδυνατούν να ανταπεξέλθουν –ένα φαινόμενο γνωστό ως οξειδωτικό στρες: η βιολογική διαδικασία που εκφυλίζει τα κύτταρα στο σώμα και αποτελεί κύρια αιτία γήρανσης της επιδερμίδας. Το οξειδωτικό στρες προκαλεί βλάβες στο κολλαγόνο οδηγώντας στον σχηματισμό ρυτίδων και διεγείροντας την παραγωγή χρωστικών ουσιών.

Πώς να προστατέψετε την επιδερμίδα σας από τον εχθρό της αντιγήρανσης

Υιοθετήστε μερικά εύκολα βήματα στο πλαίσιο του προγράμματος περιποίησης της επιδερμίδας:

Ο σωστός καθαρισμός είναι το παν

Ο βαθύς καθαρισμό είναι απαραίτητοις, προκειμένου να απομακρυνθούν πλήρως τα ρυπογόνα σωματίδια που δημιουργούν ελεύθερες ρίζες. Μια καθημερινή λοσιόν καθαρισμού 3 σε 1, σε συνδυασμό με εντατική απολέπιση μία με δύο φορές την εβδομάδα, θα καθαρίσει την επιδερμίδα από τις συσσωρευμένες τοξίνες που προκαλούν οξειδωτικό στρες, απομακρύνοντας παράλληλα τα υπολείμματα μακιγιάζ και προϊόντων περιποίησης. Αν πάσχετε από δερματικές διαταραχές, όπως ροδόχρου νόσο ή ακμή, που μπορεί να επιδεινωθούν από τη ρύπανση, είναι καλό να κάνετε τον καθαρισμό αμέσως μετά την έκθεσή σας στη ρύπανση, για παράδειγμα γυρνώντας από τη δουλειά.

Κάντε αποτοξίνωση
Χρησιμοποιείστε προϊόντα φροντίδας της επιδερμίδας που αποτελούνται από παράγοντες που θα απομακρύνουν επιβλαβείς τοξίνες και ρύπους. Προϊόντα που περιέχουν ενεργό άνθρακα καταπολεμούν αποτελεσματικά τις τοξίνες και καθαρίζουν το δέρμα σε βάθος.

Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση
Η χρόνια ἐκθεση σε μολυσματικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες αποδυναμώνει την ικανότητα της επιδερμίδας να προστατευεται και να διατηρεί την υγρασία της. Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα με ενταντική δράση ώστε η επιδερμίδα σας να παραμένει ενυδατωμένη και υγιής.

Αντηλιακό για πάντα!

Αποφύγετε τον «διπλό αντίκτυπο» της ρύπανσης σε συνδυασμό με την ακτινοβολία UV, οι οποίες μετατρέπουν τη ρύπανση σε φωτο-ρύπανση. Η σημασία της χρήσης SPF κάθε μέρα και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους είναι τεράστια επειδή η επιδερμίδα να προστατεύεται από την ακτινοβολία UV που επιδεινώνει τις βλάβες των ελεύθερων ριζών.

Το μυστικό

Η χρήση καθαριστικού προσώπου είναι απαραίτητη, αλλά όταν μιλάμε για σωματίδια που έχουν διεισδύσει στα εξωτερικά στρώματα του δέρματος, τα περισσότερα καθαριστικά δεν είναι επαρκή. Οι συσκευές καθαρισμού και απολέπισης έχουν τη 30 φορές περισσότερη δύναμη να απομακρύνουν τις ουσίες που προκαλούν πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ