Συμβουλές για υπέροχα μαλλιά σε κάθε ηλικία

Όσο μεγαλώνουμε τα μαλλιά μας γερνάνε. Υπόκειται σε ενδογενή (ή φυσιολογική) γήρανση και εξωγενή γήρανση, που προκαλείται από εξωτερικούς παράγοντες, όπως και το δέρμα. Γι΄ αυτό η φροντίδα των μαλλιών, πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής προσωπικής φροντίδας σας, καθώς η υγεία και η ομορφιά τους είναι το κλειδί για μια νεανική εμφάνιση, αλλά και το μυστικό για τη συναισθηματική ισορροπία.

Χαρίστε τους όγκο
Ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα της γήρανσης των μαλλιών είναι η έλλειψη όγκου. Για να χαρίσετε όγκο στη στιγμή, ψεκάστε τις ρίζες των μαλλιών με ένα dry shampoo ή με ένα σπρέι styling ιδανικό για τα λεπτά, άτονα μαλλιά. Παράλληλα, τολμήστε  ένα κούρεμα με φιλάρισμα, ώστε να δώσετε έξτρα όγκο και κίνηση στα μαλλιά σας.

Αποφύγετε τη θερμότητα
Επειδή είναι δύσκολο ως απίθανο να εξοστρακίσετε το πιστολάκι από τη ζωή σας, προσπαθήστε να έχετε τη λιγότερη φθορά. Φροντίστε λοιπόν να εφαρμόζετε πρώτα ένα προϊόν που προστατεύει την τρίχα από τη θερμότητα και στεγνώστε τα μαλλιά σας σε μέτρια σκάλα ή στον κρύο αέρα.

Περιποιηθείτε το τριχωτό
Η διατήρηση του σωστού pH της τρίχας και του τριχωτού είναι βασική προϋπόθεση για την υγεία και τη νεανική εμφάνιση των μαλλιών. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας με ένα ενυδατικό λάδι (π.χ. ελαιόλαδο), ώστε να προάγετε την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και την οξυγόνωση της περιοχής, με αποτέλεσμα οι ουσίες που τους παρέχετε να διεισδύουν σε αυτό βαθύτερα.

Βάλτε έλαια στη ρουτίνα περιποίησης
Τα θαμπά μαλλιά είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στις μεγαλύτερες ηλικίες, ωστόσο τα έλαια είναι η πιο άμεση λύση για να γίνουν πάλι αστραφτερά. Συγκεκριμένα, τα έλαια περιβάλλουν την τρίχα κάνοντας την επιφάνειά της λεία.

Εμπιστευτείτε τον κομμωτή σας
Αν και υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές θεραπείες που μπορείτε να κάνετε και σπίτι, αν έχετε τη δυνατότητα ζητήστε πού και πού από τον κομμωτή σας μια θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης και θρέψης για να αποφύγετε το φριζάρισμα, το οποίο κάνει τα μαλλιά να δείχνουν γερασμένα και ταλαιπωρημένα.

Βάλτε στο πιάτο σας τις σωστές τροφές
Επειδή η μεγαλύτερη δύναμη του τριχωτού προέρχεται εκ των έσω, εμπλουτίστε τη διατροφή σας με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C, πρωτεΐνες, βιοτίνη και ψευδάργυρο. Έτσι, θα δημιουργήσετε την τέλεια βάση για γερά, νεανικά μαλλιά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ