Τι προϊόντα να επιλέξετε μετά από μία αισθητική επέμβαση;

Η ομορφιά είναι μια διαδικασία που απαιτεί θυσίες και προσπάθεια ακόμα και μετά το χειρουργείο. Τι προϊόντα να επιλέξετε μετά από αισθητική επέμβαση;

Πήρατε την απόφαση να κάνετε μια αισθητική χειρουργική επέμβαση; Γνωρίζετε τι ακριβώς θα κάνετε μετά το χειρουργείο και ποια θα είναι τα προϊόντα που θα επιλεξέτε ώστε να αποκαταστηθεί πλήρως η επιδερμίδα σας;

Τις πρώτες 10 μέρες μετά από μια αισθητική χειρουργική επέμβαση δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί κανένα καλλυντικό προϊόν. Επιβάλλειται μόνο ο καθαρισμός του τραύματος από τον πλαστικό χειρουργό κάθε 3-4 μέρες.

Αφού ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της επούλωσης και περάσουν οι πρώτες 2 εβδομάδες από την ημέρα της αισθητικής επέμβασης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάνω στη χειρουργική τομή ειδικά σκευάσματα που βοηθούν στην ενυδάτωση καθώς και στην καλύτερη εμφάνιση και ποιότητα της ουλής.

Συγκεκριμένα, κρέμες και για το πρόσωπο και για το σώμα οι οποίες περιέχουν προβιταμίνη Β5 και βιταμίνες Α, C, και Ε είναι ιδανικές για εντατική ενυδάτωση και ανάπλαση της επιδερμίδας.

Καλό είναι επίσης να χρησιμοποιείτε φυτικά έλαια που ενυδατώνουν και λιπαίνουν την περιοχή του τραύματος εφαρμόζοντάς τα και πάνω στις τομές. Μια πολύ καλή επιλογή είναι κάποιο προϊόν με λάδι ελιάς και βιταμίνη Α, το οποίο θρέφει, ενυδατώνει και προστατεύει το δέρμα.

Στις περιπτώσεις που εμφανίζονται μώλωπες, για παράδειγμα μετά από λιποαναρρόφηση μπορείτε να βοηθήσετε στην επούλωση με μια κρέμα που περιέχει arnica, ενώ μια βδομάδα αφού αφαιρεθούν τα ράμματα, μπορείτε να ξεκινήσετε το μασάζ με μια ενυδατική κρέμα.

Μετά τις πρώτες 10 μέρες μπορείτε να διευρύνετε την γκάμα των προϊόντων που χρησιμοποιείτε και να συμπεριλάβετε στην καθημερινή σας ρουτίνα μία κρέμα που επανορθώνει και εξυγιαίνει την επιδερμίδα, και να είναι κατάλληλη για επεμβάσεις όπως το lifting, το laser αλλά και τα χημικά πήλινγκ.

Επίσης, μια πολύ καλή επιλογή είναι ένα διπλό προϊόν: serum και balm που λειτουργούν συνδυαστικά- με ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες. Το serum απλώνεται στο πρόσωπο και το λαιμό χαρίζοντας άμεσα αίσθηση ανακούφισης, ενώ το balm είναι ιδανικό για το πόδι της χήνας, τα χείλη και τις γραμμές έκφρασης.

Τέλος, επιλέγετε συνθέσεις με αντηλιακά φίλτρα και αντιοξειδωτικές ουσίες προσφέρουν διαρκή ενυδάτωση και μειώνουν το ξεφλούδισμα, και με πράσινη χροιά που απαλύνει την ερυθρότητα και τις κοκκινίλες.

Το μυστικό

Όταν περάσουν τρεις βδομάδες από την αισθητική επέμβαση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Προσοχή, όμως! Η επέμβαση έχει αλλάξει τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Η λεπτομερής έρευνα και η σωστή επιλογή των προϊόντων περιποίησης θα ενισχύσουν το αποτέλεσμα και το κυριότερο θα το παρατείνουν τη διάρκειά του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ