2 αλήθειες για την αντιγήρανση που πρέπει να γνωρίζετε

Η γήρανση του δέρματος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός κάθε γυναίκας. Αυτές είναι οι 2 αλήθειες για την αντιγήρανση που πρέπει να γνωρίζετε.

Μετά την ηλικία των 30, όσο αρχίζει σταδιακά να μειώνεται η ελαστικότητα, η σφριγηλότητα και η συνολική πυκνότητα της επιδερμίδας, τόσο αυξάνονται οι ανησυχίες για την εμφάνιση των πρώτων σημαδιών γήρανσης. Πολλές φορές μάλιστα, ακόμη κι αν η ίδια η γυναίκα προσέχει το δέρμα και την εμφάνισή της, πάλι νιώθει το πρόσωπό της κουρασμένο, άτονο και χωρίς καθόλου λάμψη.

Αν ανήκετε κι εσείς σ’ αυτήν την κατηγορία, το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα είναι να το κατανοήσετε. Για να μην πέσετε στην παγίδα των μύθων που συνδέονται με την αντιγήρανση, διαβάστε τις 3 αλήθειες που πρέπει να ξέρετε, ώστε να νικήσετε τα σημάδια του χρόνου και να διατηρήσετε την υγεία του δέρματός σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

1 Το περιβάλλον παίζει σημαντικό ρόλο
Το εκθεσίωμα, δηλαδή το σύνολο των παραγόντων στους οποίους εκτίθεται το άτομο από τη στιγμή της σύλληψής του μέχρι τον θάνατο, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη γήρανση. Σίγουρα το δέρμα με το πέρασμα του χρόνου χάνει την δομή του και χαλαρώνει, αλλά τα ορατά σημάδια της γήρανσης εντείνονται ακόμη περισσότερο από το κάπνισμα, την κακή διατροφή, την έλλειψη ύπνου, το στρες, τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Καιρός, λοιπόν, πέρα από την φροντίδα της επιδερμίδας σας, να αρχίσετε να προσέχετε και τη γενικότερη υγεία σας.

2 Ο ήλιος διεισδύει βαθιά στο δέρμα
Οι ακτίνες του υπεριώδους, ορατού και υπέρυθρου φωτός φτάνουν στην επιδερμίδα σχεδόν 336 μέρες τον χρόνο και την καταστρέφουν. Αν θέλετε να διατηρήσετε το πρόσωπό σας νεανικό, αλλά και να προστατευτείτε από τον καρκίνο του δέρματος, μην αμελείτε το αντηλιακό σας σε καθημερινή βάση. Μάλιστα, προτιμήστε αντηλιακά ευρέος φάσματος ώστε να προφυλαχτείτε από όλα τα επικίνδυνα φάσματα της ηλιακής ακτινοβολίας.

Το μυστικό

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο για μια υγιή, καθαρή επιδερμίδα. Η καλύτερη διατροφή για το δέρμα είναι αυτή που περιλαμβάνει την κατανάλωση λαχανικών με διαφορετικά χρώματα σε κάθε γεύμα κι έναν χυμό από πράσινα λαχανικά και φρούτα καθημερινά. Σχετικά με το τι πρέπει να αποφεύγετε, σταματήστε να καταναλώνετε ζάχαρη. Το δέρμα σας θα σας ευχαριστεί γι’ αυτό!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ