bag

4 θαυματουργά skincare συστατικά που πρέπει να έχει το νεσεσέρ σας

Αν δεν είστε φαν της βελόνας ή τουλάχιστον δε θέλετε να μπείτε ακόμα σε αυτήν τη διαδικασία για να δείξετε νεότερες, υπάρχει κι άλλη εναλλακτική, αποτελεσματική λύση: τα κατάλληλα αντιγηραντικά καλλυντικά. Ποια είναι αυτά; Αυτά που περιέχουν τα παρακάτω 4 θαυματουργά skincare συστατικά. Μάθετε τα πάντα γι’ αυτά κι εντάξτε τα άμεσα στη ρουτίνα ομορφιάς σας.

1 Κολλαγόνο
Εσείς ξέρατε ότι με το πέρασμα του χρόνου η ικανότητα του δέρματος να παράγει κολλαγόνο, την πρωτεΐνη δηλαδή που είναι υπεύθυνη για τη νεανική, σφριγηλή και λαμπερή επιδερμίδα, μειώνεται κατά 75%; Πριν λοιπόν οι πρώτες ρυτίδες και λεπτές γραμμές αρχίσουν να κάνουν μόνιμα αισθητή την παρουσία τους, τονώστε την παραγωγή του κολλαγόνου στον οργανισμό εφοδιάζοντας το νεσεσέρ σας με μία κρέμα με αυτό σαν βασικό συστατικό. Αν δε, η αντιγηραντική σύνθεση που θα επιλέξετε συνδυάζει και βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και οξέα, τότε θα έχετε μόλις βρει ένα botox σε μπουκάλι.

2 Αντιοξειδωτικά
Τα αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, το πράσινο τσάι, το ρόδι, έχουν την ικανότητα να διαπερνούν το δέρμα και να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, τα μόρια εκείνα δηλαδή που σχηματίζονται στον οργανισμό λόγω της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία και σε άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες και τα οποία καταστρέφουν το DNA, την ελαστίνη, το κολλαγόνο και άλλα βασικά δομικά συστατικά της επιδερμίδας. Σώζουν τα κύτταρα από την περιβαλλοντική φθορά.

Extra tips: Ανάμεσα σε μία αντιοξειδωτική κρέμα και ένα αντιοξειδωτικό serum, προτιμήστε το δεύτερο, καθώς αυτό περιέχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση σε αντιοξειδωτικά και άρα διεισδύει γρηγορότερα στο δέρμα.
Επιλέξτε μία skincare φόρμουλα η οποία συνδυάζει πολλά αντιοξειδωτικά μαζί και όχι μόνο ένα. Το κάθε αντιοξειδωτικό στοχεύει διαφορετικά στις ελεύθερες ρίζες, οπότε η συνολική προστασία γίνεται καλύτερη.

3 Ρετινόλη
Η ρετινόλη, ένα παράγωγο της βιταμίνης Α, είναι από τα καλύτερα αντιγηραντικά συστατικά που υπάρχουν. Τι ακριβώς κάνει; Επιταχύνει την αναγέννηση των κυττάρων διώχνοντας την θαμπή όψη του δέρματος, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης επιδιορθώνοντας τις φθορές σε βάθος και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος διατηρώντας τη νεανικότητα του προσώπου. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Extra tips: Δώστε προσοχή στην συσκευασία των skincare προϊόντων με ρετινόλη, καθώς αυτή θα πρέπει να είναι μεταλλική ή πλαστική και συμπαγής, ώστε να μην τη διαπερνά ο αέρας και το φως.
Η χρήση της ρετινόλης ενδείκνυται στη νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης, αμέσως μετά τον καθαρισμό και το στέγνωμα της επιδερμίδας με πετσέτα.
Μετά την εφαρμογή βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε ένα γαργαλητό στο δέρμα. Αν όχι, τότε η σύνθεση που επιλέξατε δεν είναι τόσο ισχυρή. Μια στρώση ενυδατικής κρέμας θα βοηθήσει το δέρμα να απορροφήσει καλύτερα τη ρετινόλη, ενισχύοντας το δερματικό φραγμό και κάνοντας την επιδερμίδα λιγότερο επιρρεπή σε ερεθισμούς.
4 Α-υδροξυοξέα
Τα α-υδροξυοξεά αποτελούν το αγαπημένο συστατικό των δερματολόγων για την αναγέννηση και ανάπλαση του δέρματος. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να τρίβουν πολύ δυνατά το πρόσωπό τους με scrubs, προκαλώντας ερεθισμούς και ένα ανομοιόμορφο αποτέλεσμα. Με τα α-υδροξυοξέα όμως, όπως το γλυκολικό οξύ, απλώς απλώνετε το peel και αυτά μετά διαπερνούν εύκολα τους φραγμούς μεταξύ των νεκρών κυττάρων και του δέρματος. Το αποτέλεσμα: απολέπιση σε βάθος χωρίς ερεθισμούς και διευκόλυνση της απορρόφησης των αντιγηραντικών skincare συστατικών.

Προσοχή μόνο να μην το παρακάνετε με τη χρήση των α-υδροξυοξεών, καθώς θα εξασθενίσετε τον δερματικό φραγμό. Δυο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές, ακόμη κι αν η συσκευασία λέει κάτι διαφορετικό. Για ορατή διαφορά, επιτρέψτε στο δέρμα σας να ανακάμψει ανάμεσα στις θεραπείες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ