6 μυστικά αντιγήρανσης χωρίς καλλυντικά και beauty tricks

Εάν θέλετε να δείχνετε νεότερες αυτά τα έξι μυστικά αντιγήρανσης θα σας ανανεώσουν και θα αναδείξουν τον φωτεινό σας εαυτό, χωρίς καλλυντικά και beauty tricks! Το πιο σημαντικό: δεν κοστίζουν!

1 Χαμογελάτε αληθινά!

Τίποτα δεν θα σας κάνει να φαίνεστε πιο μεγάλες και πιο κουρασμένες από το να έχετε το λεγόμενο «ξινό» πρόσωπο όλη την ώρα. Ένα αληθινό χαμόγελο ενεργοποιεί τους μύες στο πρόσωπό σας και λέει στον κόσμο ότι είστε ένας χαρούμενος άνθρωπος με αυτοπεποίθηση. Άλλωστε σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει και το «facial feedback effect». Όσο πιο ευτυχισμένες είναι οι γυναίκες, τόσο πιο πολλές δραστηριότητες κάνουν για να κρατούν ακμαίο σώμα και πνεύμα.

2 Περνάτε χρόνο με νέους ανθρώπους

Τίποτα δεν θα σας κάνει να αισθανθείτε 10 χρόνια νεότερες, από το να παίζετε στο πάρκο με ένα 5χρονο πιτσιρίκι. Αν δεν έχετε μικρά παιδιά στην οικογένειά σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να γίνετε εθελόντριες. Τόσα παιδιά μόνα περιμένουν μια αγκαλιά και μια βόλτα.

3 Αφουγκραστείτε τις ανάγκες σας

Τον περισσότερο χρόνο της ζωής σας τον ξοδεύετε για τη φροντίδα άλλων. Ως γονείς, βάζετε πάντα πιο μπροστά τις ανάγκες των παιδιών, στη δουλειά φροντίζετε για τις ανάγκες των συναδέλφων ή των διευθυντών. Ε, τώρα στα 50 ήρθε η ώρα να αγκαλιάσετε τις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες.

4 Σταματήστε να βοηθάτε το χρόνο

Υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που σταματούν το χρόνο. Αντίθετα υπάρχουν δεκάδες άλλα που τον επιταχύνουν και σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτερη απ’ ότι είστε. Συνήθως στα 50 είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι «η ζημιά έχει γίνει». Αυτό όμως δεν ισχύει. Εάν για παράδειγμα είστε 50+ και εξακολουθείτε να καπνίζετε, τώρα είναι η τέλεια στιγμή να το κόψετε.

5 Δώστε στο δέρμα σας αυτό που πραγματικά χρειάζεται

Το δέρμα σας είναι από μόνο του ένα φανταστικό όργανο και ως επί το πλείστον, είναι απόλυτα ικανό να φροντίζει τον εαυτό του. Σίγουρα, χρησιμοποιώντας μια ενυδατική κρέμα θα καταφέρετε να «κλειδώσετε» την υγρασία στο δέρμα σας. Αυτό όμως που δεν πρέπει ποτέ να αμελείτε για ένα υγιές δέρμα είναι η αγία Τριάδα: Πολύ νερό, αντηλιακό και μια ισορροπημένη διατροφή με άφθονα φρούτα και λαχανικά.

6 Κάντε φίλους που σας κάνουν να γελάτε

Οι καλοί φίλοι αποτελούν ουσιαστικό μέρος του κιτ αντιγήρανσης για δύο λόγους. Πρώτον, το γέλιο είναι μια φυσική πηγή καλής διάθεσης, αναζωογόνησης και ενέργειας και με τους σωστούς φίλους στο πλάι σας, θα είναι πιο πιθανό να αναπτύξετε υγιείς συμπεριφορές που θα σας κρατήσουν νέες. Δεύτερον -και πιο σημαντικό- θα είστε αληθινά ο εαυτός σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε -αν δεν το έχετε ήδη κάνει- να ξεκινήσετε να αγαπάτε τον εαυτό σας σε όποια ηλικία κι αν είναι. Κανένα χάπι ή φίλτρο αντιγήρανσης δεν θα σας κάνει περισσότερο τέλεια από ότι είστε ήδη.

Το μυστικό

Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι αυτό που είναι τελείως – μα τελείως – ανέξοδο: Ο καθαρός αέρας είναι το νούμερο ένα μυστικό αντιγήρανσης που θα σας βοηθήσει να δείτε τεράστια διαφορά στο σώμα και το πρόσωπο σας, πολύ περισσότερο και από το πιο ακριβό προϊόν περιποίησης. Φροντίστε να περπατάτε δίπλα στη θάλασσα, να πηγαίνετε βόλτες στην εξοχή και να μην ξεχνάτε να παίρνεις μεγάλες, βαθιές αναπνοές. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το καθαρό οξυγόνο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ