4 μυστικά για να ανακουφίσετε την ξηρότητα της επιδερμίδας τον Χειμώνα

Εάν η επιδερμίδα σας έχει ξηρότητα και νιώθετε ότι το δέρμα σας τραβάει, ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα αποκαλύπτει 4 μυστικά περιποίησης και φροντίδας.

Όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, το δέρμα τείνει να γίνει ακόμα πιο ξηρό. Ακολουθώντας την ίδια ρουτίνα περιποίησης όλο το χρόνο, το δέρμα μπορεί να ξεφλουδίσει, να «σπάσει» και να αφυδατωθεί, όταν η θερμοκρασία και η υγρασία πέφτουν. Αποτελέσματα του πολύ ξηρού δέρματος μπορεί να είναι ο ερεθισμός, η φαγούρα αλλά και η θαμπή, μη υγιής όψη της επιδερμίδας με πιο εμφανείς λεπτές γραμμές. Ωστόσο, μερικές βασικές αλλαγές στην περιποίησή σας, μπορούν να αποτρέψουν αυτές τις δυσάρεστες συνέπειες.

1. Περιορίστε το χρόνο και τη θερμοκρασία του ντους
Μπορεί το πολύ ζεστό και μεγάλης διάρκειας μπάνιο να είναι δελεαστικό, όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, αλλά το ιδανικότερο για την επιδερμίδα σας είναι ένα χλιαρό ντους διάρκειας 5 ή 10 λεπτών. Μπορείτε επίσης να αποτρέψετε το ξηρό δέρμα χρησιμοποιώντας λιγότερο αφρόλουτρο. Περιορίστε στο ελάχιστο και κυρίως σε απαραίτητες περιοχές.

2. Προσέξτε τα συστατικά των καλλυντικών
Το λάθος καθαριστικό μπορεί να επιδεινώσει το φαγούρα και την ξηρότητα της επιδεμίδας. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης που περιέχουν αλκοόλ (εκτός από τα απολυμαντικά χεριών), άλφα-υδροξυ οξύ (AHA), αρώματα και ρετινοειδή. Η αποφυγή αυτών των προϊόντων θα βοηθήσει το δέρμα σας να διατηρήσει τα φυσικά του έλαια, τα οποία σφραγίζουν την υγρασία.

3. Κάντε πολύ συχνή ενυδάτωση
Διατηρήστε το δέρμα ενυδατωμένο μετά το ντους ή τον καθαρισμό προσώπου. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πιο παχύρρευστες κρέμες αυτή την περίοδο. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο παχιά και λιπαρότερη είναι μια ενυδατική, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι. Μερικά από τα πιο αποτελεσματικά συστατικά είναι η βαζελίνη και τα ενυδατικά έλαια, τα οποία αποτρέπουν την απώλεια νερού χωρίς να φράζουν τους πόρους. Οι λοσιόν και τα τόνερ είναι καλύτερα σε θερμότερα και πιο υγρά κλίματα. Και μην ξεχνάτε τα χέρια σας.

4. Μειώστε την απολέπιση
Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό, τότε σίγουρα η απολέπιση δεν βοηθάει. Τους μήνες με χαμηλές θερμοκρασίες, το δέρμα θα πρέπει να απολεπίζεται σπανιότερα από ό, τι θα κάνατε κανονικά. Η τριβή, σε συνδυασμό με την ξηρότητα λόγω του κρύου αέρα, θα ερεθίσει ακόμα περισσότερο το φράγμα του δέρματος.

Το μυστικό

Πίνετε πολύ νερό! Εκτό από την έλλειψη νερού αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει η υπερβολική χρήση ορισμένων προϊόντων περιποίησης και καθαρισμού (αφριστικές ουσίες, επιθετικά scrub), καθώς και η εξασθένιση του προστατευτικού υδρολιπιδικού φραγμού της επιδερμίδας που επέρχεται με την ηλικία. Η όψη της αφυδατωμένης επιδερμίδας είναι θαμπή, η υφή της τραχιά, ενώ τείνει να εμφανίζει λεπτές γραμμές, κυρίως γύρω από τα μάτια και το στόμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ