Αντίο λίπος χωρίς χειρουργείο

Αν θέλετε να χάσετε λίπος υπάρχει μία μέθοδος με πολύ καλά αποτελέσματα. Ρωτήσαμε τον πλαστικό χειρουργό κο. Πρόδρομο Παπαιωάννου και απάντησε σε όλες τις απορίες μας.

Για ποιους είναι κατάλληλη η κρυολιπόλυση (Coolsculpting);
Η κρυολιπόλυση coolsculpting είναι μέθοδος που στοχεύει στην καταπολέμηση του τοπικού πάχους, όπου κι αν βρίσκεται αυτό.

Γιατί Coolsculpting και όχι κάποια άλλη κρυολιπόλυση;
Υπάρχει η κρυολιπόλυση και υπάρχει το Coolsculpting. Η Zeltiq είναι η πρώτη εταιρία που ανέπτυξε την τεχνολογία της κρυολιπόλυσης, η μόνη με έγκριση FDA και έχουν διενεργηθεί πάνω από 1 εκατομμύριο εφαρμογές μέχρι σήμερα. Επίσης, είναι η μόνη συσκευή που εφαρμόζει την τεχνολογία Freeze detect, η οποία εγγυάται ασφάλεια και επιτυχία στο αποτέλεσμα. Τέλος, με προσφέρει πολλαπλές κεφαλές, διαφορετικού μεγέθους και σχήματος, ώστε η εφαρμογή στην περιοχή να είναι πάντα τέλεια.

Τι χρειάζεται να γνωρίσει κανείς προτού αποφασίσει να την κάνει;
Πριν προβεί κανείς στη θεραπεία, θα πρέπει να εξεταστεί από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, προκειμένου εκτιμηθεί σε ποιο βαθμό θα ωφεληθεί από την κρυολιπόλυση, ή εάν κάποια άλλη μέθοδος όπως η λιποαναρρόφηση, κοιλιοπλαστική κτλ είναι αναγκαίες για να πετύχει κανείς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πώς εφαρμόζεται η μέθοδος;
Η εφαρμογή είναι εξαιρετικά απλή, ανώδυνη και τελείως ατραυματική. Αρχικά επιλέγουμε τις περιοχές στις οποίες θέλουμε να μειώσουμε το τοπικό πάχος και τις μαρκάρουμε σε όρθια θέση. Στη συνέχεια γίνεται η επιλογή της κατάλληλης κεφαλής για την περιοχή που θέλουμε να μειώσουμε. Ανά περιοχή και κεφαλή η διαδικασία κρατάει περίπου 1 ώρα, ωστόσο μπορεί κανείς να δουλέψει ταυτόχρονα σε πολλαπλές περιοχές, χρησιμοποιώντας περισσότερες κεφαλές. Η τοπική ελεγχόμενη εφαρμογή ψύχους έχει ως αποτέλεσμα να καταστρέφει τα λιποκύτταρα που υπάρχουν κάτω από το δέρμα, χωρίς να καταστρέφει το δέρμα ή άλλους ιστούς. Τα νεκρά λιποκύτταρα στη συνέχεια απομακρύνονται σταδιακά από τον ίδιο τον οργανισμό, σε ένα διάστημα περίπου 3 μηνών.

Τι συμβαίνει μετά τη θεραπεία;
Μετά την κρυολιπόλυση Coolscuplting, επιστρέφει κανείς στο σπίτι του και τις καθημερινές δραστηριότητες. Δε χρειάζεται καμία ειδική επίδεση ή περιποίηση μετά τη θεραπεία. Το μοναδικό πλεονέκτημα του Coolscultping σε σχέση με άλλες τεχνικές κρυολιπόλυσης είναι ότι χρειάζεται μία μόνο εφαρμογή για να φτάσει κανείς στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε σπάνιες περιπτώσεις όπου υπάρχει μεγαλύτερη αποθήκευση λίπους στην περιοχή, μπορεί να γίνει μια δεύτερη συνεδρία 3-4 μήνες μετά την πρώτη, η οποία γίνεται δωρεάν.

Είναι κατάλληλη για υπέρβαρα άτομα;
Σε καμία περίπτωση δεν είναι κατάλληλη για υπέρβαρα άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος. Αντιθέτως η μέθοδος είναι ιδανική για γυναίκες ή άνδρες, που παρά την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή και τη συχνή άσκηση, δεν καταφέρνουν να απαλλαγούν από το τοπικό πάχος, είτε αυτό εντοπίζεται στην κοιλιά, τους μηρούς, του γλουτούς κτλ. Επομένως το μυστικό της επιτυχίας της κρυολιπόλυσης έγκειται στη σωστή επιλογή των ατόμων που είναι κατάλληλα για την τεχνική αυτή. Με βάση την εμπειρία του χειρουργού, όταν η κρυολιπόλυση δεν αναμένεται να αποδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα με μία μόνο συνεδρία, προτιμάται η λιποαναρρόφηση ή κάποια άλλη τεχνική απώλειας βάρους.

Πότε θα δούμε τα πρώτα αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά τον πρώτο μήνα και το τελικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται μετά από 3 μήνες. Μετά το διάστημα αυτό η περιοχή όπου εφαρμόστηκε η κρυολιπόλυση παραμένει για πάντα πιο αδύνατη, εφόσον παραμείνει το σωματικό βάρος σχετικά σταθερό. Η διαφορά στο σώμα φαίνεται και στα ρούχα, καθώς χάνονται μερικοί πόντοι στα σημεία εφαρμογής. Αυτό γίνεται αντιληπτό από το γεγονός ότι μπορεί κανείς να φορέσει ξανά στενά παντελόνια που είχαν μείνει σε αχρηστία στη ντουλάπα. Η κυριότερη διαφορά μετά την κρυολιπόλυση είναι ορατή μπροστά στον καθρέφτη. Με την κατάλληλη γλυπτική του Coolscuplting βελτιώνονται σημαντικά οι σωματικές αναλογίες και το σώμα αποκτάει την εικόνα που δε θα μπορούσε να πετύχει κανείς ποτέ μόνο με γυμναστική και διατροφή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ