Απολέπιση: το μυστικό για να αποφύγετε το φαινόμενο maskne

Η maskne, η ακμή που προκαλείται στην επιδερμίδα μας λόγω της χρήσης μάσκας, χρειάζεται μία κίνηση ομορφιάς: την απολέπιση.

Η μάσκα και η τριβή που δημιουργείται στο δέρμα προκαλούν εφίδρωση, με αποτέλεσμα και η επιδερμίδα μας να είναι πιο επιρρεπής σε σπυράκια. Φυσικά δεν μπορούμε να περιορίσουμε τη χρήση μάσκας. Μπορούμε σίγουρα να είμαστε πολύ σχολαστικές με την καθαριότητα και να πλένουμε τις υφασμάτινες μάσκες μας μετά από κάθε χρήση ή να χρησιμοποιούμε μάσκες μιας χρήσης.

Όμως υπάρχει και ένα βήμα που πρέπει να προσθέσουμε στη skincare ρουτίνα μας, για να απομακρύνουμε τη λιπαρότητα και το σμήγμα και να διατηρούμε καθαρό το δέρμα μας. Μιλάμε φυσικά για την απολέπιση, που πρέπει να γίνει μέρος της ιεροτελεστίας ομορφιάς μας. Επειδή το δέρμα μας τώρα έχει ανάγκη από πιο συχνή απολέπιση, επιλέξτε ήπια προϊόντα για να αποφύγετε επιπλέον ερεθισμούς.

Μην ξεχνάτε!
Αφού διαλέξετε μια μάσκα με καλή εφαρμογή που παράλληλα δεν ερεθίζει το δέρμα σας, πρέπει να επιλέγετε μη φαγεσωρογόνα (non comedogenic), oil-free προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ, ώστε να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης ακμής. Ιδανικά, αποφεύγετε το μακιγιάζ στην περιοχή, ειδικά το βαρύ μακιγιάζ και τις πολλές στρώσεις που φράζουν τους πόρους και οδηγούν σε σπυράκια. Αντιθέτως, ενυδατώνετε το δέρμα σας με μια κρέμα που προσφέρει αντηλιακή προστασία.

Στο τέλος της ημέρας, αφαιρείτε το μακιγιάζ και τους ρύπους με ένα νερό micellaire και στη συνέχεια πλένετε το πρόσωπό σας με ένα ήπιο καθαριστικό που σέβεται το pH της επιδερμίδας. Μετά τον καθαρισμό, μην ξεχνάτε την ενυδάτωση του δέρματος, είτε με μια κρέμα με κεραμίδια είτε με μια με υαλουρονικό οξύ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ