Αυτό είναι το μυστικό για υγιή και μακριά μαλλιά!

Αν θέλετε υγιή και μακριά μαλλιά ένα είναι το μυστικό: scalping!

Μια ολοκληρωμένη θεραπεία απολέπισης, καθαρισμού και detox για το τριχωτό της κεφαλής, το scalping, είναι εξίσου σημαντική με τη skincare routine που έχετε για το πρόσωπό σας κι εφαρμόζετε σε καθημερινή βάση. Άλλωστε, το τριχωτό της κεφαλής σας αποτελείται και από δέρμα, που χρειάζεται την ίδια προσοχή και φροντίδα. Επίσης, για να αποκτήσετε μακριά και πάνω απ’ όλα υπέροχα, υγιή μαλλιά, πρέπει να φτάσετε στη ρίζα του προβλήματος.

Τι είναι το scalping;

Όπως συμβαίνει με την απολέπιση στο πρόσωπο και το σώμα, έτσι και με το scrub στο τριχωτό της κεφαλής απομακρύνονται όλα τα νεκρά κύτταρα που βρίσκονται εκεί. Κάτι τέτοιο συνεπάγεται πιο υγιείς και δυνατές τρίχες, μαλλιά που λάμπουν και φυσικά που μακραίνουν γρηγορότερα. Plus, τα μικρόβια και οι ρύποι μειώνονται.

Το scalping είναι ευεργετικό και για όσους από εσάς έχετε ξηροδερμία ή τριχόπτωση, αφού ρυθμίζει το pH του κρανίου και βοηθά στην αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων. Βέβαια, μην προβείτε σε αυτό χωρίς τις συμβουλές του hairstylist και του δερματολόγου σας.

Το scalping καλό είναι να γίνεται 2 φορές την εβδομάδα, ειδικά εάν έχετε προβλήματα, όπως αυτά που προαναφέρθηκαν, ενώ εάν το τριχωτό της κεφαλής σας είναι υγιές, περιοριστείτε στη απολέπισή του μια φορά τον μήνα. Τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά και σίγουρα θα δείτε τα μαλλιά σας να μακραίνουν πιο εύκολα και γρήγορα. Ωστόσο, εάν δεν έχετε καθόλου χρόνο να το κάνετε στο σπίτι, μπορείτε να απευθυνθείτε στο αγαπημένο σας hair salon και να ενημερωθείτε για το εάν προσφέρουν scalp treatment.

Πώς εφαρμόζεται

1. Κάντε μασάζ

Πρόκειται για ένα βήμα που μπορεί να γίνει είτε με τα δάχτυλά σας είτε χρησιμοποιώντας μια ειδική βούρτσα, που θα χτενίσει τα μαλλιά σας χωρίς να τα σπάσει και ταυτόχρονα θα κάνει απαλό μασάζ σε όλο το τριχωτό της κεφαλής σας. Επίσης, με αυτό το beauty tool καταφέρνετε να μεταφέρετε τα φυσικά έλαια που εντοπίζονται στις ρίζες, προς τα κάτω, προστατεύοντας έτσι τα μαλλιά από τους ρύπους και τα μικρόβια και βοηθώντας τα ταυτόχρονα να αναπτυχθούν πιο γρήγορα.

2. Βάλτε μία μάσκα

Όταν πρόκειται να κάνετε απολέπιση καλό είναι να έχετε προμηθευτεί τα πλέον καλύτερα κι εξειδικευμένα προϊόντα, για να δείτε βέβαια αποτελέσματα. Υπάρχουν, λοιπόν, μάσκες απολέπισης για το συγκεκριμένο σημείο, που βοηθούν στο να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα, να ανοίξουν οι πόροι, ενώ παράλληλα θα σας προσφέρουν φρεσκάδα και ανακούφιση από ερεθισμούς και φαγούρα.

3. Χρησιμοποιήστε ένα leave-in προϊόν

Αφού ολοκληρώσετε με την απολέπιση και ξεπλύνετε πολύ καλά με χλιαρό νερό, για να φύγουν τα όποια υπολείμματα προϊόντος, ήρθε η ώρα να περάσετε σε ένα scalp toner, που κάνει ό,τι ακριβώς λέει. Τονώνει το τριχωτό της κεφαλής και μάλιστα, περιορίζει την πιτυρίδα και την ξηροδερμία. Τα περισσότερα προϊόντα που θα βρείτε εκεί έξω είναι leave-in, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μένει πάνω στα μαλλιά και λειτουργεί για ώρες.

4. Ενυδατώστε

Η ενυδάτωση είναι το ίδιο σημαντική και σε αυτήν την περίπτωση, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες αφού παρατηρείται ξηρότητα και γίνεται επιτακτική η ανάγκη λόγω του δυνατού ήλιου. Προτιμήστε leave-in θεραπείες, που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, το οποίο προσφέρει φουλ ενυδάτωση σε όλο το κεφάλι και ανακουφίζει από τους ερεθισμούς, που μπορεί να εμφανίσετε ανά περιόδους.

5. Μην ξεχάσετε την αντηλιακή προστασία

Ποιος είπε ότι δε χρειάζονται και τα μαλλιά σας προστασία από τον ήλιο; Βέβαια, το καπέλο και τα γυαλιά που θα φορέσετε όταν θα κάνετε ηλιοθεραπεία δεν αρκούν, οπότε προμηθευτείτε scalp & hair mists, τα οποία θα ψεκάσετε σε όλο το μήκος των μαλλιών σας και κυρίως στο τριχωτό της κεφαλής σας κι έτσι θα τα προστατεύσετε στον μέγιστο βαθμό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ