Βαμμένα μαλλιά: Πώς θα διατηρήσετε το χρώμα των μαλλιών σας;

Δείτε τι πρέπει να ξέρετε ώστε να διατηρήσετε το χρώμα των μαλλιών σας και να μη χρειάζεται να επισκέπτεστε το κομμωτήριό σας για επαναληπτική βαφή τόσο συχνά.

1. Επιλέξτε το σωστό σαμπουάν

Αν έχετε βαμμένα μαλλιά είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε σαμπουάν με ειδική φόρμουλα που περιποιείται τα μαλλιά που έχουν υποστεί βαφές. Τα ειδικά προϊόντα, περιέχουν συστατικά τα οποία αφαιρούν τους ρύπους και τη λιπαρότητα αλλά δεν επηρεάζουν το χρώμα των μαλλιών μας.

2. Λούστε τα μαλλιά σας στην αρχή του ντους και όχι στο τέλος

Η σωστή σειρά στο ντους όταν έχετε βαμμένα μαλλιά είναι να τα περιποιείστε πρώτα και όχι στο τέλος και αυτό γιατί όση περισσότερη ώρα βρίσκεστε στο μπάνιο τόσο πιο πολύ θα έχουν ανοίξει οι πόροι της τρίχας με αποτέλεσμα να φεύγει το χρώμα. Αν λουστείτε στην αρχή του ντους, οι πόροι δεν έχουν προλάβει να επηρεαστούν από την υψηλή θερμοκρασία και έτσι το χρώμα διατηρείται περισσότερο.

3. Λουστείτε με χλιαρό νερό

Το να λούζετε τα μαλλιά σας με ζεστό ή ακόμη χειρότερα καυτό νερό, είναι ό,τι χειρότερο μπορείτε να κάνετε για το χρώμα τους. Το χλιαρό προς ελαφρώς ζεστό νερό είναι το ιδανικό για να καθαρίσετε τα μαλλιά σας χωρίς να ανοίξουν οι πόροι της τρίχας και να ξεθωριάσει το χρώμα γρηγορότερα. Επίσης, το χλιαρό νερό τους χαρίζει λάμψη, καθώς οι πόροι κλείνουν και λειαίνονται.

Το μυστικό

Τα βαμμένα μαλλιά υφίστανται καλώς ή κακώς μια ταλαιπωρία, γι’ αυτό χρειάζονται επιπλέον φροντίδα. Μην παραλείπετε να κάνετε μάσκα μαλλιών μια φορά την εβδομάδα, δίνοντάς τους τη θετική τόνωση που χρειάζονται για να δείχνουν φυσικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ