Βαμμένα μαλλιά: πώς να διατηρήσετε το χρώμα τους στην καραντίνα

Αυτά είναι τα 4 σωστά βήματα της περιποίησης για βαμμένα μαλλιά.

Τι μπορείτε να κάνετε ώστε να επιμηκύνετε τη ζωή των βαμμένων σας μαλλιών και να σταματήσετε να βλέπετε τις μαύρες ή γκρι ρίζες σας να μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα χωρίς τη βοήθεια ενός hair colorist;

Βήμα πρώτο: Καθαρίστε σωστά τα μαλλιά σας
Για να λούσετε τα μαλλιά σας χρησιμοποιείτε πάντα χλιαρό νερό και όχι ζεστό. Το ζεστό ξεθωριάζει το χρώμα των μαλλιών σας. Επιλέξτε ένα σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά για το λούσιμο. Αν έχετε ξανθά μαλλιά ή ανταύγειες σε παρόμοια απόχρωση, καλό είναι μια με δυο φορές την εβδομάδα να λούζεστε με ένα μοβ σαμπουάν που εξουδετερώνει όλους τους πορτοκαλί και κίτρινους τόνους.

Βήμα δεύτερο:Απλώστε μία μάσκα
Η μάσκα μαλλιώς προσφέρει επιπλέον φροντίδα, τα αναζωογονεί και τα θρέφει. Χρησιμοποιείτε μάσκα μετά το σαμπουάν και πριν από το conditioner, επιλέγοντας μία για βαμμένα μαλλιά ή για πλούσια θρέψη. Αν η τρίχα σας είναι λεπτή χωρίς όγκο, διαλέξτε μία πιο ανάλαφρη σύνθεση.

Βήμα τρίτο: Μην παραλείπετε το conditioner
Μετά το σαμπουάν και τη μάσκα, είναι η σειρά του κοντίσιονερ. Ρόλος του είναι να κλείσει τα λέπια της τρίχας και να σφραγίσει στο εσωτερικό της όλες τις πολύτιμες ουσίες της μάσκας. Επιπλέον, το conditioner είναι το απαραίτητο βήμα για ευκολοχτένιστα μαλλιά, προλαμβάνοντας το σπάσιμο και την ψαλίδα.

Βήμα τέταρτο: Προσοχή με το πιστολάκι
Προσπαθήστε να μειώσετε τη χρήση του σεσουάρ. Επιπλέον, όταν το χρησιμοποιείτε εφαρμόζετε μία θερμοπροστατευτική σύνθεση. Αυτή θα προστατεύσει την τρίχα από την υψηλή θερμοκρασία και διασφαλίζοντας ότι οι χρωστικές ουσίες της βαφής θα παραμείνουν. Επίσης πετάξτε τις φθαρμένες βούρτσες, αν θέλετε το χρώμα των μαλλιών σας να αντέξει περισσότερο στην φθορά.

Το μυστικό

Αν το σαμπουάν σας έχει χαμομήλι αφήστε το στην άκρη. Το χαμομήλι προκαλεί οξείδωση στο χρώμα, που σημαίνει ότι αλλοιώνεται γρήγορα. Αποφύγετε επίσης τα θειικά άλατα (sulfates) και το οινόπνευμα που “ξεβγάζουν” το χρώμα από την τρίχα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ