Βαφές μαλλιών: 7 SOS συμβουλές εφαρμογής για να είστε ασφαλής!

Η βαφή μαλλιών στο σπίτι έχει τα μικρά μυστικά της για να επιτύχετε άψογο αποτέλεσμα. Αλλά για να είστε ασφαλής ακολουθείστε αυτές τις 7 SOS συμβουλές εφαρμογής.

Αν και ορισμένες έρευνες έχουν συσχετίσει χημικές ουσίες που βρίσκονται σε κάποιες βαφές μαλλιών και χρωμοσαμπουάν (όπως PPD, ΑΜΜΩΝΙΑ, ΡΕΖΟΡΚΙΝΟΛΗ, ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ, PARABENS, ΠΡΟΠΥΛΕΝΟΓΛΥΚΟΛΗ, SLS) με αυξημένο κίνδυνο για διαφόρων μορφών καρκίνου ωστόσο δεν έχει καθοριστεί απόλυτη αιτιατή σχέση, γι αυτό είναι σημαντικό να λαμβάνετε προφυλάξεις όταν βάφετε τα μαλλιά σας.

7 SOS συμβουλές εφαρμογής

Πώς να μειώσετε την έκθεση του δέρματος στη βαφή:

1 Μην αφήνετε τη βαφή στα μαλλιά σας περισσότερο από όσο χρειάζεται-ξεβγάλτε τα την ώρα που αναγράφεται στις οδηγίες.

2 Σιγουρευτείτε ότι ξεβγάζετε τελείως τα μαλλιά και το κεφάλι σας από τη βαφή.

3 Φορέστε γάντια για την εφαρμογή της βαφής στα μαλλιά σας.

4 Ακολουθείτε πάντα πιστά τις οδηγίες.

5 Μην αναμειγνύετε πολλές βαφές μαζί ή άλλα προϊόντα.

6 Αν βάφετε μόνες τα μαλλιά σας για πρώτη φορά κάντε ένα μικρό αλλεργικό τεστ: Αλείψτε ελάχιστη βαφή πίσω από το αυτί σας και αφήστε την για δύο ημέρες χωρίς να την πλύνετε. Αν δεν εμφανιστούν σημάδια αλλεργίας (φαγούρα, κοκκινίλα, κάψιμο) μπορείτε να είστε σχετικά σίγουρες ότι η βαφή δεν θα σας ενοχλήσει και όταν τοποθετηθεί στα μαλλιά σας. Αν εμφανίσετε σημάδια αλλεργίας κάντε το ίδιο τεστ με άλλες μάρκες βαφής μαλλιών μέχρι να ανακαλύψετε αυτήν στην οποία δεν είστε αλλεργική.

7 Μην βάφετε ποτέ τα φρύδια και τις βλεφαρίδες σας, γιατί αν τυχόν εμφανίσετε αλλεργία σε αυτές τις περιοχές μπορεί να προκληθεί πρήξιμο και σοβαρή μόλυνση που μπορεί να βλάψει το ίδιο το μάτι. Αν τυχόν στάξει μπογιά μέσα στο μάτι μπορεί να προκληθεί μόνιμη βλάβη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ