Γιατί κιτρινίζουν τα νύχια σας;

Η συνεχής χρήση βερνικιών αποτελεί ένα λόγο για να κιτρινίσουν τα νύχια σας, δεν είναι όμως ο μοναδικός. Δείτε 3 αιτίες που μπορεί να συνδέονται με το κιτρίνισμα των νυχιών και τι μπορείτε να κάνετε:

1 Χρησιμοποιείτε σκουρόχρωμα βερνίκια

Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση ότι τα υγιή νύχια πρέπει να είναι σκληρά, στην πραγματικότητα είναι πορώδεις επιφάνειες. Εάν λοιπόν τα βάφετε συχνά και ειδικά αν χρησιμοποιείτε σκουρόχρωμα βερνίκια, απορροφούν χημικές ουσίες οι οποίες προκαλούν οξείδωση και αλλοιώνουν το χρώμα τους. Ευτυχώς η ζημιά δεν είναι μόνιμη. Για να αποφύγετε αυτό τον κίνδυνο, να χρησιμοποιείτε πάντα μία βάση πριν την εφαρμογή του βερνικιού. Είναι επίσης σημαντικό να τα ξεκουράζετε, αφήνοντάς τα άβαφτα τουλάχιστον για μία εβδομάδα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

2 Έχετε μύκητες

Αν πηγαίνετε γυμναστήριο, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, καθώς παραμονεύουν μύκητες και βακτήρια που μπορεί να προσβάλλουν τα δάχτυλα των ποδιών αλλά και των χεριών σας. Οι μύκητες προκαλούν κιτρίνισμα των νυχιών ενώ σταδιακά μπορεί να γίνουν και πολύ εύθραυστα. Αν υποψιάζεστε ότι έχετε «κολλήσει» μύκητες από το γυμναστήριο, συζητήστε το με τον δερματολόγο σας, ο οποίος θα σας συστήσει την κατάλληλη θεραπεία, ανάλογα με την αιτία και την έκταση του αποχρωματισμού.
Nails

3 Ίσως υπάρχει ανεπάρκεια βιταμινών

Πολλοί πάσχοντες από χρόνια πνευμονική νόσο και ασθένειες του ήπατος, έχουν κίτρινα νύχια. Το ίδιο ισχύει και για τους μακροχρόνιους καπνιστές, αλλά για διαφορετικό λόγο (ο καπνός του τσιγάρου έρχεται σε επαφή με τα δάχτυλα). Αποχρωματισμό των νυχιών μπορεί επίσης να προκαλέσουν ελλείψεις βιταμινών όπως της Β-12 και του ψευδαργύρου.

Το μυστικό

Κόψτε ένα λεμόνι και τρίψτε με τη λεμονόκουπα τα νύχια σας. Με αυτόν τον τρόπο κάνετε ήπια απολέπιση και μειώνετε την κιτρινίλα στα νύχια σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ