Καραντίνα: Γιατί το δέρμα μας θέλει έξτρα περιποίηση;

Το ότι μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι το δέρμα μας είναι προστατευμένο! Δείτε τι να κάνετε για το φροντίσετε.

Γιατί το δέρμα μας θέλει έξτρα περιποίηση;

Η έλλειψη καθαρού αέρα σημαίνει ότι το δέρμα δυσκολεύεται να μείνει οξυγονωμένο και φωτεινό. Ειδικά όταν η μικροκυκλοφορία επιβραδύνεται λόγω της έλλειψης της σωματικής άσκησης, η οποία συνήθως διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Τα κύτταρα στερούνται θρεπτικών ουσιών και η λειτουργία τους επιβραδύνεται. Καθώς περνούν οι μέρες το δέρμα γίνεται ολοένα και πιο θαμπό, πιο εύθραυστο. Όσο για την θέρμανση του σπιτιού, αν και απαραίτητη, συνήθως είναι υψηλή μέχρι να μπουν οι ζεστές μέρες της Άνοιξης, κάτι το οποίο ενισχύει την αφυδάτωση της επιδερμίδας.

Τι να κάνετε

Κάντε απολέπιση
Κάνοντας απολέπιση μπορείτε να επαναφέρετε τη λάμψη, τη ζωντάνια και την απαλή υφή στο δέρμα σας, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και όλους τους ρύπους που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της και την κάνουν θαμπή και άγρια.

Ενυδατώνετε τακτικά
Όπως και να το κάνουμε, η μεγαλύτερη επένδυση που θα κάνουμε σε ό,τι αφορά την φροντίδα της επιδερμίδας μας είναι μια καλή ενυδατική κρέμα. Μην αφήσετε το δέρμα σας να αυδατώνεται, ενυδατωθείτε μετά από κάθε ντους και κάθε φορά που πλένετε το πρόσωπό σας. Προσοχή: Οι ενυδατικές προσώπου οφείλουν να είναι πιο ήπιες, καθώς το δέρμα της περιοχής είναι πολύ πιο ευαίσθητο.

Πίνετε νερό
Ο νούμερο ένα κανόνας της ενυδάτωσης: πίνουμε πολύ νερό. Η αφυδάτωση, ακόμα και σε πολύ μικρό επίπεδο, μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε νωχελικοί και κουρασμένοι και κάνει το δέρμα να χάνει την λάμψη του και να σπάει. Άρα κουβαλάμε πάντα μαζί μας ένα μπουκαλάκι νερό

Διαχειριστείτε το στρες
Το στρες, μας γερνάει. Και δημιουργεί φαύλο κύκλο, επειδή προσπαθώντας να το καταπολεμήσουμε… προκαλούμε ακόμα περισσότερο στρες στον εαυτό μας. Δοκιμάστε τεχνικές χαλάρωσης, όπως yoga, διαλογισμό και ασκήσεις αναπνοής. Οτιδήποτε μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να αδειάσετε το κεφάλι σας για λίγη ώρα είναι σύμμαχος της επιδερμίδας σας!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ