Εύθραυστα μαλλιά: Πώς να τα περιποιηθείτε

Τα εύθραυστα μαλλιά και τα σπασμένα άκρα μπορούν εύκολα να αποφευχθούν με μερικές διορθώσεις.

Η ζημιά που κάνει μια εποχή ξηρού αέρα στα μαλλιά και έντονης ηλιοφάνειας, δυστυχώς, θα μείνει πολύ αν δεν φροντίσουμε να την αντιστρέψουμε. Τα εύθραυστα μαλλιά είναι τα μαλλιά που οι τρίχες τους σπάζουν εύκολα, μη έχοντας την ελαστικότητα και την αντοχή που θα έπρεπε κατά το “λύγισμα ή το τράβηγμά τους”. Το σπάσιμο της τρίχας μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

  • κατά μήκος της τρίχας και
  • κάθετα στο μήκος της.

Η πρώτη περίπτωση είναι γνωστή και ως ψαλίδα στα μαλλιά. Στην περίπτωση αυτή η τρίχα διαχωρίζεται στα δύο αλλά διατηρεί την ίδια ρίζα. Στη δεύτερη περίπτωση το σπάσιμο είναι κάθετα στο μήκος της τρίχας. Όταν συμβαίνει αυτό, το μήκος της τρίχας μικραίνει καθώς αυτή σπάζει σε δύο ξεχωριστά κομμάτια. Τα εύθραυστα μαλλιά και τα σπασμένα άκρα μπορούν εύκολα να αποφευχθούν με μερικές διορθώσεις.

Κάντε μασάζ
Στο τριχωτό της κεφαλής κάθε φορά που λούζεστε. Να θυμάστε ότι το σαμπουάν είναι πολύ σημαντικό γιατί εκτός από την καθαριότητα και την ενυδάτωση που προσφέρει, στην ουσία προετοιμάζει το έδαφος για το conditioner ή τη θεραπεία-μάσκα μαλλιών.

Μην ξεχνάτε τη βαθιά περιποίηση
Τα leave-in conditioners είναι ιδανικά αφού σφραγίζουν την υγρασία στους θύλακες των μαλλιών.

Απλώστε ένα ξηρό έλαιο
Επιλέξτε ένα σύμφωνα με την υφή και το άρωμα που σας αρέσει και βάλτε το σε περίοπτη θέση μέσα στη τσάντα σας. Είναι το μυστικό σας όπλο ενάντια στις ξηρές άκρες και το φριζάρισμα!

Το μυστικό

Πίνετε αρκετό νερό την ημέρα και κουρεύετε τις άκρες τακτικά για να διατηρήσετε την υγεία των μαλλιών σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ