Καθαρισμός προσώπου: Είστε σίγουρες ότι το κάνετε σωστά;

Η πρώτη και σημαντικότερη κίνηση περιποίησης της επιδερμίδας σας, ο καθαρισμός προσώπου, έχει τους δικούς της κανόνες. O Ιάκωβος Γκόγκουα, ΜD, Κοσμητική Ιατρική- Αντιγήρανση, μας συμβουλεύει.

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι το πρωταρχικό βήμα καθημερινής φροντίδας που πρέπει κάθε μα κάθε γυναίκα να έχει ενσωματωμένο στη ρουτίνα περιποίησης της. Εν έτει 2019, υπάρχουν ακόμα γυναίκες που αμελούν τον τακτικό καθαρισμό της επιδερμίδας τους αλλά ακόμα κι αν το τηρούν ευλαβικά πρωί και βράδυ μπορεί να κάνουν λάθη που τελικά «στοιχίζουν» και οδηγούν σε ερεθισμούς, ατέλειες ακόμα και ρυτίδες. Ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες μπορείτε να είστε βέβαιη ότι καθαρίζετε με το σωστό τρόπο την επιδερμίδα σας.

Η θερμοκρασία του νερού

hotwater

Ούτε πολύ κρύο ούτε πολύ ζεστό, αλλά χλιαρό ώστε να μην αφυδατωθεί η επιδερμίδα.

Τα χέρια σας

Πλύντε τα καλά πριν καθαρίσετε το πρόσωπό σας. Τα βρόμικα χέρια μεταφέρουν ρύπους και μικρόβια στο πρόσωπό σας και δημιουργούν προβλήματα.

Ο τρόπος

skincare

Δεν υπάρχει λόγος να τρίβετε έντονα την επιδερμίδα σας ούτε να κάνετε καθημερινά απολέπιση υποθέτοντας πως έτσι καθαρίζετε σε βάθος το πρόσωπό σας. Η επιδερμίδα σας χρειάζεται απαλές κινήσεις και προϊόντα που ταιριάζουν στις ανάγκες της. Όσον αφορά στην απολέπιση, περιορίστε τη σε μία με δύο φορές την εβδομάδα ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας.

Η συχνότητα

Ο καθαρισμός πρόσωπου χρειάζεται δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ. Μην ξεχνάτε πως πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας και έπειτα να καθαρίσετε την επιδερμίδα σας. Τα προϊόντα ντεμακιγιάζ αφαιρούν το μακιγιάζ, αλλά χρειάζεστε κι ένα δεύτερο προϊόν που έπειτα θα ξεπλύνετε για να καθαρίσει η επιδερμίδα σας σε βάθος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ