Κρύο: πώς θα φροντίσετε τα μαλλιά σας;

Η EMY προβλέπει αντίξοοες καιρικές συνθήκες; Προστατέψτε τα μαλλιά σας με αυτά τα απλά μυστικά.

Μην αποφεύγετε το μαλακτικό.
Οι περισσότερες γυναίκες με λεπτή τρίχα αποφεύγουν να χρησιμοποιούν conditioner γιατί νομίζουν ότι τα μαλλιά τους θα βαρύνουν ή θα φαίνονται πολύ αραιά. Ωστόσο αν δεν βάζετε καθόλου, τα αδύναμα μαλλιά σας πιθανό να υποστούν μεγαλύτερη ζημιά μακροπρόθεσμα. Δοκιμάστε την καλύτερη λύση περνώντας ένα ελαφρύ spray conditioner για μετά το λούσιμο που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.

Βρείτε το ιδανικό serum μαλλιών.
Προσέξτε γιατί κάποια διαλύονται εύκολα και ξεβγάζονται με το νερό, άλλα πάλι κολλάνε πάνω στην τρίχα δημιουργώντας ζημιά στην υφή της τρίχας.

Βάλτε μια απορροφητική πετσέτα.
Έτσι γλιτώνετε χρόνο από το στέγνωμά τους και σίγουρα γλιτώνετε τις ζημιές από τη θερμότητα που παράγει το πιστολάκι.

Προφυλάξτε τα από την πολύ θερμότητα.
Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε το πιστολάκι, χρησιμοποιήστε χλιαρό αέρα ή μια κρέμα που προστατεύει τις άκρες από την υπερθέρμανση.

Βουρτσίζετε τα μαλλιά σας το βράδυ.
Η παραγωγή μελατονίνης (ορμόνη που μεταξύ άλλων είναι υπεύθυνη και για την υγεία των μαλλιών) αυξάνεται τις νυχτερινές ώρες. Ένα καλό βούρτσισμα των μαλλιών εκείνες τις ώρες βοηθά στην ταχύτερη απορρόφηση μελατονίνης στο τριχωτό και την καλύτερη αναδιανομή των φυσικών ελαίων που εκλύει η τρίχα.

Το φυσικό ξανθό μαλλί έχει μεγαλύτερες ανάγκες φροντίδας.
Η τρίχα είναι συνήθως πιο λεπτή συνεπώς χρειάζεται περισσότερη προστασία στον ήλιο και είναι πιο επιρρεπής στην ξηρότητα.

Κάντε τουλάχιστον 2 φορές τη βδομάδα ενυδατική μάσκα…
…ιδίως αν είναι βαμμένα ή περμανάντ. Θα τους δώσει την απαραίτητη τροφή, θα τα δυναμώσει και θα τους χαρίσει έξτρα λάμψη.

Το μυστικό

Απολαύστε το λούσιμό σας. Κάθε φορά κάντε μασάζ στις ρίζες με απαλές κυκλικές κινήσεις προτού ξεβγάλετε το σαμπουάν ώστε να απορροφήσει το τριχωτό της κεφαλής όλα τα θρεπτικά συστατικά του σαμπουάν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ