cellulite

Κυτταρίτιδα τέλος: αυτές είναι οι 6 καλύτερες θεραπείες για την καταπολέμησή της!

Κυτταρίτιδα δυστυχώς για πολλές γυναίκες σημαίνει πολλές προσπάθειες και στερήσεις με αμφίβολά τις περισσότερες φορές αποτελέσματα. Στερητικές δίαιτες, εξαντλητικός μηχανικός ερεθισμός (μασάζ) και χρήση προϊόντων και υπηρεσιών από άγνωστες πηγές και από δήθεν ειδικούς διαιωνίζουν το πρόβλημα. Ποιος μπορεί να προσφέρει τη λύση; Ο πλαστικός χειρουργός Δημήτρης Καρυπίδης MD, MSc, PhD, FAACS, FICS, FEBOPRAS, FACS μας εξηγεί.

Τι είναι η κυτταρίτιδα
Η κυτταρίτιδα είναι η εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και στον υποδόριο ιστό. Eμφανίζεται στους μηρούς, τους γλουτούς, στο στομάχι και στην κοιλιά και οφείλεται στην κακή αιμάτωση και τη διόγκωση των λιποκυψελών στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος. Αποδίδεται στην καθιστική ζωή, τη μειωμένη φυσική δραστηριότητα, την ακατάλληλη διατροφή, σε διαταραχές στην κυκλοφορία του αίματος ή ορμονικές, σε κληρονομικότητα, στο κάπνισμα, στη συχνή και υψηλή κατανάλωση αλκοόλ.

Οι τύποι της
Υπάρχουν τρεις τύποι ή αλλιώς στάδια εξέλιξης της κυτταρίτιδας.
1ο στάδιο: Γνωστή και ως χαλαρή κυτταρίτιδα. Το δέρμα σας είναι απαλό και ο φλοιός πορτοκαλιού εμφανίζεται μόνο αν το τσιμπήσετε.
2ο στάδιο: Ονομάζεται και οιδηματική. Η καπιτονέ όψη στους μηρούς και τους γλουτούς είναι ορατή όταν στέκεστε όρθιοι και στο δέρμα εμφανίζονται οιδήματα και με απλή πίεση.
3ο στάδιο: Η πιο προχωρημένη μορφή που ονομάζεται και συμπαγής. Το δέρμα σας είναι τραχύ και πονά με την παραμικρή ψηλάφηση.

Οι 6 καλύτερες θεραπείες για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Στα χέρια του ειδικού, ένα μεγάλο φάσμα πιστοποιημένων νέων μεθόδων τίθενται στην υπηρεσία σας, προσφέροντας εκείνο το σχήμα αντιμετώπισης που είναι αυστηρά προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες και ιδιαιτερότητες με στόχο πάντα το καλύτερο και φυσικότερο αποτέλεσμα που διαρκεί. Οι καταλληλότεροι συνδυασμοί που έχουν δοκιμαστεί και πιστοποιηθεί για την ανωτερότητα των αποτελεσμάτων τους και την μέγιστη ασφάλειά τους είναι:

1 Η αυτόλογη και ετερόλογη μεσοθεραπεία
κατά τις οποίες εισάγονται ανώδυνα στις προβληματικές περιοχές δραστικές ουσίες και παράγοντες που προκαλούν την επαναδιάταξη και αποκατάσταση των συνδετικών ινών που προκαλούν τη χαρακτηριστική δυσμορφία της κυτταρίτιδας.

2 Η λιποδιάλυση
που επιτυγχάνεται με τη χρήση δραστικών λιποδιαλυτικών ουσιών στις προβληματικές χώρες μειώνοντας την περιεκτικότητα των λιποκυττάρων σε λίπος και του διάμεσου χώρου σε νερό που και πάλι οδηγούν στην όψη φλοιού πορτοκαλιού και κυτταρίτιδας.

3 Το λεμφικό και μικροαγγειακό μασάζ
που γίνεται με ειδικά μηχανήματα που επαναενεργοποιούν την κάθαρση των υπό θεραπεία περιοχών από τοξίνες και από την περίσσεια λίπους και υγρών

4 Η κρυολιπολυση και οι πιστοποιημένες μεθόδους κρυογλυπτικής
που πραγματοποιούν την στοχευμένη απόπτωση των λιποκυττάρων και αποσυμφορίζουν, αδυνατίζουν και μορφοποιούν το περίγραμμα και τον όγκο των προβληματικών περιοχών, σβήνοντας τα σημάδια της κυτταρίτιδας.

5 Οι μέθοδοι υποβοηθουμένης λιπογλυπτικής με Laser ή/και υπερήχους
που στοχεύουν στην αποκατάσταση των μικροατελειών του ανάγλυφου του δέρματος και των κυματοειδών δυσμορφιών της κυτταρίτιδας.

6 Τα βλαστοκύτταρα
που κυριολεκτικά ανανεώνουν τα κύτταρα του δέρματος και των μαλακών μορίων στις περιοχές με κυτταρίτιδα, ανανεώνοντας τη όψη, την υφή και την ποιότητα του δέρματος.

Το μυστικό

Η κυτταρίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά από έναν πλαστικό χειρουργό με την κατάλληλη εμπειρία. Μετά από λεπτομερή έλεγχο του βαθμού, της εντόπισης και του τύπου κυτταρίτιδας θα καταλήξει στον ακριβή σχεδιασμό της αποτελεσματικής, εντελώς εξατομικευμένης αγωγής.

O Δρ Δημήτρης Καρυπίδης είναι Πλαστικός και Επανορθωτικός Χειρουργός, Πανεπιστημιακός Υπότροφος και Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επίτιμος Διδάσκων και Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Δερματολογίας του Πανεπιστήμιου Cardiff της Ουαλίας και στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του Queen Mary University of London αντιστοίχως. Εργάστηκε σε Νοσοκομεία με κορυφαίες διακρίσεις στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία και εκπαιδεύτηκε ειδικότερα στην αποκατάσταση του μαστού, τη ρινoπλαστική, το facelift, τη λιπομεταφορά και τις νέες μεθόδους αντιγήρανσης και λιπογλυπτικής.

Για πληροφορίες και ραντεβού: iDerma, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7, Ακρόπολη, τηλέφωνο:  210 9220999.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ