Μας προστατεύει ο δείκτης SPF από τον ήλιο που έχει το make up;

Πολλές γυναίκες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το make up τους και το καλοκαίρι, χωρίς να εφαρμόζουν αντηλιακή κρέμα, βασιζόμενες στον δείκτη προστασίας που αναγράφεται στη συσκευασία του make up. Τις προστατεύει όμως;

Η εφαρμογή αντηλιακής κρέμας στο πρόσωπο είναι απαραίτητη ακόμη και κατά τους χειμερινούς μήνες, ιδιαίτερα στην ηλιόλουστη Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, εκτός από το να προστατευτείτε από τον ήλιο, σίγουρα θέλετε να εξασφαλίσετε και ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα στο δέρμα του προσώπου σας, κάτι το οποίο σας προσφέρει το make up.

Πολλές γυναίκες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το make up τους και το καλοκαίρι, χωρίς να εφαρμόζουν αντηλιακή κρέμα, βασιζόμενες στον δείκτη προστασίας που αναγράφεται στη συσκευασία του make up.

Ωστόσο, αυτή είναι μια λανθασμένη συνήθεια, αφού τα προϊόντα που περιέχουν δείκτη SPF δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα αντηλιακά, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η καθημερινή εφαρμογή αντηλιακής κρέμας είναι το βασικό βήμα στην περιποίηση του προσώπου σας, καθώς και το νούμερο 1 βήμα αντιγήρανσης. Η φθορά που προκαλείται από τον ήλιο είναι σημαντικός παράγοντας δημιουργίας ρυτίδων, λεπτών γραμμών, πανάδων και εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Αν, λοιπόν, θέλετε να συνδυάσετε την προστασία από τον ήλιο με την κάλυψη των ατελειών του προσώπου σας, εφαρμόστε την αντηλιακή σας πριν το make up ή αγοράστε μια αντηλιακή κρέμα με χρώμα.

Να θυμάστε

  • Η εφαρμογή του αντηλιακού πρέπει να γίνεται 20 – 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο, δηλαδή πρακτικά πριν ξεκινήσουμε από το σπίτι.
  • Δεν ξεχνούμε να βάλουμε αντηλιακό σε όλα τα ηλιοεκτεθειμένα μέρη του σώματος, λαιμό, αυτιά κλπ.
  • Χρησιμοποιούμε αντηλιακό ακόμα και σε περιπτώσεις που πιστεύουμε ότι είμαστε προστατευμένοι (πχ μέσα στο αυτοκίνητο, κάτω από ομπρέλα θαλάσσης, κ.α.). Οι αντανακλάσεις σε κτήρια, θάλασσα, άμμο, κλπ, μας στέλνουν ηλιακή ακτινοβολία.
  • Το λευκό δέρμα έχει λιγότερη προστασία από τον ήλιο και χρειάζεται μεγαλύτερο δείκτη προστασίας.
  • Προσέχουμε την ημερομηνία λήξης του. Τα αντηλιακά αλλοιώνονται όταν είναι εκτεθειμένα στη ζέστη και στον ήλιο.
  • Γύρω από τα μάτια χρησιμοποιούμε μόνο αντηλιακό που είναι φτιαγμένο γι’ αυτό το σκοπό κι όχι το αντηλιακό σώματος.
  • Ακόμα και μια συννεφιασμένη ημέρα χρησιμοποιούμε αντηλιακή προστασία, γιατί μπορεί μεν η ηλιακή ακτινοβολία να είναι μικρότερη, εξακολουθεί δε, να υπάρχει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ