Ξηρή επιδερμίδα: Αντιμετωπίστε τη εύκολα!

H ξηρή επιδερμίδα οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως η κληρονομικότητα, η κακή υγιεινή και η έκθεση στον ήλιο.

Αποφεύγοντας το κάπνισμα, την κακή διατροφή και τα επιβαρυντικά προϊόντα στο δέρμα, το πρόβλημα μπορεί να μειωθεί αρκετά. Παρακάτω εντοπίσαμε μια σειρά από απλά tips που μπορείτε να εφαρμόσετε στο σπίτι για να αποκτήσετε πιο απαλή επιδερμίδα, πιο ελαστική και πιο ενυδατωμένη.

Καθαρίστε τη
Συνιστάται να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό για να πλύνετε το πρόσωπο σας. Και αυτό, γιατί το ζεστό νερό μπορεί να σας προκαλέσει ερεθισμό. Κατά την πλύση, φροντίζετε να μην πιέζετε τα χέρια σας με δύναμη στο πρόσωπο, αλλά κάντε απαλές κινήσεις. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε μια μαλακή και καθαρή πετσέτα για το σκούπισμα.

Δοκιμάστε τη βιταμίνη Β3
Σύμφωνα με Αυστραλούς επιστήμονες, το μυστικό για την ανακούφιση της ξηρής επιδερμίδας βρίσκεται στη βιταμίνη B3 (νικοτιναμίδη). Καλές πηγές διατροφικές πηγές της συγκεκριμένης βιταμίνης είναι το βοδινό, το χοιρινό, τα ψάρια, η μαγιά μπίρας, τα σιτηρά, οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα.

Επιλέξτε τη σωστή ενυδατική κρέμα
Για την πρόληψη της ξηρότητας, οι γιατροί συνιστούν τις ενυδατικές κρέμες με Α-υδροξυοξύ (ΑΗΑ), το οποίο βρίσκεται στο γάλα, τα φρούτα και τα ζαχαρότευτλα. Η δράση αυτών των ενυδατικών συστατικών είναι διπλή, καθώς καταπολεμούν την ξηρότητα και παράλληλα “κρατούν” την υγρασία στο δέρμα.

Το σταφυλέλαιο ενυδατώνει!
Το έλαιο αυτό προέρχεται από το κουκούτσι του σταφυλιού και παράγεται κατά τη ζύμωση του κρασιού. Είναι κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος, καθώς ενυδατώνει την ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια και το λαιμό. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία κάνει το δέρμα πιο λείο και λαμπερό.

Χρησιμοποιήστε γάλα
Χρησιμοποιώντας γάλα στο πρόσωπό σας, θα ενυδατώσετε το δέρμα σας και θα το ανακουφίσετε από τις κηλίδες. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: Ρίξτε μικρή ποσότητα γάλακτος σε ένα μπολ. Κάντε μασάζ στο δέρμα σας απαλά με κυκλικές κινήσεις και ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό μετά από λίγα λεπτά. Επαναλάβετε τη διαδικασία τακτικά για να έχετε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ