Κοροναϊός και ξηρότητα στα χέρια: Πώς να την αποφύγετε

Τώρα που πλένουμε πολύ συχνά τα χέρια μας λόγω κοροναϊου και χρησιμοποιώντας αντισηπτικά η επιδερμίδα των χεριών υποφέρει από ξηρότητα.

Όσο ενοχλητικά όμως κι αν είναι τα σκασμένα χέρια, υπάρχει μια απλή λύση: κρέμα χεριών – και μάλιστα άφθονη. Εξασφαλίστε την καλύτερη όψη και αίσθηση για τα χέρια σας ακολουθώντας τις συμβουλές μας για απαλό και φροντισμένο δέρμα

1 Προστατέψτε τα
Τα ξηρά, σκασμένα χέρια υποφέρουν ήδη αρκετά. Αν τα χέρια σας είναι σε αυτή την κατάσταση, φροντίστε τα όταν κάνετε τις δουλειές του σπιτιού με γάντια ώστε να μην έρχονται σε επαφή με οτιδήποτε μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας, ειδικά όταν πλένετε τα πιάτα ή καθαρίζετε το μπάνιο.

2 Ενυδατώστε τα
Μπορεί να φαίνεται αυτονόητο, αλλά τα χέρια σας χρειάζονται συχνή ενυδάτωση – έχετε πάντα μια ενυδατική κρέμα στην κουζίνα, στο κομοδίνο και στον νιπτήρα, για να θυμάστε να την χρησιμοποιείτε τακτικά μέσα στην ημέρα (επίσης, έτσι θα την βρίσκετε εύκολα όταν τη χρειάζεστε).

3 Αναζητήστε προϊόντα με γλυκερίνη
Συχνά, η καλύτερη κρέμα για ξηρά χέρια είναι αυτή που περιέχει γλυκερίνη, γι’ αυτό φροντίστε να περιέχεται στη σύνθεση του προϊόντος σας. Είναι μια υγραντική ουσία (δηλαδή βοηθά στην κατακράτηση νερού), με αποτέλεσμα να κλειδώνει την υγρασία μέσα στο δέρμα σας, διατηρώντας το ενυδατωμένο και απαλό.

4 Φροντίστε τα ξηρά χέρια τη νύχτα
Εφαρμόστε άφθονη ποσότητα μιας πλούσιας κρέμας χεριών πριν κοιμηθείτε και φορέστε βαμβακερά γάντια. Έτσι, τα χέρια σας θα απολαύσουν μια πλούσια αίσθηση φροντίδας σε όλη τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί θα ξυπνήσετε με απαλό και λείο δέρμα

5 Καθαρίστε τα χέρια σας σωστά
Δεν χρειάζεστε σκληρά προϊόντα για να διατηρείτε τα χέρια σας καθαρά μέσα στο σπίτι. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο προϊόν καθαρισμού χεριών το οποίο έχει και ενυδατικές ιδιότητες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ