Ξύρισμα με ξυραφάκι: τα μυστικά για (τέ)λεια επιδερμίδα!

Κάντε αποτρίχωση με ξυραφάκι αποφεύγοντας τους ερεθισμούς, τις κοκκινίλες ή την ξηρότητα. Αυτά τα μυστικά θα σας χαρίσουν τέλεια και λεία επιδερμίδα!

Το ξύρισμα με ξυραφάκι ενδείκνυται για:

Τη μασχάλη. Είναι ο πιο κοινός και εύκολος τρόπος αποτρίχωσης, που μπορεί να γίνεται καθημερινά κατά τη διάρκεια του ντους.

Την περιοχή του μπικίνι.  Η περιοχή είναι πολύ ευαίσθητη και οτιδήποτε άλλο εκτό από το ξυραφάκι είναι επικίνδυνο.

Τα πόδια: Τo πλεονέκτημά του είναι ότι είναι γρήγορο και πρακτικό.

venus

1 Κάντε απολέπιση στην περιοχή

Πολύ βασικό για να πετύχει ένα ξύρισμα με ξυραφάκι και να έχει περισσότερη διάρκεια το αποτέλεσμά του είναι πρώτα να έχετε καθαρίσει και απολεπίσει την περιοχή που πρόκειται να ξυρίσετε. Το ξυραφάκι (ή η ξυριστική μηχανή) δεν μπουκώνει και το ξύρισμα φτάνει πιο βαθιά προς τη ρίζα της κάθε τρίχας με αποτέλεσμα να διαρκεί περισσότερο, δηλαδή να καθυστερεί το επόμενο ξύρισμα.

2 Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο προϊόν

Η χρήση του ξυραφιού την ώρα του μπάνιου με τη βοήθεια του αφρόλουτρου ή του σαπουνιού σου δεν έχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Η διαδικασία αυτή ενοχοποιείται για ξηρότητα στο δέρμα, φαγούρα και κοκκινίλες. Ο αφρός ή το τζελ ξυρίσματος, η μαλακτική κρέμα μαλλιών, το baby oil ή κάποιο οργανικό λάδι μπορούν να αποδειχτούν ιδανικά για ένα σωστό ξύρισμα με ξυραφάκι.

3 Προτιμήστε ξυραφάκια για ευαίσθητο δέρμα

Πολλές γυναίκες ταλαιπωρούνται από δερματικούς ερεθισμούς, όπως κοκκινίλες, κοψίματα και αίσθημα καψίματος μετά το ξύρισμα, πιστεύοντας ότι όλα αυτά είναι αναπόφευκτα επειδή έχουν ευαίσθητο δέρμα. Είναι αλήθεια ότι για το 63% των γυναικών, η αποφυγή των ερεθισμών είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητούμενα, όταν επιλέγουν προϊόντα ξυρίσματος. Έτσι η Venus, η Νο.1 μάρκα προϊόντων ξυρίσματος για γυναίκες παγκοσμίως, δημιούργησε τη νέα σειρά Venus Sensitive με τεχνολογία λιπαντικής ταινίας για έως 100% απαλή επιδερμίδα με έως και 0% ερεθισμούς! Η νέα τεχνολογία παρέχει στη ευαίσθητη επιδερμίδα τρεις φορές καλύτερη προστασία σε σχέση με τη σειρά VenusSmooth, ενώ οι λεπίδες Venus προσφέρουν βαθύ και άνετο ξύρισμα. Εκτός από την αποκλειστική τεχνολογία, τα προϊόντα της σειράς Venus Sensitive διαθέτουν επίσης κινούμενη στρογγυλεμένη κεφαλή για λιγότερη πίεση στο δέρμα καθώς και ειδικά σχεδιασμένη λαβή για απόλυτο έλεγχο κατά το ξύρισμα.

Image 1

4 Καθαρίστε το ξυραφάκι

Εφόσον έχετε χρησιμοποιήσει ένα ξυραφάκι, μην το κρατάτε αχρησιμοποίητο για περισσότερες από 7 έως 10 ημέρες το πολύ.
Πάντοτε να φροντίζετε να το κλείνετε με το καπάκι του.
Μην το αφήνετε βρεγμένο ή με τρίχες, διότι, ακόμη κι αν έχετε κλείσει το καπάκι του, τα νερά, τα προϊόντα που έχει ακουμπήσει.
Ξεπλένετε με νερό πολύ καλά έπειτα από κάθε χρήση και με ένα κομμάτι βαμβάκι νοτισμένο με οινόπνευμα απολυμαίνετε το προτού το αποθηκεύσετε.
Διαφορετικά, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε καινούριο ξυραφάκι για να απαλλαγείτε από τις ανεπιθύμητες τρίχες.

5 Προσοχή στη φορά των τριχών

Οι τρίχες μας δε φυτρώνουν προς την ίδια κατεύθυνση σε όλο το σώμα μας. Αν κοιτάξετε το χέρι σας, παραδείγματος χάριν, θα διαπιστώσετε ότι σε ορισμένα σημεία φύονται προς τα δεξιά, σε άλλα προς τα αριστερά, αλλού προς τα κάτω κι αλλού αντίθετα. Έτσι, αν θέλετε να επιτύχετε ένα τέλειο ξύρισμα με ξυραφάκι, είναι απαραίτητο να κοιτάτε τη φορά της τρίχας και να μην κινείτε το ξυραφάκι προς μία κατεύθυνση. Το «κόντρα» ξύρισμα δεν ισχύει για όλες τις τρίχες καθώς και το «από κάτω προς τα πάνω», όπως πολλές από εμάς συνηθίζουμε να κάνουμε!

6 Κάντε μικρές και κοφτές κινήσεις

Ένα από τα μυστικά για το σωστό ξύρισμα με ξυραφάκι είναι οι μικρές και κοφτές κινήσεις. Σε αντίθεση με τη συνεχόμενη πορεία και τις μεγάλες κινήσεις του ξυραφιού, οι μικρές και κοφτές μπορούν να υποσχεθούν ένα άψογο αποτέλεσμα, δίχως γδαρσίματα, ερεθισμούς και ξηρότητα.

7 Ενυδατώστε αμέσως μετά το ξύρισμα με ξυραφάκι την επιδερμίδα σας

NIVEA_Oil in Lotion Cherry Blossom

Για να ολοκληρώσετε ένα ομοιόμορφο και άψογο ξύρισμα με ξυραφάκι χρησιμοποιήστε κάποιο ενυδατικό προϊόν, χωρίς αλκοόλ που ερεθίζει τους ανοικτούς πόρους μετά το ξύρισμα. Δοκιμάστε τη νέα NIVEA Body Soufflé Cherry Blossom & Jojoba oil, συνδυάζει το φρουτώδες άρωμα από άνθη κερασιάς με το πολύτιμο έλαιο Jojoba. Το ιδιαίτερο άρωμα της κρέμας είναι σαν να σας ταξιδεύει σε έναν υπέροχο κήπο στη Ιαπωνία την περίοδο που ανθίζουν οι κερασιές, σηματοδοτώντας την έναρξη της άνοιξης. Η απαλή σύνθεσή της χαρίζει απαλότητα που διαρκεί χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας φροντίζοντας την επιδερμίδα μας για όλη τη διάρκεια της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ